Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Wat is een goede COP voor een lucht-water-warmtepomp?

Wat is een goede COP voor een lucht-water-warmtepomp?

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2021-09-18      Oorsprong:aangedreven

De prestatiecoëfficiënt, COP, is de verhouding tussen de door een warmtepomp geproduceerde warmte of koude en de specifieke energie-input.De ideale cop voor warmtepompsystemen begint vanaf 2.0.Dat is voor de lucht-waterwarmtepompen, terwijl geothermie begint bij 3,1.Toch kan de cop van een warmtepomp boven de 4,0 liggen.In de onderstaande gids bespreken we de ideale COP van verschillende warmtepompunits en de praktische betekenis van COP.

Wat is de ideale COP voor lucht-naar-water-warmtepomp?

Als u een gesloten verwarmingspomp gebruikt, ligt de goede COP tussen 3,5 en 4,2.De maximale COP zou daarentegen 4,7+ moeten zijn.

Bij een open lus ligt de idee-COP tussen 4,0-4,5, terwijl de maximale waarde 5,0+ is.ten slotte heeft de directe uitwisselingsverwarmingspomp een goede COP van 4,1 en een maximale COP van 0f 5,0+

COP mag niet worden verward met een efficiëntieclassificatie van lucht-waterverwarmerpompen.Lucht-water-warmtepompen hebben een SEER/koelwaarde van 13 in het noorden van de VS en 14 in het zuiden.Ze hebben een minimale HSPF/verwarmingswaarde van 8,5.

Verder worden geothermische warmtepompen geclassificeerd in termen van lussen en water-lucht versus water-water.U kunt hun efficiëntie hier ook zien op de Energy.gov-pagina.Bovendien krijgen de meest efficiënte getallen altijd een +teken, omdat de efficiëntie jaarlijks verbetert.


Goede COP voor een lucht-water-warmtepomp

Prestatiecoëfficiënt begrijpen

Zoals eerder gezegd is de prestatiecoëfficiënt een prestatiebeoordeling.Het laat zien hoe de lucht-naar-waterverwarmerpomp warmte of koude overdraagt ​​in verhouding tot de elektrische energie die daarbij wordt gebruikt.Vergeet niet dat lucht-water-warmtepompen warmte overdragen lage temperatuur zones naar gebieden met hoge temperaturen.

Het is tegen de wetten van de thermodynamica.Warmte moet van warme streken naar koude streken stromen.In dit opzicht vereist de 'bergopwaartse' warmteoverdracht tegen de hittewetten werk.COP laat dus zien hoe effectief een lucht-water-warmtepomp dit doet.Het geeft de hoeveelheid energie aan die de eenheid nodig heeft om een ​​vaste hoeveelheid warmte bij een vaste temperatuur te verplaatsen.

Als u wilt weten hoeveel warmte de HP afgeeft wanneer deze wordt gevoed met een specifieke energiehoeveelheid, dan is de COP wat u zoekt.Lucht-naar-water-warmtepomp met een COP van 2,5 zal bijvoorbeeld 2,5 keer meer warmte-energie verplaatsen dan de eth-energie die het gebruikt.

Dus hoe bepaal je de COP van je lucht naar een waterwarmtepomp?

Simpel gezegd kunt u de COP van uw eenheden bepalen door de vergelijking te gebruiken: COP is gelijk aan het quotiënt van energie-output en energie-input.De meeteenheid voor de hoeveelheid verplaatste warmte is de BTU, British Thermal Units per uur.De energie daarentegen wordt gemeten in watt.En 1BTU gelijk aan 0,293 watt.

De energieopbrengst van een lucht-water-warmtepomp is bijvoorbeeld ongeveer 60.000 BTU.Hij werkt ook op 42.000 watt.Om de COP-eenheden te krijgen, vermenigvuldigt u de BTU met watt (60.000 X 0,293. Dit zou u 17.580 moeten opleveren).De geproduceerde energie bedraagt ​​dus 17.580 watt bij het verplaatsen van lucht van binnen naar buiten of omgekeerd.Deel vervolgens het uitgangsvermogen door het ingangsvermogen 17.580/4.200.Dat levert u 4,18 COP op.

Manieren waarop u de COP van uw HP kunt verbeteren

Lucht-water warmtepompen COP kan worden verbeterd door het temperatuurverschil tussen warm en koud waar de unit mee werkt te verkleinen.Omdat lucht-waterverwarmerpompen tweezijdig werken: verwarmen of koelen, moet u de uitgangstemperatuur verlagen.De nieuwe waarde moet 30 °C zijn.Je moet extra grote kanalen, leidingvloeren, muren of plafonds gebruiken om het lawaai te verminderen.Aan de andere kant moeten de ingangstemperaturen worden verhoogd.In dit front dient u grondwater te gebruiken in plaats van lucht.

De warmtepomp kan worden verbeterd als de afmetingen van de interne warmtewisselaar worden vergroot.Bijgevolg verhoogt dit de efficiëntie in lijn met de energie die door de compressor wordt gebruikt, omdat het het interne temperatuurverschil van de unit ten opzichte van de compressor verkleint.

De COP van absorptiekoelmachines kan worden verhoogd door een tweede of derde trap te gebruiken.koelmachines met dubbel en drievoudig effect zijn superefficiënt vergeleken met koelers met enkel effect, met een COP van meer dan 1. Ze vereisen hoge druk en oververhitte stoom, maar toch is het nog steeds een vrij kleine tien pond damp per 60 minuten per ton koeling.

Factoren die de coëfficiëntprestaties beïnvloeden

Lucht-water-warmtepompen absorberen warmte en lozen deze in de zomer aan de aarde of het water.In de buitenlucht doet een luchtbron hetzelfde.Een lucht-waterwarmtepomp onttrekt en voert gemakkelijk warmte af.Dit komt door de warmere grondtemperaturen in de winter en koeler in de zomerseizoenen.

Desondanks kunnen sommige factoren de prestaties ervan belemmeren, zoals:

Type lucht-waterlus

De hoogste COP wordt meestal geassocieerd met open-lus warmtepompen.Aan de andere kant zal de gesloten lus relatief eerlijke COP’s hebben, maar niet zo veel als de open lus.

Doel

Zoals bij veel geothermische warmtepompen werken ze het beste in de koelmodus en niet in de verwarmingsmodus.

Draait het op een hoog podium of op een laag podium?

Geothermische warmtepompenhebben een functie met twee compressoren.Er wordt minder energie verbruikt als deze alleen in de onderste trap wordt gebruikt.De COP van de warmtepomp wordt dus hoog terwijl deze op de lage stand staat.

De buitentemperaturen

De temperatuur buiten heeft een grote impact.Als de warmtepomp bijvoorbeeld de lucht in uw huis conditioneert en de temperatuur buiten 80 F en 70 F is, is de opening binnen tien graden.Het is vrij eenvoudig om de warmte bij 80F te verspreiden.Als de buitentemperatuur echter 110 F bereikt, moet de warmtepomp verder belasten en meer energie verbruiken, waardoor de COP wordt verlaagd.

Afsluiten

Achteraf gezien zou een goede COP voor een lucht-waterverwarmingspomp boven de 4,0 moeten liggen.Toch spelen er nog andere factoren.Wat is het type hangoor op uw lucht-water-eterpomp?Gebruik je hem in de koel- of verwarmingsmodus?Gebruik je de hoge trap of de lagere trap?Over het algemeen kan een warmtepomp draaien op een COP van 4,7+, mits optimaal geëxploiteerd.Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692