Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industry News / Wat is een goede COP voor een lucht-water warmtepomp?

Wat is een goede COP voor een lucht-water warmtepomp?

Aantal Bladeren:19     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2021-09-18      Oorsprong:aangedreven

De prestatiecoëfficiënt, COP, is de verhouding van warmte of koude geproduceerd door een warmtepomp tot de energie-input. De ideale cop voor warmtepompsystemen begint vanaf 2.0. Dat is voor de luchtwarmtepompen, terwijl geothermie begint bij 3,1. Toch kan de cop van een warmtepomp boven de 4,0 liggen. In de onderstaande gids bespreken we de ideale COP van verschillende warmtepompunits en de praktische betekenis van COP.

 

Wat is de ideale COP voor een lucht-water warmtepomp?

Als u een gesloten verwarmingssysteem gebruikt, zal een goede COP tussen 3,5 en 4,2 vallen. De maximale COP daarentegen zou 4,7+ moeten zijn.

Met een open systeem ligt de COP tussen 4,0-4,5 terwijl de maximale waarde 5,0+ is. Ten slotte heeft de direct exchange heater pomp een goede COP van 4.1 en een maximum 0f 5.0+

COP moet niet worden verward met een efficiëntieclassificatie van lucht-water warmtepompen. Lucht-water warmtepompen hebben een SEER / koeling rating van 13 in het noorden van de VS en 14 in het zuiden. Ze hebben een minimale HSPF / verwarmingsclassificatie van 8,5.

Verder worden geothermische warmtepompen geclassificeerd in termen van lussen en water-lucht versus water-naar-water systemen. U kunt hun efficiëntie ook hier op Energy.gov pagina zien. Ook nemen de meest efficiënte cijfers altijd een +teken omdat de efficiëntie jaarlijks verbetert. 


Good-COP-for-an-Air-to-Water-Heat-Pump

 

Inzicht in de prestatiecoëfficiënt

Zoals eerder gezegd is de Prestatiecoëfficiënt een prestatiebeoordeling. Het laat zien hoe de lucht-water pomp warmte of koude overdraagt en de elektrische energie die in feite wordt gebruikt. Vergeet niet dat lucht-waterwarmtepompen warmte overbrengen van lagetemperatuurzones naar regio's met hoge temperaturen.

Het is tegen de thermodynamische wetten. Warmte moet van warme gebieden naar koude gebieden stromen. In dit opzicht vereist de "bergopwaartse" warmteoverdracht tegen warmtewetten energie. COP laat daarom zien hoe effectief een lucht-water warmtepomp dit werk doet. Het geeft de vermogenshoeveelheid aan die de eenheid nodig heeft om een vaste warmtemaat bij een vaste temperatuur te verplaatsen.

Als u op zoek bent naar hoeveel warmte de warmtepomp overdraagt wanneer deze wordt aangedreven met een specifieke energiehoeveelheid, dan is de COP wat u zoekt. Een lucht-waterwarmtepomp met een COP van 2,5 zal bijvoorbeeld 2,5 keer meer warmte-energie verplaatsen dan de energie die het gebruikt. 

 

Dus hoe bepaal je de COP van je lucht-water warmtepomp?

Simpel gezegd, u kunt uw eenheden COP vertalen door de vergelijking COP te gebruiken die gelijk is aan het quotiënt van energie-output en energie-input. De meeteenheid van de hoeveelheid verplaatste warmte is de BTU, British Thermal Units per uur. De energie daarentegen wordt gemeten in watt. En 1BTU gelijk aan 0,293 watt.

De energie-output van een lucht-water warmtepomp is bijvoorbeeld ongeveer 60.000BTU. Hij verbruikt dan 4200 watt. Om de eenheden COP te krijgen, vermenigvuldigt u de BTU met watt (60.000 X 0,293. Dat zou je 17.580 moeten opleveren.). De geproduceerde energie is dus 17.580 watt bij het verplaatsen van lucht van binnen naar buiten of omgekeerd. Deel vervolgens de uitgangswatt door ingangswatt 17.580/4.200. Dat geeft je 4.18 COP.

 

Manieren waarop u de COP van uw warmtepomp kunt verbeteren

Lucht-water warmtepompen COP kan worden verbeterd door het warm/koud temperatuurverschil waarmee de unit werkt te verkleinen. Omdat lucht-water warmtepompen tweerichtingsverkeer is: verwarmen of koelen, moet u de uitgangstemperatuur verlagen. Het streven moet 30 °C zijn.  U moet oversized kanalen, buisvloeren, muren of plafonds gebruiken om geluid te verminderen. Aan de andere kant moeten de invoertemperaturen worden verhoogd. Je moet grondwater gebruiken in plaats van lucht aan dit front.  

De warmtepomp kan worden verbeterd als de interne warmtewisselaar groter wordt. Bijgevolg verhoogt dit de efficiëntiein overeenstemming met de energie die door de compressor wordt gebruikt, omdat het het interne temperatuurverschil van de eenheid ten opzichte van de compressor vermindert.

COP van absorptiekoelers kan worden verhoogd door een tweede fase of een derde fase te gebruiken. koelmachines met twee en drievoudig effect zijn super-efficient in vergelijking met single-effect koelers, met COP's van meer dan 1. Ze vereisen hoge drukken, oververhitte stoom, maar het is nog steeds een vrij kleine tien quid damp per 60 minuten per ton koeling. 

Factoren van invloed op de prestaties van de coëfficiënt

Lucht-water warmtepompen absorberen warmte en voeren deze in de zomers af in de aarde of het water. In de buitenlucht voert een luchtbron hetzelfde uit. Een lucht-water warmtepomp onttrekt en ontlaadt gemakkelijk warmte. Dit komt door de warmere grondtemperaturen in de winter en koeler in de zomerseizoenen.  

Desondanks kunnen sommige factoren de prestaties ervan belemmeren, zoals:

 

Type van de lucht-waterlus

De grootste COP wordt meestal bereikt met open-loop warmtepompen. Aan de andere kant zal de gesloten kringlooprelatief eerlijke COP's hebben, maar niet zoveel als de open.

 

Doel 

Zoals bij veel geothermische warmtepompen werken ze het beste in de koelmodus en niet in de verwarmingsmodus. 

 

Draait het op hoge of lage niveau?

Geothermische warmtepompenhebben een functie met twee compressoren. Er wordt minder energie verbruikt wanneer het in de laagste fase wordt gebruikt. De COP van de warmtepomp wordt dus hoog terwijl deze zich op het lage niveau bevindt. 

 

De buitentemperaturen

De temperatuur buiten heeft een grote impact. Als de warmtepomp bijvoorbeeld de lucht van uw huis verzorgt en de temperatuur buiten 80 F en binnen 70 F is, is het verschil tien graden aan de binnenkant. Het is vrij eenvoudig om de warmte te veranderen naar 80F. Als de buitentemperaturen echter 110 F bereiken, wordt de warmtepomp meer belast en gaat meer energie gebruiken, waardoor de COP wordt verlaagd. 

 

Inpakken 

Achteraf gezien zou een goede COP voor een lucht-water warmtepomp boven de 4,0 moeten liggen. toch zijn er nog andere factoren in het spel. Wat is het soort vraag van je lucht-water warmtepomp? Draait u het in de koelmodus of verwarmingsmodus? Gebruik je de high compressie of lower compressie? Over het algemeen kan een warmtepomp draaien op een COP van 4,7+ mits optimaal ingesteld.  Related Heat Pump Articles

 • Why Does My Swimming Pool Heat Pump Freeze Up?

  2021-12-06

  During the winter season, some ice on your pool heat pump is a common occurrence. However, when the whole unit is covered in ice, there is a concern for worry as your device won't function well and might be at risk of getting damaged.This article focuses on people who want to use their pool heat pum Lees Meer
 • A Complete Guide: Air Source Heat Pump Costs

  2022-01-07

  Heat pumps have surprisingly become a ‘necessary’ appliance for their ability to offer a convenient and reliable energy source for anyone looking to warm their pools or stay warm indoors. If you want to invest in a heating or cooling unit, heat pumps are undoubtedly a suitable option to suit your ne Lees Meer
 • The Best Air Source Heat Pump Manufacturers of 2022

  2021-10-30

  Air source heat pumps are a highly efficient and renewable heating solution for many property owners. These valuable appliances help save money on energy bills, have a low carbon footprint, have a high Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), can be utilized for heating and cooling, have low main Lees Meer
 • Why choose an inverter heat pump to heat your pool?

  2021-11-30

  It's frustrating and uncomfortable to swim while the weather is a bit cold. With the weather shifts, temperatures can drop substantially, especially during cloudy days or winter. A significant drop in temperature can render a pool useless. About 90 % of pools in the U.S. are used two to three times Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692