Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Tips om eenvoudig de prestaties van uw luchtwarmtepomp te maximaliseren

Tips om eenvoudig de prestaties van uw luchtwarmtepomp te maximaliseren

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2023-01-13      Oorsprong:aangedreven

Een lucht/water-warmtepomp is een waardevolle investering, maar wanneer deze minder efficiënt presteert dan verwacht, is het noodzakelijk om een ​​professional in te schakelen.In dit artikel vindt u enkele handige tips over hoe u de prestaties van uw lucht-waterwarmtepomp kunt optimaliseren.

Er zijn verschillende boosdoeners met betrekking tot de ontoereikende prestaties van uw lucht-waterwarmtepomp.We zullen ons meer concentreren op de oplossingen voor deze problemen.Enkele van de vele factoren die van invloed zijn op de effectiviteit van een lucht-waterwarmtepomp zijn onjuiste afmetingen en installatie van de unit, defecte onderdelen, onvoldoende koudemiddelniveaus en luchtstroom, en een verkeerde plaatsing van de machine.

Het is het beste om deze problemen zo snel mogelijk op te lossen, precies vóór het koude weer.Tijdens de winter wilt u dat uw huis warm blijft, en wat is een betere manier om dit te doen dan uw luchtwarmtepomp te repareren?Bovendien verlaagt het uw energierekening.

Met een efficiënte warmtepomp blijft u dus warm tijdens het koude seizoen en bespaart u wat geld.Met dat in gedachten volgen hier zes tips voor lucht-warmtepompen om de prestaties te optimaliseren:

De warmtepompen van SPRSUN

Juiste installatie


De prestaties van uw apparaat zijn afhankelijk van de manier waarop deze is geïnstalleerd.Zelfs als u het meest betrouwbare apparaat op de markt aanschaft en het niet correct installeert, zullen de prestaties dus onder het gemiddelde liggen en kunt u te maken krijgen met dure reparatiekosten.

Om er zeker van te zijn dat dit niet gebeurt, kunt u het door een professional laten installeren. Na enige tijd kunt u dezelfde professional raadplegen voor onderhoud.


Laat de eenheid met rust


Wanneer het installatieproces is voltooid en het apparaat operationeel is, kunt u het met rust laten.

De verleiding is altijd groot om hier en daar wat instellingen te veranderen, maar als het goed is ingesteld, blijft het je huis warm tijdens koud weer.

Het wijzigen van de installateurinstellingen kan echter de bedrijfskosten van de unit verhogen of het risico van vroegtijdige uitval van apparatuur en langdurige frustratie met zich meebrengen.

De afdichtingen zijn volledig waterdicht en de unit wordt geïnstalleerd volgens de aanbevelingen en instructies van de fabrikant.Bovendien garandeert frequent onderhoud dat de prestaties van de unit op peil blijven, waardoor ook de levensduur ervan wordt verlengd.


Verlaag de aanvoertemperatuur


Het volgende dat u moet bereiken, is een betrouwbare manier om een ​​lage temperatuur van uw unit naar het hele huis te bereiken.Dit houdt in dat de aanvoertemperatuur van de unit zoveel mogelijk wordt verlaagd om de bedrijfskosten te verlagen en de RHI-betalingen (Renewable Heat Incentive) van de overheid te bevorderen.

Omdat de unit de lagere watertemperatuur verlaagt, hoeft hij minder werk te doen en verbruikt hij dus minder elektriciteit om te werken en uw huis warm te houden.

De meest geschikte manier om deze laagwaardige warmte in uw huis te krijgen, is door een verwarmingssysteem met ultralaag debiet te kopen en te installeren, ontworpen voor 35 graden Celsius in plaats van de gewone 45 graden Celsius.0C. Meestal is dit een ondervloersysteem.Als een vloerverwarmingssysteem echter geen praktische optie voor u is, kies dan voor laagaanvoertemperatuurradiatoren.


Juiste maatvoering


Iets anders dat u moet weten, is het specifieke warmteverlies van uw woning.U kunt dit doen met behulp van de CIBSE- of BSEN12831-normen om het warmteverlies van uw huis tijdens de winter te achterhalen.Het zou helpen als je dit per kamer berekent.

Dit zal op twee manieren handig zijn;de eerste is voor het vloerverwarmingssysteem, zodat u elke kamer voldoende kunt verwarmen.Ten tweede moet u ervoor zorgen dat u de juiste maat lucht-waterwarmtepomp identificeert en installeert.

Met de technologische vooruitgang in de warmtepompsector is het niet meer nodig om extra grote units aan te schaffen om aan de verwarmingsbehoeften van uw huis te voldoen.Met een paar berekeningen bespaart u geld en koopt u een beheersbare verwarmingsoplossing.

Als het om luchtverwarming gaat, is het essentieel dat u ervoor zorgt dat de unit de energie kan leveren die u nodig heeft bij een minimale buitentemperatuur.Als u meer uitleg nodig heeft, kunt u capaciteitstabellen opvragen bij fabrikanten en de gemiddelde of geïntegreerde energiewaarde gebruiken om te bepalen of uw apparaat het goed aankan wanneer dat nodig is.


Stroombehoeften en ruimte


Creëer ruimte voor de buitenventilator, normaal gesproken ver verwijderd van de storende tuinplanten en sociale ruimtes.Een van de grootste mythen is dat luchtwarmtepompen op een zonnige plek of tegen een muur op het zuiden moeten worden geplaatst.Dat gezegd hebbende, moeten ze op een plaats worden geplaatst die niet te nauw is.

Zorg er verder voor dat u over voldoende elektrische stroom beschikt om dit krachtige apparaat te ondersteunen.Bovendien kan, nu er elektrische kookplaten en oplaadpunten voor elektrische auto's worden geïnstalleerd, de reguliere eenfasige elektriciteitsvoorziening naar uw huis enigszins worden opgerekt.

Als u een groot of middelgroot huis heeft, heeft u een driefasige of gesplitste elektriciteitsvoorziening nodig, maar u kunt dit het beste nog eens door een professional laten controleren.


Intelligente controle


Een verwarmingssysteem zonder de juiste regeling is op zijn slechtst nutteloos en op zijn best ineffectief.Om dit te voorkomen, koopt u voor elke kamer een digitale thermostaat en timers, die u eenvoudig kunt aanpassen aan uw behoeften.Maar de timers zijn niet verplicht.

Bovendien heeft u via uw smartphone toegang tot de timer en thermostaten;bekijken en indien nodig aanpassen.

Er is een ruime collectie lucht/water-warmtepompen op de markt, waarvan de meeste ideaal zijn voor verschillende situaties.Afhankelijk van uw behoeften kunt u ook een goedkoop of duur model kopen.Als het echter om de prestaties van een lucht-warmtepomp gaat, zijn dit de zes dingen die u moet doen voor de beste resultaten.

建筑的窗户 中度可信度描述已自动生成

een warmtepomp die aan de muur is geïnstalleerd


Veelgestelde vragen


Hoe weet ik of een luchtwarmtepomp geschikt is voor mijn woning?


Er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden bij het bepalen of een lucht-waterwarmtepomp perfect is voor uw woning, waaronder de kosten, het klimaat en uw huidige verwarmingssysteem.

Normaal gesproken werken luchtwarmtepompen goed bij verschillende temperaturen, hoewel hun efficiëntie afhangt van het klimaat.De huidige modellen zijn ontworpen om efficiënt te werken bij constante temperaturen onder het vriespunt, dus doe onderzoek voordat u koopt.


Hoe werken luchtwarmtepompen?


Lucht-waterwarmtepompen zijn relatief eenvoudig te begrijpen.Om uw woning te verwarmen, halen deze machines eerst warmte uit de buitenlucht, waar de ventilator is geplaatst.Deze lucht gaat via een warmtewisselaar en passeert de buis met een koelvloeistof.Omdat het koelmiddel koeler is dan de lucht van buitenaf, draagt ​​dit proces warmte van de buitenlucht over aan de koelvloeistof.

De vloeistof verwarmt en verdampt vervolgens, en deze gasvormige vorm wordt gecomprimeerd om de warmte op te hopen en naar uw woning te verplaatsen.Dit hete gas gaat door een andere warmtewisselaar en wordt in de lucht in uw woning doorgegeven om deze warm te houden.

Als het om koeling gaat, is het het tegenovergestelde van het bovenstaande proces.De koelvloeistof absorbeert warmte uit de lucht in uw huis en voert deze naar de ventilator buiten, waardoor uw huis in de zomer wordt gekoeld.


Welke is de beste luchtwarmtepomp voor mij?


Lucht-waterwarmtepompen zijn er in twee typen.Dus of u nu een warmtepomp in een bestaand pand wilt inbouwen of in een nieuw gebouw wilt integreren, elk van deze twee lucht-waterwarmtepompen is mogelijk compatibel met uw woning.

Hier zijn de twee soorten luchtwarmtepompen:


Geleid


Deze warmtepomp kan worden geïntegreerd in een nieuwe structuur of als uw woning over koeling en verwarming beschikt.Voor dat laatste zal het systeem profiteren van het reeds aanwezige systeem en erop vertrouwen, terwijl de buitenventilator gekoppeld zal worden aan een binnensysteem dat de koele of warme lucht via de kanalen zal aanblazen.


Kanaalloos


Deze worden ook wel mini-split-systemen genoemd en worden in specifieke delen van het pand gemonteerd met behulp van aan de muur gemonteerde onderdelen.Het maakt superieure temperatuurregeling mogelijk via een gedecentraliseerd systeem.Welke units u nodig heeft, hangt af van de indeling van het pand en het aantal kamers dat een zelfstandige unit nodig heeft.

Deze koppen of units zullen bij u thuis te zien zijn, dus als u niet wilt dat ze de esthetiek verstoren, is het kanaalsysteem wellicht een betere optie.


Zijn luchtwarmtepompen ideaal voor koude klimaten?


Ja.Niettemin, als u in een koude omgeving woont, is het misschien beter om uw vorige verwarmingssysteem te gebruiken in combinatie met uw nieuwe lucht-warmtepompsysteem.Sommige lucht-waterwarmtepompen functioneren niet goed bij temperaturen onder het vriespunt, dus het kan een goed idee zijn om een ​​back-up te hebben.

Een correct geïnstalleerde warmtepomp kan werken bij temperaturen tot -10°C0 F in een goed geïsoleerde constructie.Als uw omgeving echter vaak kouder is, zult u waarschijnlijk een aanvullend verwarmingssysteem moeten gebruiken.

Het is dus essentieel om het vermogen van uw warmtepomp te controleren.De huidige modellen voor koude klimaten, hoewel duurder, kunnen bijvoorbeeld de oplossing zijn waarnaar u op zoek was.


Ten slotte


Met de technologische vooruitgang in de warmtepompsector is het rendement enorm gestegen, waardoor luchtwarmtepompen een betere optie zijn dan andere verwarmingssystemen.

Naast de genoemde lucht-waterwarmtepompen zijn er ook elektrische, split-systeem- en absorptiewarmtepompen op de markt.Afhankelijk van uw behoeften, zowel commercieel als residentieel, lucht-waterwarmtepompen met hoog rendement zou uw go-to-optie moeten zijn.

Nou, daar heb je het!Zes tips om de prestaties van uw lucht-waterwarmtepomp te maximaliseren en veelgestelde vragen om eventuele gerelateerde vragen te beantwoorden.


Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692