Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industry News / R32 of R410A? Welk warmtepompkoelmiddel is beter?

R32 of R410A? Welk warmtepompkoelmiddel is beter?

Aantal Bladeren:1     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2021-06-23      Oorsprong:aangedreven

Warmtepompen blijken een populaire optie te zijn voor het verwarmen en koelen van huizen. Een chemische verbinding die bekend staat als een koelmiddel stelt de warmtepomp in staat om zijn functie te bereiken. Een warmtepompkoelmiddel heeft slechts een kleine temperatuurverandering nodig om van gas naar vloeistof en terug te converteren. Sommige koudemiddelen gebruiken slechts één verbinding, terwijl andere meerdere combineren en mengsels worden genoemd. Het huidige koudemiddel op de markt is de R410A die de eerdere blend, de R22, verving. Ook de R410A ligt op koers om vervangen te worden door het koudemiddel R32.

 

Hoe werkt een koudemiddel?

De compressor comprimeert het gasvormige koelmiddel in een hoge temperatuur en hoge druk gasvormige toestand en stuurt het naar de condensor voor koeling. Na afkoeling verandert het in een vloeibaar koelmiddel met gemiddelde temperatuur en hoge druk en komt het in de droogreservoir voor filtratie en ontvochtiging. Het medium temperatuur vloeibare koudemiddel wordt gesmoord en indruk verlaagd door het expansieventiel om een gas-vloeistof mengsel te worden met lage temperatuur en lage druk (meer vloeistof). Nadat de evaporator de warmte in de lucht absorbeert en verdampt, verandert het koelmiddel in een gasvormige toestand en gaat vervolgens terug naar de compressor voor de volgende cyclus.

Het juiste warmtepompkoelmiddel kiezen

De vroegste opties voor koudemiddelen waren zeer giftig of ontvlambaar. De R12 was de eerste vorm die werd gebruikt van de jaren 1970 tot 1994 waarna de productie stopte vanwege de negatieve impact op de ozonlaag. De R22 verving het, en hoewel het nog steeds iets minder schadelijk was voor het milieu, werd het in 2010 in de VS uitgefaseerd om te worden vervangen door R410A. De huidige keuze is tussen R410A en het R32 koudemiddel.


r32 vs r410a heat pump refrigerant

 

Voordelen van R410A

Het koudemiddel R410A werd in de vroege jaren 1990 voornamelijk ontwikkeld om te dienen als een alternatief dat geen schadelijke invloed heeft op de ozonlaag. Dat komt omdat het een ozonafbrekend potentieel van nul (ODP) heeft. R410A warmtepompen zijn op dit moment ook relatief betaalbaar, een prijs vergelijkbaar met die van de R22. Ten slotte is het gemakkelijker om te vervoeren, te gebruiken en op te slaan.

 

R32 warmtepomp koudemiddel

De nieuwste optie in de industrie en de standaard om R410A te vervangen, is R32. Het is een fluorkoolwaterstofverbinding en biedt tal van voordelen, zoals energie-efficiëntie, milieu-impact en veiligheid. Dit zijn enkele van de essentiële zaken bij het bepalen van de geschiktheid van een koelmiddel, en in alle statistieken presteert R32 beter dan R410A. Enkele van de voordelen zijn:

 

Het voldoet aan de wereldwijde regelgeving voor de productie van milieuvriendelijke producten.

Het Protocol van Montreal van 1987 en het Protocol van Kyoto van 1997 vormden de basis voor wereldwijde normen voor de productie van milieuvriendelijke producten. Nieuwere regelgeving is dat de VS nu van plan is om R410A uit te faseren en in de EU de 2014 EU Fluorinated Greenhouse Gas regelgeving. Dit alles creëert verdere druk voor het gebruik van koudemiddelen met een laag aardopwarmingsvermogen, waarvan R32 momenteel de optie is met de beste GWP-classificatie.

 

Groene eigenschappen

R32 bezit verschillende groene eigenschappen in vergelijking met andere koelmiddel-opties. R410A heeft bijvoorbeeld een ozonafbrekend vermogen van nul als enige positieve groene eigenschap. Het heeft echter een aardopwarmingsvermogen (GWP) van 2088. Aan de andere kant heeft het koudemiddel van de R32-warmtepomp een GWP van 675, wat aanzienlijk beter is dan 2088. Het heeft ook een ozonafbrekend vermogen van nul. R32 is daarom de milieuvriendelijkere en duurzamere oplossing.


De samenstelling draagt ook bij aan de groene eigenschappen. R32 is bijvoorbeeld een koelmiddel met één component en geen mengsel. Deze factor zorgt ervoor dat de vloeistof- en gastoestandstemperaturen hetzelfde blijven zonder verzadigingsissues, zoals het geval is met mengsels. Als gevolg hiervan maakt een dergelijk systeem recycling en bijvullen gemakkelijker, wat betekent dat u minder van het koudemiddel in de while-cyclus nodig heeft, wat de koolstofemissies verder vermindert.

 

Efficiëntie en energiebesparing

Een R32 warmtepomp heeft ook het voordeel dat het efficiënt werkt en energiebesparende voordelen biedt. Omdat het efficiënter kan recyclen en worden bijgevuld dan andere warmtepomp refrigerant opties, werkt de R32 warmtepomp met verbeterde efficiëntie. Met het verhoogde rendement is de pomp milieuvriendelijker en vermindert de hoeveelheid energie die u nodig heeft voor het koelen en verwarmen van uw huis. Je hebt dus een lagere energierekening en hebt geen last van verminderde prestaties.

 

Als nieuwe technologie is het onvermijdelijk dat R32 een hogere prijs zal hebben dan R410A. Dat is echter het enige voordeel dat de laatste heeft op de eerste, en dan nog biedt R32 op de lange termijn betere kostenbesparingen. Ook voor commerciële toepassingen blijf je in lijn met de regelgeving. Trouwens, deze factoren zijn redenen waarom u moet overstappen van de R410A op de R32 warmtepomp bij uw volgende aankoop;

 

-       Met een GWP van 675 is de R32 zo'n 70% lager dan de R410A met zijn GWP van 2088.

 

-    Vanwege het 1- component karakter van R32 gebruiken R32 warmtepompen 20% minder koudemiddel in vergelijking met R410 warmtepompen. Ze zijn daardoor minder duur om te gebruiken.

 

-       R410A koudemiddel kan niet worden gerecycled zoals R32, omdat de eerste een mengsel van verbindingen is.

 

-       De R410A werkt onder hoge druk, wat een veiligheidsrisico vormt.

 

-   Vanwege deze drukken vereist R410A zwaardere compressoren en dikkere buizen om de druk te weerstaan, wat het ontwerp van uw huis kan beïnvloeden.

 

-       R410A koudemiddel maakt gebruik van polyesterolie dat gevoelig is voor vocht, wat zuurophoping kan veroorzaken in het circuit waarin het koelmiddel beweegt.

 

-      Regelgeving is R410A aan het uitfaseren, en het is dus een investering in de toekomst door de nieuwste koudemiddeloplossing te kiezen.

 

Zoals reeds aangegeven betekent de komende regelgeving dat u mogelijk standaard het R32-koudemiddel moet kiezen. Gelukkig zijn er veel positieve zaken die het brengt naast zijn groene referenties. Het is daarom logisch om R32-warmtepompen van af te nemen in plaats van een type te gebruiken die wordt uitgefaseerd. Helaas kun je een R410A warmtepomp niet overzetten naar een R32 warmtepomp. Het hanteren van elk koelmiddel moet worden overgelaten aan getrainde en gekwalificeerde technici.


Related Articles: Related Heat Pump Articles

 • Why Does My Swimming Pool Heat Pump Freeze Up?

  2021-12-06

  During the winter season, some ice on your pool heat pump is a common occurrence. However, when the whole unit is covered in ice, there is a concern for worry as your device won't function well and might be at risk of getting damaged.This article focuses on people who want to use their pool heat pum Lees Meer
 • A Complete Guide: Air Source Heat Pump Costs

  2022-01-07

  Heat pumps have surprisingly become a ‘necessary’ appliance for their ability to offer a convenient and reliable energy source for anyone looking to warm their pools or stay warm indoors. If you want to invest in a heating or cooling unit, heat pumps are undoubtedly a suitable option to suit your ne Lees Meer
 • The Best Air Source Heat Pump Manufacturers of 2022

  2021-10-30

  Air source heat pumps are a highly efficient and renewable heating solution for many property owners. These valuable appliances help save money on energy bills, have a low carbon footprint, have a high Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), can be utilized for heating and cooling, have low main Lees Meer
 • Why choose an inverter heat pump to heat your pool?

  2021-11-30

  It's frustrating and uncomfortable to swim while the weather is a bit cold. With the weather shifts, temperatures can drop substantially, especially during cloudy days or winter. A significant drop in temperature can render a pool useless. About 90 % of pools in the U.S. are used two to three times Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692