Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industry News / Lucht-water versus lucht-lucht warmtepompen: wat is beter?

Lucht-water versus lucht-lucht warmtepompen: wat is beter?

Aantal Bladeren:5     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2021-06-28      Oorsprong:aangedreven

Hernieuwbare energiebronnen winnen de laatste jaren zeer snel aan populariteit. Momenteel vormen alternatieve energietechnologieën de kern van ons dagelijks leven en zijn ze niet langer alleen maar wetenschappelijke jargons van de toekomst.Nu, vanwege de torenhoge acceptatie van deze milieuvriendelijke energiebronnen, hebben fabrikanten veel oplossingen bedacht, met name warmtepompen, die uitstekend geschikt zijn voor het verwarmen van huizen.Ze bieden een van de meest goedkope en energiezuinige manieren om uw huis te koelen en te verwarmen, vooral in omgevingen met matige koel- en verwarmingsbehoeften. Ze zijn ook ideaal voor renovaties en nieuwbouw. Dus, of het nu een nieuw huis is of dat u uw oude ketel renoveert, of u wilt de energieproductie van uw huis verbeteren, deze gids heeft een overzicht van de twee belangrijkste soorten warmtepompen om u te helpen een beslissing te nemen.

 

Dat gezegd hebbende, welke warmtepomp is beter, kiezen voor lucht- water- of een lucht-lucht-warmtepomp?


Air-to-Air vs. Air-to-Water Heat Pumps: Which Is Better?


Lucht-water warmtepompen en zijn functies


Lucht-water warmtepompen werken als waterverwarming en als koel- en verwarmingsluchtsystemen. Dit zorgt voor minder apparaten, wat resulteert in minder elektrische kosten. Maar zijn ze gunstig, of kun je beter een lucht-luchtsysteem hebben?

 

Lucht-watersystemen werken door buitenlucht op te vangen en om te zetten in warm water dat nodig is om uw huis- of kantoorklimaat te regelen. De meeste van hen hebben een buitenunit naast het huis en een binnenunit in het huis.

 

Een van de belangrijkste voordelen die u krijgt van het lucht-watersysteem is dat u geen ander systeem hoeft te installeren om water te verwarmen. Wat er in wezen zal gebeuren, is dat uw luchtpomp alle warmte in de luchtpomp recyclet om warm water te produceren. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over dure energierekeningen, omdat het systeem een bijproduct van zijn koel- en verwarmingsfuncties gebruikt om warm water te creëren.

 

Een ander wenselijk kenmerk van de lucht-waterwarmtepomp is dat het een eenmalige installatie is die uw bedrijfs- en nutskosten aanzienlijk zal verlagen, vergeleken met een traditionele warmtebron of gewone warmwaterboiler.

 

Dat gezegd hebbende, dit soort systemen zijn gemaakt om het hele centrale verwarmingssysteem te vervangen; sommige hybride systemen kunnen echter werken in combinatie met een ketel. Hoewel het mogelijk is om uw huidige radiatoren te gebruiken, moet u ze in de meeste gevallen vervangen door vloerverwarming of door grotere versies.

 

Dit komt omdat ze alleen efficiënt zijn in verwarmingsbehoeften die op lage temperatuur zijn ontworpen om warmte over een groot oppervlak te leveren. Vanwege deze veranderingen en extra apparatuurkosten is een lucht-waterpomp niet goedkoop. Dus als u uw oude energiebronnen vernieuwt, wilt u misschien heroverwegen, maar als u een nieuw pand bouwt of een uitgebreide renovatie uitvoert, kan dit de installatie- en operationele kosten aanzienlijk verlagen.

 

Andere functies zijn onder meer:

 • Lagere energierekening als u een oud elektrisch verwarmingssysteem vervangt

 • Potentiële inkomsten (sommige overheden bieden een stimulans voor hernieuwbare    warmte (RHI)

 • Verwarmt het huis en wate

 • Lage onderhoudskoste

 • Eenvoudig te installere

 • Schaalbaar en kan worden ontworpen om te werken in combinatie met andere gerelateerde systemen of onafhankelijk

 

Lucht-lucht warmtepompsysteem?


Lucht-lucht warmtepompsystemen werken ook door warmte uit de externe omgeving te halen . De warmte wordt vervolgens vermenigvuldigd door een compressor en vervolgens in het huis gepompt. In tegenstelling tot lucht-watersystemen waarbij warmte naar het centrale verwarmingssysteem wordt verplaatst en vervolgens via vloerverwarming of radiatoren wordt gedistribueerd, wordt met een lucht-luchtsysteem warme lucht rechtstreeks uit het systeem vrijgegeven.

 

Nu, met een lucht-luchtsysteem, moet u kanalen rond het huis hebben om lucht te laten circuleren. Kanalen werken op dezelfde manier als een ondervloersysteem of een conventionele radiator.

 

Dat gezegd hebbende, lucht-luchtsystemen zijn aanzienlijk goedkoper. Het is mogelijk om een volledige eenheid te installeren in een huis of woning van gemiddelde grootte die voldoet aan al uw verwarmingsbehoeften voor minder dan $ 2000. Ook hoeft u geen grote wijzigingen aan te brengen in uw woning en is de installatie meestal onopvallend en snel.

 

Deze eenheden hebben ook een betere verwarmings- en koelingsefficiëntie dan lucht-watereenheden, tot 5,5 voor sommige eenheden. Ook zijn er meerdere opties beschikbaar, variërend van centrale VRV / VRF-systemen, die verwarming en koeling kunnen bieden wanneer dat nodig is.

 

Het systeem kan samenwerken met andere bestaande verwarmingssystemen, wat betekent dat gebruikers het kunnen gebruiken op basis van hun behoeften. Bovendien is het door uw energieverbruik te beoordelen eenvoudig om te bepalen op welke tijden het efficiënter is voor verschillende doeleinden.

 

Dat gezegd hebbende, zijn er enkele nadelen die gepaard gaan met het gebruik van lucht-luchtwarmtepompen in tegenstelling tot lucht-waterwarmtepompen. U hebt bijvoorbeeld een ander tapwatersysteem nodig omdat het geen warm water kan leveren. Er is ook meer ruimte nodig voor binnenunits, ongeacht of u van plan bent ze in het plafond of op de muren te plaatsen.

 

Daarnaast produceren lucht-luchtsystemen ook een duidelijk type warmte. Hoewel ze het huis sneller verwarmen, is er altijd een vorm van luchtgeluid en luchtbeweging.

 

Belangrijke functies

Lucht naar lucht

 • Minder duur om te installeren. Het hangt af van de kosten van kanale

 • Het kan worden gebruikt voor zowel koel- als verwarmingsbehoeft

 • Verwarmt sneller dan radiatoren en levert een robuuste conditionering van het hui

 

Lucht naar water

 • Stimuleringsfinanciering voor hernieuwbare warmte beschikbaar in sommige gevallen om de installatie te helpen betalen

 • Het kan worden gebruikt als een centraal verwarmingssysteem en om tapwater te verwarmen

 • In de meeste gevallen kan het aansluiten op de vloerverwarming of bestaande radiatoren

 

Waar het op neer komt

Uiteindelijk komt het juiste type warmtepomp neer op uw persoonlijke voorkeur. De exploitatiekosten van de systemen zijn nagenoeg gelijk. Dit komt vooral omdat uw uitgaven onder bepaalde omstandigheden kunnen stijgen en vervolgens onder andere omstandigheden kunnen dalen, afhankelijk van het systeem waarvoor u kiest.Dus als je één voordeel verliest omdat je hebt gekozen voor een lucht-lucht of lucht - watersysteem, zul je op een andere manier een ander voordeel winnen. Alles hangt af van hoe u het apparaat gaat gebruiken.Related Heat Pump Articles

 • Why Does My Swimming Pool Heat Pump Freeze Up?

  2021-12-06

  During the winter season, some ice on your pool heat pump is a common occurrence. However, when the whole unit is covered in ice, there is a concern for worry as your device won't function well and might be at risk of getting damaged.This article focuses on people who want to use their pool heat pum Lees Meer
 • A Complete Guide: Air Source Heat Pump Costs

  2022-01-07

  Heat pumps have surprisingly become a ‘necessary’ appliance for their ability to offer a convenient and reliable energy source for anyone looking to warm their pools or stay warm indoors. If you want to invest in a heating or cooling unit, heat pumps are undoubtedly a suitable option to suit your ne Lees Meer
 • The Best Air Source Heat Pump Manufacturers of 2022

  2021-10-30

  Air source heat pumps are a highly efficient and renewable heating solution for many property owners. These valuable appliances help save money on energy bills, have a low carbon footprint, have a high Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), can be utilized for heating and cooling, have low main Lees Meer
 • Why choose an inverter heat pump to heat your pool?

  2021-11-30

  It's frustrating and uncomfortable to swim while the weather is a bit cold. With the weather shifts, temperatures can drop substantially, especially during cloudy days or winter. A significant drop in temperature can render a pool useless. About 90 % of pools in the U.S. are used two to three times Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692