Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Inverterwarmtepompen in 2023: wat, hoe en waarom?

Inverterwarmtepompen in 2023: wat, hoe en waarom?

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2023-01-06      Oorsprong:aangedreven

Waar u ook woont, u zult het ermee eens zijn dat inverterwarmtepompen de meest efficiënte en goedkoopste manier zijn om uw huis te koelen.Bovendien zijn ze veilig voor het milieu.Omdat ze niet op fossiele brandstoffen werken, kunnen huiseigenaren deze gebruiken om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Inverterwarmtepompen vervangen verwarmingssystemen voor woningen, zoals boilers, ovens en traditionele airconditioners of HVAC-systemen.Bovendien maakt het functionaliteitscriterium dat in deze pompen is geïntegreerd, ze 2 tot 3 keer efficiënter.

Maar hoe werken ze en waarom heb je een inverterwarmtepomp nodig in je huis?Lees verder voor een uitgebreid inzicht in alles wat u moet weten over inverterwarmtepompen.

Laten we erin duiken!

交通信号灯中度可信度描述已自动生成SPRSUN inverter-warmtepomp

Wat is een inverterwarmtepomp?


Het zijn huishoudelijke apparaten die functioneren als tweewegairconditioners.Ze kunnen warmte leveren tijdens het koude seizoen en uw huis koelen in de hete zomer.Dankzij warmtepompen hoeft u geen aparte verwarmingssystemen en airconditioners voor uw huis aan te schaffen.

Een van de beste eigenschappen van warmtepompen is dat ze energiezuiniger zijn dan traditionele HVAC-systemen.Volgens recent onderzoek kunnen huiseigenaren jaarlijks tot $667 besparen door warmtepompen te integreren.


Hoe werken warmtepompen?


Op dit punt heeft u misschien vragen: hoe kan een enkele machine een oven en een airconditioner vervangen?

Warmtepompen zijn elektrisch en functioneren door warmte van de ene ruimte naar de andere te verplaatsen.Tijdens het warme seizoen gebruikt hij een verdamper om warmte te absorberen via een koelmiddel dat deze naar de buitenunit brengt, en de condensor pompt deze naar buiten.

Een warmtepomp werkt door warmte-energie te verplaatsen. Hij verspreidt de hele winter warmte van de buitenkant van uw huis naar de binnenkant.De nieuwste versies van warmtepompen zijn speciaal ontworpen met warmtepompinvertersysteemtechnologie die de algehele efficiëntie van de warmtepomp helpt verbeteren.


Invertertechnologie uitgelegd


Wanneer bepaalde temperaturen worden bereikt, wordt de AC bij een normale airconditioner in- en uitgeschakeld.Wanneer u bijvoorbeeld uw huis koelt, wordt de airconditioning enige tijd ingeschakeld en uitgeschakeld wanneer deze overeenkomt met de temperatuur buiten de kamer.

De functionaliteit geldt ook voor warmtepompen en verwarmingstoestellen.Het nadeel van de oude technologie is dat deze niet efficiënt is.

Het is als het besturen van een auto die alleen schakelt tussen 0% en 100% acceleratie.Je komt waarschijnlijk in een greppel terecht zonder dat je daartussen je snelheid kunt beperken.Inverter-warmtepomptechnologie beschikt over een invertergestuurde warmtepomp met variabele snelheidscompressor waarmee de warmtepomp kan schakelen tussen 0 en 100%.

Bovendien analyseert een inverterwarmtepomp, in tegenstelling tot traditionele airconditioners, automatisch de temperaturen in uw huis en past deze aan om het comfort en de efficiëntie te maximaliseren.Het vermogen om de energie-input te controleren maakt ze tot het ideale energiezuinige huishoudelijke apparaat.


Wat zijn de voordelen van het gebruik van warmtepomp-invertertechnologie?


Het belangrijkste voordeel van de warmtepompinvertertechnologie met warmtepompen is dat u zelfs op vol vermogen de prestaties kunt beperken en regelen.De ventilator en compressor kunnen op verschillende motorsnelheden en uitgangsvermogen werken, afhankelijk van het comfort van de gebruiker.

De andere voordelen die u profiteert van de invertertechnologie van warmtepompen zijn onder meer:

 • Langere levensduur - De zachte start en efficiënte werking dragen aanzienlijk bij aan het verlengen van de levensduur van inverterwarmtepompen.

 • Lager geluidsniveau - Inverterwarmtepompen zijn superstil.Je weet misschien niet eens dat ze aan zijn totdat je heel dichtbij komt.

 • Betere COP (Coefficient of Performance) - De technologie die is geïntegreerd in inverterwarmtepompen maakt het eenvoudig om hogere COP's te bereiken.Er kan een COP van ongeveer 7 (15°C lucht en 26°C water) worden bereikt.Technisch gezien impliceert dit dat bij een COP van 7 de opbrengst zeven keer groter is dan de normale elektrische energie.Hoe groter de COP, hoe beter en efficiënter de inverter-warmtepomp zal zijn.

 • Gemoedsrust- Een zelfstandig werkend apparaat maakt de bediening niet alleen eenvoudiger, maar biedt u ook de gewenste gemoedsrust.

Houd er rekening mee dat hoewel inverterwarmtepompen duur zijn, ze veel voordelen kunnen bieden, waaronder een besparing van aanzienlijke kosten.

图片包含 游戏机, 监控, 电脑 描述已自动生成De warmtepompen van SPRSUN

Wat zijn de beste merken warmtepompen?


Warmtepompen kunnen een behoorlijk dure investering zijn.Daarom moet u ervoor zorgen dat u de beste kwaliteit en duurzame optie krijgt.Het is aan te raden om voor een merk met een goede reputatie te gaan.SPRSUN is sinds 1999 een specialist in het ontwerpen en produceren van warmtepompen. Hun producten omvatten lucht-waterwarmtepompen, inverterwarmtepompen, warmtepompboilers, warmtepompen voor koude klimaten, enz. Contacteer SPRSUN voor professionele ondersteuning bij het installeren van een warmtepomp.

Welk merk u ook kiest, de warmtepomp zal meer met de aannemer te maken hebben dan met uw voorkeur.Zij zullen waarschijnlijk verantwoordelijk zijn voor de inkoop en installatie van de onderdelen, waardoor ze de beste professionals zijn om informatie te verzamelen.Zorg ervoor dat u een aannemer inhuurt die bekend is met inverterwarmtepompen.Sommige modellen zijn beter dan andere op bepaalde geografische locaties.

Een van de beste dingen aan het inschakelen van een professionele aannemer die bekend is met uw product, is dat zij ervoor zorgen dat u optimale prestaties krijgt.De meeste fabrikanten leiden aannemers op via een dealerprogramma om hun producten te helpen promoten.

Idealiter betekent het inschakelen van een goede aannemer dat u hun expertise gebruikt om u te helpen het beste merk op de markt te krijgen.Het is mogelijk dat je verliefd wordt op een bepaald merk en er later achter komt dat niemand bij jou in de buurt het kan installeren of onderhouden.


Kan een inverter-warmtepompsysteem werken met bestaande HVAC-kanalen?


Dankzij de technologie die is ingebouwd in invertergestuurde warmtepompen kunnen ze met uw bestaande kanaalsysteem werken.Mogelijk hebt u niet eens kanalen nodig die werken met luchtwarmtepompen.Er zijn verschillende merken verkrijgbaar in minisplits zonder kanaal.Het enige dat u nodig heeft, is een professionele aannemer die u helpt de HVAC-omvormer op verschillende plaatsen in uw huis te installeren en de bestaande kanalen te gebruiken.

Doorgaans zorgt de nieuwe technologie in de pompinverter ervoor dat deze veelzijdig kan worden gebruikt bij retrofits in bestaande kanalen.Ze kunnen ook werken met hybride systemen met en zonder kanalen met behulp van een eenvoudige processor buitenshuis.Verschillende merken hebben unieke ontwerpen;Daarom moet uw aannemer het merk kennen om het met uw bestaande kanalen te kunnen installeren.


Zijn er draagbare of tijdelijke warmtepompen?


Ja, er is een scala aan draagbare warmte-omvormers op de markt.Hoewel permanente warmtepompen voor warmte-installaties de meest aanbevolen optie zijn voor een langetermijninvestering, kan een draagbare optie van pas komen bij een verhuizing.Woont u bijvoorbeeld in een historische wijk of een flatgebouw met ingewikkelde renovatieregels, dan heeft u een warmtepompomvormer nodig met meer flexibiliteit.

Sommige gebouwen hebben ingewikkelde renovatieregels en het kan gemakkelijk zijn dat uw energieverbruik buiten het vereiste verbruiksniveau valt.De prijs van permanente warmtepompen kan voor u ook wat hoog zijn, waardoor tijdelijke of draagbare warmtepompen de beste optie zijn.

Met name werken tijdelijke opstellingen, net als traditionele airconditioners, het beste met een comfortabele temperatuur van 40-60 graden.Ze zijn misschien niet de beste optie als je in gebieden woont met temperaturen van minder dan 40 graden of meer dan 60 graden.


Hoe u de ideale aannemer vindt om uw HVAC-omvormer te installeren


Het zal u misschien verbazen als u ontdekt dat de aannemer die u inhuurt belangrijker kan zijn voor uw totale investering dan de warmtepomp zelf.Toch is het vinden van een goede aannemer niet zo eenvoudig als het klinkt.Er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden.Hier zijn enkele van deze factoren:


Weet waar u moet beginnen


De meeste heappompklanten weten niet waar ze naar op zoek zijn bij het installeren van een inverterwarmtepompsysteem.Zorg ervoor dat u van tevoren vertrouwd raakt met inverter-warmtepompsystemen en hoe deze werken, zodat u een aannemer kunt vinden die uw systeem volgens uw vereisten kan installeren.


Zoek naar aanbevolen dealers


Onderzoek de beste merken op de markt die passen bij uw gewenste budgettoewijzing.U kunt ook contact opnemen met de fabrikant om te informeren of zij u een aannemer kunnen leveren.Sommige merken bieden gratis of tegen een kleine vergoeding installatiediensten aan.


Vraag om aanbevelingen


Dit is misschien wel de beste manier om een ​​professionele aannemer te krijgen.U kunt sociale media of andere sociale forums gebruiken om aanbevelingen te krijgen.U kunt ook aanbevelingen krijgen van tevreden klanten in de feedbacksecties.Zij geven een eerlijk oordeel over hun werkervaring bij de opdrachtnemer.


Bedenk wat u uit de deal haalt


Als u te maken heeft met een dure investering, is het belangrijk om te kijken naar wat u uit het volledige pakket haalt.Zoek naar een deal die extra onderhoudsdiensten biedt.Zorg ervoor dat ze ook schriftelijke documentatie verstrekken voordat ze de deal sluiten.


Laatste gedachten


Het onderwerp inverter-warmtepomp bestaat al geruime tijd, waarbij de meeste huiseigenaren vastlopen op de beste optie.Eén ding dat opvalt aan een invertergestuurde warmtepomp is dat u geniet van maximaal comfort en efficiëntie en dat u aanzienlijk geld bespaart.


Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692