Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Inleiding tot het warmtepompradiatorsysteem

Inleiding tot het warmtepompradiatorsysteem

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2023-11-03      Oorsprong:aangedreven

Inleiding tot het warmtepompradiatorsysteem


Het Warmtepompradiatorsysteem is een van de meest populaire manieren om woningen duurzaam te verwarmen.Een van de redenen waarom het zo populair is, is omdat het compatibel is met bestaande radiatoren.Maar hier zijn een paar dingen die u erover moet weten voordat u de overstap maakt.


Het draait allemaal om de grootte

Als je kleine of gewone radiatoren hebt, kan het lastig zijn om een ​​verwarming te krijgen die je hele huis verwarmt.Het kan ook de efficiëntie ervan verminderen.In dit geval kan het voor u voordelig zijn om grotere te kopen, zodat u het volledige voordeel krijgt.

Als u echter al grote radiatoren heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken.U krijgt nog steeds alle voordelen zonder extra geld uit te geven.


Compatibiliteit met bestaande radiatoren

Een vraag die altijd naar voren komt, is of het compatibel is met uw huidige configuratie.Het goede nieuws is dat warmtepompen over het algemeen met uw bestaande warmtepompen kunnen werken.Er zijn echter factoren die een rol spelen en die van invloed kunnen zijn op hoe efficiënt het zal zijn.

Optimale verwarmingsoplossingen

Voor degenen die hun verwarming willen verbeteren, vooral met lucht-waterwarmtepompen, zijn er twee dingen die u kunt doen.Overstappen op vloerverwarming of extra grote radiatoren kan nuttig zijn.Deze oplossingen verdelen de warmte beter en maken uw radiatorsysteem efficiënter.

Hoe ze werken met radiatoren

Het is belangrijk om te begrijpen hoe warmtepompradiatorsystemen werken.Ze werken op dezelfde manier als traditionele gasboilers, en sommige mensen geven er zelfs de voorkeur aan.

Warmtepompen hebben watersystemen nodig die uit de lucht of de grond komen.Dit is wat deze verwarmingssystemen aandrijft.Ze functioneren door verwarmd water door uw radiatorsysteem te pompen, zoals een traditionele gasboiler dat zou doen.Op die manier passeert alle warmte die door het warme water wordt gegenereerd, via convectie en verspreidt zich door uw huis.

Maar het is van cruciaal belang dat u weet dat warmtepompen bij lagere aanvoertemperaturen werken dan gasboilers.Het water in uw verwarmingssysteem bereikt dus mogelijk niet dezelfde hoge temperaturen als traditioneel water.Om ervoor te zorgen dat je warm en gezellig blijft, kun je het volgende overwegen:

● Verbeter de isolatie zodat de warmte niet ontsnapt.

● Installeer grotere radiatoren voor een betere verdeling.

● Als u uw woning renoveert, laat dan vloerverwarming installeren.


Grondbronwarmtepompen

Radiatoren kunnen gemakkelijk worden gesynchroniseerd met bodemwarmtepompen.Hoewel je je oude radiatoren kunt gebruiken, is het vrij gebruikelijk om grotere radiatoren of vloerverwarming te kopen om de efficiëntie ervan te vergroten.

Heeft u grotere radiatoren nodig voor warmtepompen?

Soms wel, soms niet.Het hangt echt af van uw huidige verwarmingssysteem.Gasboilers zijn ontworpen om hogere temperaturen aan te kunnen dan warmtepompen, met name ketels die lucht pompen of geaard zijn.Ketels werken op een 'hoge aanvoertemperatuur', terwijl pompen werken op een 'lage aanvoertemperatuur', waardoor ze energiezuiniger zijn.

Radiatoren gemaakt voor ketels zijn bestand tegen hogere aanvoertemperaturen tussen 65°-70°C.Aan de andere kant genereren warmtepompen veel lagere temperaturen, doorgaans variërend van 35°-50°C.Grotere radiatoren zijn dus nodig als je dezelfde kamertemperatuur wilt als voorheen.Dit doen ze door het beschikbare oppervlak voor convectieverwarming te vergroten.

Mogelijk hebt u grotere radiatoren nodig als de radiator in uw huis te klein is en het te lang duurt om een ​​ruimte effectief te verwarmen.Een andere optie is echter het herverdelen van bestaande radiatoren in uw huis, zodat deze beter aansluiten op uw verwarmingsbehoeften.

Radiatoren met ventilator en warmtepompen

Voor een warmtepompinstallatie heb je eigenlijk geen ventilatorradiator nodig.Het toevoegen van één kan echter helpen de lucht beter in de kamer te verspreiden.Traditionele radiatoren zijn speciaal gemaakt voor gasboilers.Als u een warmtepomp gebruikt, doen ventilatorradiatoren wonderen.

Dit soort radiator verwarmt niet alleen de lucht eromheen, maar verplaatst die lucht ook.Met dit type krijgt u veel meer output vergeleken met de traditionele tegenhanger, bijna drie keer zoveel.Ze werken snel en efficiënt en verbruiken meestal slechts 2-3 watt per uur.Bovendien reageren ze snel op temperatuurschommelingen, zodat je niet lang hoeft te bevriezen.


Lucht-water-warmtepompen

Met een lucht-watersysteem kan de temperatuur zonder moeite 60 graden Celsius bereiken, maar conventionele radiatoren hebben een hogere aanvoertemperatuur nodig.Dit resulteert in een laag rendement in vergelijking met de lagetemperatuurradiatoren, maar als je toch overschakelt, krijg je een aanzienlijk uniforme en comfortabele warmteverdeling die nog helderder is in combinatie met de bestaande warmtepomp.Uw energierekening zou ook met 70% worden verlaagd in vergelijking met andere systemen, wat zou leiden tot een verlaging van de elektriciteitsrekening.

De kosten voor het installeren van een lucht-water-warmtepomp met radiatoren

Wanneer u een lucht-water-warmtepomp kiest om te installeren, komt het allemaal neer op de ruimte die u heeft en hoeveel u deze wilt verwarmen.Maar gemiddeld kostte de installatie van deze slechteriken ongeveer £ 11.000.Houd er rekening mee dat dit alleen voor de pomp zelf is en niets anders.De kosten van radiatoren kunnen variëren, afhankelijk van het type dat u kiest.Als je voor een conventionele radiator kiest, komt elke eenheid meestal neer op ongeveer £ 300.Aan de andere kant kunnen lagetemperatuurradiatoren ongeveer £ 400 per eenheid opleveren.Laat u echter niet afschrikken door deze prijzen om een ​​aankoop te doen.

Hoewel het direct duurder kan zijn in vergelijking met een gasboilersysteem, zijn lucht-water-warmtepompen uiterst energiezuinig en zullen ze u op de lange termijn geld besparen.Bovendien verstrekken sommige Europese regeringen stimuleringsmaatregelen en subsidies voor de aanschaf ervan, als een manier om het gebruik ervan te bevorderen.


Waarom u warmtepompen met radiatoren nodig heeft

Het aanschaffen van een warmtepomp met radiatoren in uw huis zal beslist duur zijn.Toch zijn al deze voordelen er om te plukken;

● Snelle, gemakkelijke en betaalbare installatie: lucht-water-warmtepompen werken zo goed met wat u al heeft.U hoeft geen grote wijzigingen aan te brengen in de structuur van uw huis.

● Schone en hernieuwbare energie: Lucht is een hernieuwbare hulpbron.Warmtepompsystemen zoals deze benutten luchtenergie zonder afhankelijk te zijn van gas of fossiele brandstoffen.Hierdoor zijn ze uiterst milieuvriendelijk.

● Kosteneffectieve verwarming: Door lucht-watersystemen te combineren met radiatoren kunt u uw elektriciteitsrekening aanzienlijk verlagen.U bespaart elke maand meer dan 50% en compenseert tegelijkertijd de initiële prijs.

● Lage onderhoudskosten: Na installatie van een van deze systemen hoeft u alleen maar achterover te leunen en te ontspannen.Ze zijn onderhoudsarm en budgetvriendelijk, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over extra kosten.

● Milieuvriendelijk: Het is algemeen bekend dat de CO2-uitstoot schadelijk is voor zowel mens als milieu.Lucht-water-warmtepompsystemen stoten helemaal geen CO2 of dampen uit, wat gunstig is voor alle betrokkenen.

● Veel betere prestaties: Vergeleken met ketelopstellingen die olie en gas gebruiken, presteert dit systeem gemakkelijk beter, waardoor ze in het stof blijven liggen.

● Esthetisch aantrekkelijk en stil: u merkt niet eens dat hij er is, omdat hij zo stil is tijdens de werking.Door dat te combineren met een aantrekkelijk ontwerp is dit een perfecte keuze voor iedereen die iets wil dat geen doorn in het oog is.

● Handige afstandsbedieningsfunctie: u kunt het systeem aan- of uitzetten zonder dat u hoeft op te staan ​​als u verbonden bent met WIFI.Met dat kleine gemak kom je een heel eind.

● Comfortabel het hele jaar door: radiatoren als deze zorgen ervoor dat u het gezellig heeft, ongeacht of het buiten koud of warm is, dankzij de omkeerbare werkingsfunctie

● Kwaliteitslucht: het regelt niet alleen de temperatuur, maar zorgt ook voor kwaliteitslucht.


Uw huis verwarmen met een warmtepomp

Er bestaat een algemene misvatting dat warmtepompen en vloerverwarming samen moeten gaan.Maar dit is nep.Lucht-waterwarmtepompen kunnen radiatoren effectief van stroom voorzien.De meeste radiatoren in Britse huishoudens zijn om veiligheidsredenen met opzet te groot.Dit maakt ze meer dan geschikt voor gebruik met luchtwarmtepompen, zelfs bij lagere temperaturen.


Aanbevolen radiatoren voor luchtwarmtepompen

Als het tijd is om een ​​radiator te kiezen die bij uw warmtepomp past, is de beste keuze een aluminium exemplaar.Het zijn uitzonderlijke warmtegeleiders, wat betekent dat ze snel opwarmen en zich efficiënt door alle hoeken en gaten van uw huis verspreiden.Niet alleen dat, maar ze zijn ook vriendelijk voor het milieu: ze zijn gemaakt van gerecyclede materialen en zijn zelf recyclebaar.

Het kiezen van de juiste radiateur

Het kiezen van de juiste radiator voor uw huis is belangrijk om de kosten laag te houden en uw huis warm en comfortabel te houden.Hier zijn een paar tips:

● Juiste afmetingen: zorg ervoor dat u de juiste maat radiatoren voor uw ruimte kiest.

● Het uiterlijk: Kies een stijl die precies bij uw interieur past.

● Wel of niet huren: beslis of u de radiator zelf wilt plaatsen of dat u dit aan een professional wilt overlaten.

Aluminium radiatoren zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook zeer efficiënt.Dit maakt ze een uitstekende aanvulling op elk huis.Ze zijn er ook in zoveel verschillende ontwerpen, zodat ze zowel aan functionaliteit als uiterlijk kunnen voldoen.

Concluderend kunnen we stellen dat warmtepompradiatorsystemen er heel goed uitzien in het leveren van efficiënte, kosteneffectieve en milieuvriendelijke verwarming.Door onderzoek te doen naar de compatibiliteit tussen de huidige radiatoren, hoe ze werken en hoeveel dit voor uw portemonnee zal betekenen, kunt u weloverwogen beslissingen nemen om uw huis duurzaam te verwarmen.Dus of u nu uw huidige radiatoren wilt upgraden of wilt vasthouden aan extra grote radiatoren met een warmtepompsysteem, weet dat u hoe dan ook nog steeds een grote stap zet in de richting van een groenere toekomst die u ook geld zal besparen.


Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692