Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Hoe word je warmtepompinstallateur in 2022?

Hoe word je warmtepompinstallateur in 2022?

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2022-08-18      Oorsprong:aangedreven

Terwijl je misschien hebt gedacht dat alles wat nodig is om een warmtepomp installateur de juiste training en vaardigheden nodig heeft, is er slecht nieuws voor u.Als je niet gecertificeerd bent, ga je het niet redden in deze branche.De boormachine krijgt dus de juiste training en wordt gecertificeerd als installateur van warmtepompen.Het is net zo eenvoudig als het stelen van een reep van een peuter.En dus onderzoeken we in dit bericht de mogelijke opties die u heeft, niet alleen om warmtepompinstallateur te worden, maar ook om gecertificeerd te worden.Lees verder.


Waarom is de certificering nodig?


U bent inmiddels op de hoogte van de stimuleringsmaatregelen en het beleid van de overheid om de incompetentie van warmtepompinstallatiebedrijven te overtreffen.Dit dwingt installateurs nu om zich in te schrijven voor het microgeneratiecertificeringsprogramma (MCS).Toch is deze regeling bedrijfsgericht.

Het punt is dat het erop gericht is dat bedrijven installateurs in dienst nemen die volledig vertrouwd zijn met de processen die betrokken zijn bij het ontwerpen, installeren, uitvoeren en in bedrijf stellen van warmtepompen.En er is geen betere manier om kennis aan te tonen dan door gecertificeerd te zijn en over de noodzakelijke vaardigheden te beschikken.


Een werknemer controleert de warmtepomp


De route om installateur te worden wordt gelegd met de algemene kennis van technologieën zoals boilers, loodgieterswerk, radiatoren en regeling van de warmte-emissie.De benodigde ervaring moet gebaseerd zijn op de kennis van precieze afmetingen, het berekenen van de warmtevraag en het kennen van de geschikte emitters die optimaal werken.Met deze kennis en een MCS-certificering kom jij zeker tot bloei in de markt voor warmtepompinstallaties.


Wat is het certificeringsprogramma voor micro-opwekking?


De certificeringsprogramma voor micro-opwekking is een systematisch plan waarmee potentiële installateurs van warmtepompen door de installatiesector kunnen worden erkend zonder een uitgebreid certificeringsproces.Verwar dit dus niet met een cursus.

Bedenk dat het MCS bedrijfsgericht is.Het is dus aan uw MCS-gecertificeerde bedrijf om de warmtepomp en alle maatberekeningen te ontwerpen en in bedrijf te stellen.Dan wordt het installatiegedeelte aan u uitbesteed.Deze regeling betekent dat u niet te maken krijgt met het papierwerk dat gepaard gaat met stimuleringsmaatregelen van de overheid, omdat dat het domein is van de MCS-operator.En vergis u niet: het MCS-schema bepaalt de richtlijnen voor installateurs.Ze omvatten:

· Het ondertekenen van een formele overeenkomst over de specifieke omvang van de werkzaamheden die je als installateur gaat uitvoeren

· Conform de competentienormen die zijn vastgesteld binnen het gekozen werkgebied

· Het tonen van een bewijs van verzekeringsdekking

· Wat het bedrijf betreft, is het nemen van de volledige verantwoordelijkheid voor de installatie en uitgifte van het MCS-certificaat een must.


Waarom zou u de MCS-regeling overwegen?


Nogmaals: het MCS-programma is bedrijfsgericht.Als potentiële installateur zul je op zoek moeten gaan naar een bedrijf onder deze overkoepelende regeling.Als het zover komt dat de installatie slechts een radertje is in de warmtepompbranche, en u onzeker begint te worden over de vraag naar warmtepompen in uw omgeving, kan het overkoepelende MCS-programma hierbij helpen.

 • Een reputatie opbouwen – Een certificaat maakt uw expertise beter bekend en als u de MCS achter u heeft, krijgt u verwijzingen van uw schema-uitvoerder.

 • Bouwervaring – Het is aan het MCS-gecertificeerde bedrijf om zich bezig te houden met systeemontwerpen.Aan jouw kant doe je dus ervaring op in andere sectoren, zonder tussenkomst van ontwerpen.

 • Gratis training – In het kader van de overkoepelende regeling vereist het warmtepompbedrijf dat u een cursus volgt die betrekking heeft op hun specifieke warmtepompen.

De warmtepompen van SPRSUN

Overweeg om een ​​MCS-gecertificeerd bedrijf in te schakelen als samengestelde aanpak voor de goede kant.Het ontslaat je niet van training, wat betekent dat je nog steeds de beste kans hebt om ervaring op te doen.En als extraatje zijn er minder kosten en minder tijd nodig om een ​​afzonderlijk gecertificeerde entiteit te worden.

Zelfs als u als eenmanszaak of als micro-installatiebedrijf functioneert, stuurt het overkoepelende MCS-programma u rechtstreeks naar een ander bedrijfsniveau waar het speelveld gelijk is.Het is zich niet bewust van grotere bedrijven, en het is er om alleen degenen te stimuleren die grote vaardigheden en competentie hebben getoond.

Met deze hulp beleeft u als installateur gegarandeerd meer ervaring in een minder risicovolle omgeving, in uw eigen tempo.En op de lange termijn zult u wellicht nog lang kunnen genieten van de voordelen van het behalen van de MCS-accreditatie.


Overweegt u om warmtepompinstallateur te worden?Welke opleiding heb je nodig?


U weet nu dus dat u de beste kans maakt om een ​​MCS-geaccrediteerd bedrijf te vinden als u over de vereiste vaardigheden beschikt.En vergis je niet, je moet erdoorheen,

 1. De WRAS-cursus en wetten - deze training is gebaseerd op de waterregelgevingswetten uit 1999 die de loodgieters- en installatievereisten voor elke warmtepompinstallateur bepalen.

 2. Extreme temperatuureenheden in eigendommen - Dit is een LCL niveau 3-certificeringscursus die deel uitmaakt van de CIPHE en HVACN Association.Het zorgt ervoor dat alle installateurs worden geverifieerd met hoogwaardige warmtepompen die werken bij extreme temperaturen.De training is bedoeld om jou als installateur te helpen de ontwerpen van dergelijke warmtepompen te begrijpen.

 3. De derdegraads certificering voor warmtepomponderhoud - deze cursus staat onder toezicht van de RFQ-regelgevers.Het doel is om erkenning te krijgen voor kennis van sanitair en verwarmingssystemen met de mogelijkheid om verschillende soorten warmtepompen te onderhouden.


Welke basiskennis heb je nodig om warmtepompinstallateur te worden?


Als u van plan bent installateur te worden, zijn er basiszaken waar u rekening mee moet houden, zoals:


Beoordelingskennis


Dit is handig bij de controle of er een warmtepomp geplaatst mag worden.Het omvat het controleren van de grootte van het pand, het energieverbruik, de energiebron, de isolatieradiatoren en het berekenen van de grootte van de benodigde warmtepomp.


Berekeningen over warmteverlies


Dit wordt altijd bepaald door de radiatoren en de grootte van elke kamer en raam.U kunt dit doen met online tools of ouderwets werken als installateur.De berekeningen zijn essentieel bij het bepalen van de kosten die gemoeid zijn met het runnen van de warmtepompen en het bedrag dat ze mogelijk krijgen van overheidsstimulansen.


Installatie-expertise


Bijna 80% van het werk is op dit onderdeel gebaseerd.Het enige dat nodig is, is kennis van verschillende warmtepompen en zelfs ketels.Maar verwacht dat u te maken krijgt met loodgieterswerk en hydraulische systemen.Op een gegeven moment zal mechanische en elektrische kennis nodig zijn voor stroomaansluiting, meters, radiatoren en hydraulisch balanceren.Ten slotte moet u een schatting geven van het geluidsniveau door de afstand tot de woning te berekenen.


Dus hoe word je warmtepompinstallateur in 2022


Als potentiële warmtepompinstallateur krijg je verschillende mogelijkheden, mits je alle bovenstaande cursussen hebt gevolgd.Als u dat op orde heeft, kunt u:


Meld u aan voor de MCS-regelingen


De MCS-regelingen vereisen dat u de nodige training volgt of bewijst dat u aan dit onderdeel al hebt voldaan.De MCS-regeling strekt zich uit tot verschillende warmtepompfabrikanten, dus van uw kant moet u een MCS-geaccrediteerd warmtepompbedrijf vinden en solliciteren voor de installatieklus.Omdat het ook op het bedrijf is gevestigd, kan het zijn dat u een paar dagen de tijd neemt om meer te weten te komen over hun warmtepompsystemen.


Enkel aanvragen voor de MCS warmtepompinstallatie


Mogelijk hebt u al de training gevolgd om voort te bouwen op bestaande sanitaire netwerken, verwarmingssystemen, ventilatiekanalen en gas- of oliedoorgangen.En als je geen kennis hebt, kan het zijn dat je de cursus WRAS Water Regulation moet volgen.

Met het derdegraadscertificaat voor warmtepomponderhoud kom je nog steeds in aanmerking voor hetzelfde.Vraag na oplevering de MCS-certificering aan voor de installatie van warmtepompen.Voor deze route is het noodzakelijk dat u een MCS-gecertificeerd bedrijf heeft dat zich bezighoudt met het ontwerpen van de warmtepompen.


Vraag de MCS Installaties en planning aan


Toch heb je kennis nodig van warmtepompen, de handel in olie en gas, en het instellen van een warmtepomp om te functioneren bij extreme temperaturen.U dient de cursus WRAS Water Regulation te volgen.

Units voor extreme temperaturen in eigendommen en de derdegraadscertificering voor onderhoud van warmtepompen.Met deze applicatie kunt u de volledige verantwoordelijkheid op zich nemen bij installaties en het uitgeven van MCS-certificaten aan eindgebruikers.


Conclusie


Dus daar heb je het.De warmtepompmarkt voor installateurs wordt steeds drukker met warmtepompinstallateurs, omdat de warmtepompen steeds meer bekendheid krijgen.Certificering is dus noodzakelijk.

Het verdient altijd de voorkeur en is vaak vereist dat installateurs van warmtepompen een MCS-certificering hebben.Om MCS-geaccrediteerd te worden, moet u blijk geven van competentie en toewijding aan uitstekend vakmanschap, klantenondersteuning en voortdurende vooruitgang.

De MCS-accreditatie is nodig als eindgebruikers aanspraak willen maken op stimuleringsmaatregelen van de overheid.Er hoeven dus geen bochten te worden doorgesneden;u moet de vereiste MCS-training volgen en een operator zoeken om onder te werken.

Bij het installeren van gesplitste ASHP's heeft u een F-gas-accreditatie nodig, aangezien alle externe en interne apparaten ter plaatse moeten worden gekoppeld aan koelleidingen.Als potentiële installateur kunt u een licentiecursus voor F-gassen overwegen.Toch kan uw werkgever dit aspect van een project uitbesteden aan een andere installateur die goed is voorbereid.


Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692