Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Hoeveel stroom verbruikt een zwembadwarmtepomp?

Hoeveel stroom verbruikt een zwembadwarmtepomp?

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2021-09-30      Oorsprong:aangedreven

Vraagt ​​u zich af hoeveel het u kost om een ​​zwembadwarmtepomp te laten werken?Hoeveel kWh verbruikt hij?Hoeveel bedraagt ​​het stroomverbruik of het elektriciteitsverbruik?

Nou, je bent op de juiste plek.Hier bespreken we alles, van de werkingskosten van de zwembadwarmtepomp, hoe ze werken en waarom u ze zou moeten kopen.

Daar gaan we!


Hoeveel stroom verbruikt een zwembadwarmtepomp?hoeveel kWh? stroomverbruik, energieverbruik zwembadwarmtepomp

Hoeveel elektriciteit verbruikt een zwembadwarmtepomp?

Ongeveer 5 kilowatt per uur per warmtepomp van 100.000 BTU.Voor een algemene zwembadwarmtepomp van 100.000 BTU bedraagt ​​het vermogen dat u verbruikt ongeveer 5.000 watt per uur.Normaal gesproken bedraagt ​​het nationale gemiddelde voor vermogen 13 cent per kilowattuur.

Dat gezegd zijnde: zijn zwembadwarmtepompen duur in gebruik?

Hoewel ze relatief meer kosten dan zwembadverwarmers op gas, hebben ze doorgaans lagere bedrijfskosten per jaar vanwege hun hogere efficiëntie.Met het juiste onderhoud gaan deze zwembadverwarmers langer mee dan zwembadverwarmers op gas.Zo bespaar je op de lange termijn veel meer.

Hoeveel geld voegt een zwembadwarmtepomp toe aan uw elektriciteitsrekening?

A zwembad warmtepomp maakt gebruik van elektriciteit en voegt jaarlijks ongeveer $ 300 toe aan uw elektriciteitsrekening.Omdat het niet duur is, kun je het altijd aan laten staan.

Nogmaals, dit kan een goed idee zijn, aangezien de warmtepomp de omringende warme lucht omzet en naar uw zwembad overbrengt.Als het om energie-efficiëntie gaat, kunt u overwegen om de unit alleen overdag te gebruiken.

Als u echter 's ochtends wilt zwemmen en het warm wilt hebben, kunt u het het beste de hele nacht door laten lopen.

Hoe zwembadwarmtepompen werken

De zwembad warmtepompen elektriciteit gebruiken om warmte uit de omgevingslucht naar het zwembad over te brengen;ze genereren geen warmte.

Terwijl de pomp het water in het zwembad circuleert, beweegt het water dat uit het zwembad wordt getrokken door een filter en de verwarming van de pomp.Deze pomp is meestal voorzien van een ventilator die de omringende lucht aanzuigt en naar de verdamperspiraal leidt.

Het vloeibare koelmiddel in deze spiraal onttrekt warmte aan de omgevingslucht en verandert deze in gas.Dit warme gas beweegt door de compressor, intensiveert de hitte en ontwikkelt een extreem heet gas dat door de condensor beweegt.

Hierna absorbeert de condensor de warmte en geeft deze af aan het zwembad, dat koel is.Terwijl het hete gas via de condensorspiraal beweegt, wordt het vloeibaar en keert het terug naar de verdamper, en het proces gaat door.

Aan de andere kant, als u een zwembadwarmtepomp met hoog rendement heeft, beschikt deze over scrollcompressoren die veel effectiever zijn.

Ondertussen werken zwembadverwarmers met warmtepomp effectief, op voorwaarde dat de omgevingstemperatuur tussen 450F en 500F ligt.Hoe koeler de omgevingslucht, hoe meer energie er wordt verbruikt.Niettemin is dit meestal geen probleem, aangezien de meeste mensen hun zwembad gebruiken als het weer mild tot warm is.

Waarom u zou moeten overwegen om een ​​zwembadwarmtepomp te installeren

Nu u weet hoeveel stroom een ​​warmtepomp voor een warmtepomp zal verbruiken, gaan we eens kijken waarom u zou moeten overwegen om er een te installeren.

Installatiekosten

Bij het installeren van een zwembadwarmtepomp is voornamelijk elektriciteit betrokken, omdat er een elektrische voeding van 220 volt en een onafhankelijke stroomonderbreker van 50 ampère nodig is.U bent een stap voor als u over deze service en breker beschikt.In deze situatie kost uw installatie bovendien €300 tot €500.

Aan de andere kant zijn de kosten hoger als u de elektrische installatie nodig heeft, namelijk ongeveer 95% van de installatiekosten.

Betrouwbaarheid

Met het juiste onderhoud kan uw warmtepomppomp zo’n 10 tot 15 jaar meegaan.Toch gaat een gaskachel ongeveer vijf jaar mee.Dit komt omdat het primaire onderdeel van verwarmingstoestellen de warmtewisselaar is.

Bij een gaskachel wordt dit onderdeel gemaakt van Cupro-nikkel of koper.Uiteindelijk zullen deze componenten corroderen door de blootstelling aan de zwembadchemicaliën of door zoutsystemen.De warmtewisselaar van de warmtepomp is gemaakt van titanium dat niet zal corroderen.

Milieuvriendelijk

Wil jij de eco-krijger in jou wakker maken?Dan is een zwembadwarmtepomp de oplossing.Het is een milieuvriendelijke keuze in vergelijking met verschillende verwarmingsmethoden, omdat ze ongeveer 80% minder fossiele brandstoffen gebruiken om een ​​vergelijkbare hoeveelheid warmte te genereren als andere verwarmingsmethoden.

Minder fossiele brandstoffen vertalen zich in minder gebruik van natuurlijke hulpbronnen en vervuiling.

Betaalbaar

Dit verwarmingssysteem maakt gebruik van de omringende lucht, verwarmd door de zon, als warmtebron. In tegenstelling tot zwembadverwarmers op gas hoeft u dus alleen de oorspronkelijke kosten van de verwarming en elektriciteit te betalen om een ​​warmtepomp te laten draaien.

Uw energierekening zal hoger zijn omdat deze elektriciteit gebruikt om te werken, hoewel u geen jaarlijkse onderhouds- of brandstofkosten hoeft te maken.Omdat elektriciteit goedkoper is dan een zwembadverwarming op brandstof, is een betrouwbare warmtepomp zo effectief dat u, zodra deze is geïnstalleerd, op verwarmingskosten gaat besparen.

Stel bovendien dat u het hele jaar door in een regio woont waar de temperaturen hoog zijn.In dat geval kan uw besparing groter zijn, omdat de prestaties van de warmtepomp voldoende zijn dankzij de warme omgevingstemperaturen.

Zijn zwembadverwarmers nodig?

Ja.Zwembadverwarmers zullen uiteindelijk een indrukwekkend waardevolle aanwinst zijn, vooral als een huiseigenaar zijn nieuwe zwembad het hele jaar door wil gebruiken.Toch is het kopen van een zwembadwarmtepomp overbodig als je het zwembad alleen in de zomer wilt gebruiken.

Tussen een gas- en elektrische zwembadverwarmer, wat is efficiënter?

Gasverwarmers zijn doorgaans iets goedkoper in gebruik dan zwembadverwarmers op propaan.Gas kan ongeveer 84% goedkoper zijn dan het gebruik van een propaankachel, afhankelijk van waar u woont.

Een elektrische verwarming voor uw zwembad is echter de meest betaalbare optie onder de groep.

Conclusie

Zwembadwarmtepompen zijn betaalbaar in gebruik en efficiënter dan zwembadverwarmers op gas en propaan.Hopelijk heeft dit artikel u geholpen te begrijpen hoeveel elektriciteit wordt verbruikt door een zwembadwarmtepomp.Welke warmtepomp u uiteindelijk kiest, hangt volledig af van uw behoeften, budget en energie-efficiëntie.

Nou, daar heb je het: de hoeveelheid elektriciteit die een zwembadwarmtepomp gebruikt!


Ook interessant:

Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692