Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Hoe warmtepompen het milieu ten goede komen

Hoe warmtepompen het milieu ten goede komen

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2023-01-20      Oorsprong:aangedreven

Als het gaat om het verwarmingsproces van uw warmtepomp, wordt de warmte voornamelijk uit de omgeving gegenereerd. Er is dus aanzienlijk minder energie nodig dan bij andere methoden om uw huis voldoende te verwarmen.Ook kunt u de milieueffecten van de verwarming van uw huis verminderen en de elektriciteitsrekening verlagen door een warmtepomp te gebruiken in combinatie met een hernieuwbare energiebron.Lees verder en ontdek hoe warmtepompen het milieu ten goede komen.


Wat is een warmtepomp?


Een alternatief voor het gebruik van een ketel of oven om uw huis of bedrijf te verwarmen, is het installeren van een warmtepomp. Deze heeft hetzelfde doel, maar heeft geen brandstof nodig.Een warmtepomp is een apparaat dat op dezelfde manier functioneert als een airconditioner en warmte van de ene plaats naar de andere overbrengt met behulp van hetzelfde principe en, in de meeste gevallen, dezelfde componenten.Zoals de naam al aangeeft, pompen warmtepompen de warmte omgekeerd, van buiten naar binnen.Airconditioners onttrekken warmte aan de binnenruimte en voeren deze via een koelsysteem naar buiten af.

5p-r32


Hoe een warmtepomp werkt


Warmtepompen zijn een innovatieve technologie die de koelcyclus van de koelkast omkeert.In tegenstelling tot een koelkast, die warmte naar buiten transporteert, onttrekt een warmtepomp warmte aan de omgeving en geeft deze elders weer af.Een koelmiddel absorbeert warmte uit grondwater, aarde of luchtwarmte en comprimeert deze vervolgens, waardoor verwarming ontstaat.

De warmtepomp werkt in de volgende vier fasen: verdamping, compressie, vloeibaar maken en relaxatie.

1. Omdat het koelmiddel in een warmtepomp op een lage temperatuur wordt gehouden, kan het warmte-energie uit de omgeving opnemen.De vloeistof verandert in een gas dankzij de verdampingstemperatuur van het koelmiddel.

2. Wanneer de druk van een gas stijgt, hebben de gasmoleculen minder beweging en contactruimte, waardoor hogere temperaturen in het verwarmingssysteem ontstaan.

3. De derde fase omvat de warmteoverdracht van het hete gas naar een verwarmingssysteem.Opnieuw wordt de koelvloeistof vloeibaar.

4. En ten slotte laat een expansieventiel een deel van de druk ontsnappen die is opgebouwd in stap 2, waardoor het koelmiddel de warmte uit de omringende lucht kan herabsorberen.


Milieueffecten van warmtepompen


CO2 Uitstoot


Vergeleken met traditionele verwarmingsmethoden zoals olie, aardgas of pellets is de CO2-uitstoot van elektrische warmtepompen aanzienlijk lager.Als u een verwarmingssysteem gebruikt dat werkt op olie, gas of een andere fossiele brandstof, is het upgraden naar een elektrische warmtepomp een manier om uw impact op het milieu te verminderen.

Het gebruik van hernieuwbare energie om in de verwarmingsbehoeften van uw huis of uw warmtepomp te voorzien, is een manier om uw ecologische voetafdruk te verkleinen.Op bewolkte of windstille dagen bent u echter afhankelijk van het elektriciteitsnet van uw gemeenschap om in de verwarmings- en koelingsbehoeften van uw huis te voorzien.


Energie-efficiëntie


De HVAC-componenten in uw woning moeten zo energiezuinig mogelijk zijn.Dit is niet alleen iets wat uw warmtepomp nodig heeft, maar alle huishoudelijke apparaten kunnen hiervan profiteren.Bij oudere apparaten is een stijging van de koel- of verwarmingskosten merkbaar.

Warmtepompen en andere apparaten moeten de Energy Star-classificatie hebben.De FDA heeft de bewering gevalideerd dat het gebruik van deze apparaten uw maandelijkse energieverbruik met 15% kan verminderen.De ramen van uw huis kunnen ook een energielabel hebben.Oudere huizen hebben ramen met één beglazing, die minder effectief zijn in het vasthouden van warmte of koude dan ramen met dubbele of driedubbele beglazing.


Geluidsoverlast


Omdat er geen ventilatoreenheid is, veroorzaken warmtekrachtkoppelingen doorgaans niet veel lawaai.Er zijn enkele luidruchtige onderdelen, maar deze zijn stiller dan een luchtwarmtepomp.

Bodemwarmte is betrouwbaarder omdat een kleinere compressor voldoende is om de klus te klaren.Doordat de warmtepomp niet continu op volle snelheid hoeft te draaien, is het geluidsniveau laag.Vanaf een meter afstand in de technische ruimte is het luidste geluid dat een bodemwarmtepomp kan halen 42 dB, terwijl het geluidsniveau van de luchtwarmtepomp varieert van 40 tot 60 dB, afhankelijk van het model, de installatie en het onderhoud.

En onthoud: dit is in de veronderstelling dat u zich op slechts een meter afstand van het apparaat bevindt.Er zijn maar weinig voorbeelden waarbij een warmtepomp de limiet bereikt.Je kunt dit vergelijken met een standaard koelkast voor thuis, die merkbaar stiller is dan welke boiler dan ook.De meest luidruchtige componenten bevinden zich in uw huis, waar ze geen invloed hebben op de omgeving.Het geluid moet minimaal zijn als een competente professional de installatie uitvoert.


Inzicht in de efficiëntie van warmtepompen (COP)


Afhankelijk van het systeemtype kan het rendement veranderen.Installaties en componenten kunnen de efficiëntie van het systeem op verschillende manieren beïnvloeden.Het zou helpen als u bij het inschatten van de mogelijke efficiëntie van uw systeem ook rekening houdt met de energie-efficiëntie van uw gebouw.

De meeste grondgebonden warmtepompen hebben een rendement van ongeveer drie warmte-eenheden voor de werking van het systeem.Gemiddeld is het rendement van een lucht-water-warmtepompserie 1,5 - 3 eenheden.Hoewel deze cijfers stijgen met de ontwikkeling van nieuwe technologieën, is het essentieel om te onthouden dat dit nog steeds waarschijnlijk 'best case scenario's' zijn als het gaat om de beweringen van fabrikanten over de COP van hun producten.

Andere factoren, zoals de kwaliteit van de installatie, het optimaliseren van de capaciteit van het systeem en de verwarmingsbehoeften en -efficiëntie van het gebouw, spelen allemaal een rol in de algehele efficiëntie van het systeem.


een warmtepomp in de winter


Voordelen van warmtepompen voor het milieu


Verlaag uw ecologische voetafdruk aanzienlijk.


Omdat een warmtepomp niet afhankelijk is van verbranding om warmte te produceren, heeft deze geen CO2-uitstoot, afgezien van wat hij uitstoot bij het opwekken van elektriciteit.Er wordt zeer weinig elektriciteit verbruikt (net genoeg om de compressor van stroom te voorzien). Daarom behoren warmtepompen tot de meest milieuvriendelijke methoden voor het verwarmen en koelen van een huis of gebouw.Bovendien zijn warmtepompen nu milieuvriendelijker dan ooit tevoren, dankzij het gebruik van R410A-koelmiddel, dat niet bijdraagt ​​aan de aantasting van de ozonlaag als het vrijkomt.


Geen verbranding


Interne verbranding is het verwarmingsmechanisme voor gasovens.De brander van een oven krijgt zijn warmte uit de reactie van aardgas en een elektrische vonk.De warmte die door deze reactie wordt geproduceerd, wordt overgebracht naar de warmtewisselaar, waar deze wordt versterkt voordat de lucht wordt verwarmd.

Hoewel er weinig tot geen gevaar is tijdens deze reactie, is er elke keer dat er verbranding plaatsvindt in een huishoudelijk apparaat, kans op brand.Omdat warmtepompen elektriciteit gebruiken in plaats van verbranding, vormen ze minder brandgevaar.

Omdat er geen verbranding plaatsvindt, is er ook minder slijtage, wat zich vertaalt in een jaarlijkse besparing.Een warmtepomp heeft op zijn minst een jaarlijkse controle nodig en moet het filter minstens één keer per maand, zo niet vaker, verwijderen en reinigen.De rest van het onderhoud is minimaal.


Verbetert de luchtkwaliteit


Warmtepompen hebben als bijkomend voordeel dat ze de lucht in uw huis filteren en ontvochtigen, wat een positieve invloed kan hebben op uw gezondheid.Het handhaven van een goede luchtkwaliteit binnenshuis is essentieel om gezond te blijven en ziekte te voorkomen.


Duurzaam


Het gebruik van hernieuwbare bronnen zoals lucht en bodemwarmte om warm water te genereren is een milieuvriendelijke strategie.Deze verwarmingsoplossing helpt bij het elimineren van vochtophoping.

Als u uw warmtepomp in de zomer op koelstand zet, wordt de ruimte bovendien automatisch ontvochtigd.Daarentegen zal het vermogen van uw warmtepomp om in de winter warme lucht door uw huis te laten circuleren, helpen om de zaken droger te houden.


Warmtepompen zijn regelbaar


Er zijn veel manieren waarop u warmtepompen kunt gebruiken om de temperatuur in een huis te regelen, en ze zijn eenvoudig te combineren met andere systemen en de CO2-uitstoot te verminderen.


Waarom moet ik de CO2-uitstoot terugdringen?


Hieronder volgen enkele belangrijke argumenten die de voorkeur geven aan het gebruik van warmtepompen als koolstofreductiestrategie.

 • Lager energieverbruik - Er wordt minder elektriciteit gebruikt omdat warmtepompen een zeer hoog rendement hebben (ongeveer 400%), waarbij één eenheid elektriciteit wordt omgezet in vier eenheden thermische energie.Omdat traditionele elektrische kachels slechts 100% effectief zijn, kunt u veel besparen op uw elektriciteitsrekening.

 • Emissievrij - De hoeveelheid schadelijke emissies die lokaal vrijkomt tijdens de werking van de warmtepomp is aanzienlijk lager, wat een van de vele aantrekkelijke kenmerken is.

 • Koelvloeistof - R404a, de vloeistof die in warmtepompen wordt gebruikt, is de afgelopen jaren onderwerp van enige bezorgdheid over het milieu.Fluorkoolwaterstoffen, die vrijkomen als koelvloeistof lekt, dragen aanzienlijk meer bij aan de opwarming van de aarde dan kooldioxide.Er zijn tegenwoordig verschillende opties beschikbaar met een verwaarloosbaar of zelfs nul-potentieel voor de opwarming van de aarde.


Overstappen naar een warmtepomp


Een hybride verwarmingssysteem is een alternatief voor volledig elektrisch gaan voor de verwarmings- en koelingsbehoeften van uw huis.Hybride verwarmingssystemen zijn visueel onmogelijk te onderscheiden van standaard oven-airconditioneropstellingen.Je kunt een hybride systeem zien als een verbeterde airconditioner.Wanneer uw huidige airco het einde van zijn levensduur heeft bereikt, kunt u overwegen om over te stappen op een warmtepomp.

De warmtepomp zou aan al uw koelingsbehoeften en de meeste van uw verwarmingsbehoeften voldoen, wat kosteneffectiever en efficiënter is dan het gebruik van een oven, vooral in mildere buitenklimaten of tijdens de dalperiode.


Afhaal


Het is essentieel om uw warmtepomp in de gaten te houden.In tegenstelling tot andere hernieuwbare energietechnologieën die doorgaans meer aandacht trekken, hebben warmtepompen een minimale visuele en akoestische impact op hun directe omgeving.Het geluid van een luchtwarmtepomp kan echter een probleem zijn, dus het is essentieel om te controleren of u een bouwvergunning nodig heeft.U dient de fabrikant te raadplegen, aangezien de geluidsemissie door systemen sterk varieert.

Als u zich zorgen maakt over de ecologische voetafdruk van uw huis, is het upgraden van uw warmtepomp een uitstekende manier om zowel geld te besparen als de impact op het milieu op de lange termijn te minimaliseren.

Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692