Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Hoe efficiënt is een luchtbronzwembadwarmtepomp?

Hoe efficiënt is een luchtbronzwembadwarmtepomp?

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2021-11-05      Oorsprong:aangedreven

Hoewel er wordt gezegd dat een bodemwarmtepomp efficiënter en effectiever is, is dit strikt genomen niet de waarheid, aangezien de luchtbron tijdens bepaalde seizoenen beter presteert.De efficiëntie ervan wordt in de loop van de tijd duidelijk naarmate de energiekosten afnemen in vergelijking met andere warmtepompen.


Voor degenen die zijn afgestemd op de wereld van zwembadverwarming: u heeft al eerder geruchten gehoord over de lucht-waterwarmtepomp.Het is een van de andere soorten warmtepompen die direct beschikbaar zijn voor klanten;U vraagt ​​zich echter misschien af ​​hoe efficiënt ze zijn ten opzichte van andere zwembadwarmtepompen.


Wanneer u een warmtepomp voor uw zwembad selecteert, moet u rekening houden met de grootte, efficiëntie en kosten.Soms wordt het een beetje verwarrend om erachter te komen welk soort verwarmingssysteem je nodig hebt.Bijna alle zwembadwarmtepompen zijn exact wat betreft vorm, kleur en grootte.


Hoe efficiënt-is-een-luchtbron-zwembad-warmtepomp


Hoe het werkt

De lucht-waterwarmtepomp is een specifieker apparaat dan de elektrische warmtepompen die je in huis aantreft voor warm water en centrale verwarming.Het heeft een extra grote strandwisselaar, vaak ontworpen met titanium om bestand te zijn tegen het hoge chemische gehalte in het zwembadwater.Het zorgt ervoor dat het zwembadwater er veel sneller doorheen stroomt terwijl de filterpomp van het zwembad draait.De snelheid waarmee het water stroomt is hoger, wat resulteert in een lagere temperatuurstijging per cyclus en dus een hoger rendement.


Het heeft een circulatiepomp en lage temperatuurstijging en de hogere omgevingstemperaturen van de lucht, waarvan het gemiddelde rendement meer dan 500% zou kunnen zijn.Dus voor elke 1 kWh die u gebruikt om een ​​zwembadwarmtepomp te laten draaien, levert deze 5 kWh warmte aan uw zwembad.


De lucht-water-warmtepomp is een van de meest effectieve manieren om het zwembad te verwarmen, omdat hierdoor de bedrijfskosten aanzienlijk worden verlaagd.Laten we eens kijken naar andere manieren die het een perfecte optie voor uw zwembad maken:


Het is zeer efficiënt

De lucht-waterwarmtepomp heeft een prestatiecoëfficiënt (COP) van 1,8 of meer;het betekent simpelweg dat het 180% efficiënter is in vergelijking met standaard elektrische verwarmers.Anderen kunnen zelfs een COP bereiken van 2,4, waardoor ze 240% efficiëntere apparaten worden.Om deze reden zijn ze vaak kosteneffectief, evenals ovens die olie of propaan gebruiken.


Bespaart geld op de energierekening

Het rendement van de lucht-waterwarmtepomp verlaagt ook de energiekosten.Als u deze hoger zet, verlaagt u de energierekening, omdat u nu de buitenlucht gebruikt voor de koel- en verwarmingsbehoeften.U heeft de neiging om meer te besparen als u overstapt van een op steenkool gebaseerd of elektrisch systeem.Hoewel de kosten vooraf wat hoog zijn, bespaart u op de lange termijn meer.

Houd er rekening mee dat de bedrijfskosten van de zwembadwarmtepomp afhankelijk zijn van factoren zoals de hoeveelheid benodigde warmte, de temperaturen van de warmtebron en de efficiëntie.


Gemakkelijk te onderhouden

De lucht-bron zwembadwarmtepompen worden in de volksmond de 'fit and vergeet'-technologie genoemd, omdat deze na installatie weinig onderhoud vergt;het wordt aan zichzelf overgelaten om uw zwembad te verwarmen.U moet echter elk jaar contact opnemen met een technicus voor onderhoud en service om er zeker van te zijn dat het apparaat correct functioneert.

Hoewel de lucht/water-warmtepompen doorgaans weinig onderhoud vergen, zijn er verschillende dingen waar u aan moet werken voor optimale prestaties, zoals het controleren op pomplekken, het reinigen van filters, het koelmiddelpeil, het stof van de warmtepomp, het opruimen van bladeren en nog veel meer.In geval van een andere technische uitdaging, raadpleeg een gecertificeerde professor.


Vermindert de ecologische voetafdruk

Over het algemeen is het overstappen op hernieuwbare energievormen een goede zet om het milieu te sparen.Het is een principe dat warmtepompen heeft geholpen een duurzame en hernieuwbare energiebron te benutten.Een andere manier waarop een warmtepomp efficiënt is, is het toekomstbestendig maken van toekomstige regelgeving, zoals het verbod op olie- of gasverwarmingssystemen dat in 2025 zal plaatsvinden. Het zal niet alleen de ecologische voetafdruk verkleinen, maar ook een efficiënte conversie van energietarieven bieden. verwarmen.

Luchtwarmtepompen voor de zwembaden hebben een lager koolstofgehalte, een geweldige manier om de watertemperatuur comfortabel te houden voor een aangename duik.


Lange levensduur

De levensduur van een zwembadwarmtepomp is wat lang, bijna 20 jaar;andere kunnen wel 25 jaar duren.De levensduur van de luchtbron hangt echter af van het model dat u wilt installeren.Ondanks de cijfers zijn de luchtbronpompen een uitzonderlijk stabiele en betrouwbare warmtebron.


Installatie

Een ander groot voordeel van het installeren van de lucht-waterwarmtepomp is de tijd die een installateur nodig heeft om het verwarmingssysteem te implementeren en in werking te stellen.Maar de benodigde tijd is afhankelijk van de locatie en de grootte van de warmtebron.

Normaal gesproken zal de voltooiing van de meeste warmtepompinstallaties voor huishoudelijke zwembaden in de eerste plaats tussen één of twee weken duren.Maar als er geen grondwerk aan te pas komt, is het installatieproces korter.


Afhaal

Deze gids over hoe de pomp werkt en de efficiëntie ervan is nuttig voor het installeren van een pomp voor hun zwembaden.Als het echter om uw pompkeuze gaat, zal deze afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals grootte, locatie, klimaat, enzovoort.Houd er rekening mee dat er verschillende soorten luchtwarmtepompen zijn met verschillende prijzen.U moet alle populaire merken op de markt vergelijken en genoegen nemen met een merk dat aan al uw zwembadbehoeften voldoet.


Hoewel ze beperkingen hebben, zijn luchtwarmtepompen efficiënter dan propaan-, gasboilers en elektrische verwarming.


Het is dus het beste om te overwegen om er een te installeren als primaire warmtebron voor het zwembad.Bij het selecteren van het verwarmingssysteem is het raadzaam om een ​​gekwalificeerde expert een maatanalyse voor uw specifieke zwembad te laten maken om de benodigde maat te bepalen.


Ook interessant:



Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692