Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Hoe werkt een zwembadwarmtepomp in de winter?

Hoe werkt een zwembadwarmtepomp in de winter?

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2021-09-26      Oorsprong:aangedreven

Niets is te vergelijken met zwemmen in een lekker warm zwembad, vooral als het buiten koud is.Wanneer de winter nadert, daalt de temperatuur, waardoor het voor u moeilijker wordt om van een comfortabele zwemsessie te genieten.Maar u hoeft de koele temperaturen niet te doorstaan ​​om te kunnen zwemmen als u een zwembadwarmtepomp kunt aanschaffen.

Een zwembadwarmtepomp is een elektrisch apparaat dat het water van uw zwembad opwarmt tot een gewenste temperatuur.Als u dit artikel leest, vraagt ​​u zich waarschijnlijk af hoe een zwembadwarmtepomp werkt en of het een goede investering is.Lees verder voor de technische analyse van hoe zwembadwarmtepompen werken.


hoe-werkt-een-zwembad-warmtepomp-in-de-winter


Welnu, hoe zit het met de winter wanneer de temperatuur daalt?Hoe werkt de warmtepomp met koude lucht?Warmtepompen kunnen nog steeds hun werk doen bij temperaturen zo laag als 50 graden, en sommige kunnen nog verder gaan en werken bij temperaturen rond de 25 graden.Dit soort pompen worden omkeerbare warmtepompen of ijsbrekers genoemd.

Een zwembadwarmtepomp werkt op dezelfde manier als bij warmere temperaturen, door de beschikbare warmte in de lucht via de verdamperspiraal over te dragen.De warmtepomp zal in de winter bevriezen als de temperaturen lager zijn, en er zal doorgaans condensaat ontstaan ​​op de verdamperspiraal.Normale zwembadwarmtepompen worden uitgeschakeld bij lagere temperaturen om circuitschade aan het systeem als gevolg van ijsvorming te voorkomen.

Omkeerbare warmtepompen hebben echter een heetgas-ontdooi-eenheid die een omgekeerde cyclusprocedure toepast om de stroom gekoeld gas door het systeem terug te sturen.Dit proces ontdooit het ijscondensaat op de verdamperspiralen, waardoor de warmtepomp van het zwembad zijn werk kan voortzetten.Maar dit geldt alleen voor ijsbrekers/omkeerbare zwembadwarmtepompen.

Hoe werken de filterpompen?

Een zwembadwarmtepomp heeft een stabiele waterbron nodig om te kunnen functioneren;daarom is een filter nodig tijdens het verwarmingsproces.De filterpomp start het hele verwarmingsproces zodra deze water naar de verwarmingsunit stuurt.Wanneer koel water door de warmtepomp begint te stromen, beweegt het matig naar de warmtewisselaar, waar de daadwerkelijke verwarming plaatsvindt.We zullen dat punt later voortzetten;voorlopig moeten we leren hoe de verdamperspiraal warmte uit de omringende lucht haalt.


Hoe verzamelen warmtepompen warme lucht?

Zwembadwarmtepompen halen natuurlijke warmte uit de omringende lucht of omgeving en gebruiken deze om het water van uw zwembad te verwarmen.Ze doen dit door elektriciteit als energiebron te gebruiken om enkele ingebouwde ventilatoren aan te drijven, die omgevingslucht aanzuigen.Wanneer er water naar binnen begint te stromen, beginnen de ventilatoren te draaien en creëren ze een luchtstroom die de omringende lucht aanzuigt.

De aangezogen lucht gaat door de verdamperspiraal en wordt gebruikt voor het verwarmen van water.De combinatie van een laag energieverbruik en natuurlijke warmteopwekking is perfect voor het besparen van energie en efficiëntie in gebruik.

Hoe werkt de verdamperspiraal?

De warme lucht die uit de omgeving wordt aangezogen, interageert met koel water in de verdamperspiraal.Dit proces gebeurt geleidelijk, waardoor het koele water kan opwarmen en warmer wordt.Nadat voldoende lucht door de verdamperspiraal is gepasseerd, gaat het water door naar de volgende verwarmingsstap.

Warme damp in de compressor

Het water in de verdamperspiraal wordt verwarmd om een ​​warme damp te produceren, wat cruciaal is voor het bereiken van de volgende stap.Om de procedure te laten doorgaan, moet het koelmiddel in gas- of dampvorm zijn.

De waterdamp verplaatst zich naar het volgende onderdeel, namelijk de compressor.De compressor speelt een grote rol in het verwarmingsproces en is het systeem dat de waterdamp omzet in gas dat warm genoeg is om als warmtebron te worden gebruikt.Dit gebeurt door de hete waterdamp onder druk te zetten;wanneer de waterdampdruk wordt verhoogd, neemt ook de temperatuur toe.Dit proces verandert waterdamp in een heet gas dat vanuit de compressor naar de warmtewisselaar wordt geleid.

Een warmtewisselaar en hoe werkt die?

Voordat we bespreken hoe de warmtewisselaar werkt, moeten we eerst begrijpen wat het is.Een warmtewisselaar is verdeeld in twee delen: de buitenbuis en de binnenbuis.

De buitenbuis is gemaakt van PVC;deze buis is waar het water uit het zwembad doorheen stroomt, en binnenin bevindt zich een kleinere buis.De kleinere buis (binnenband) is gemaakt van titanium, waar het hete gas van de compressor doorheen stroomt.Beide buizen zijn gescheiden en niet verbonden;in eenvoudiger bewoordingen is het een buis in een buis.

Wanneer het hete gas door de binnenband stroomt, warmt het op en geeft het warmte af.Het water in de buitenbuis stroomt gelijktijdig met het gas in de binnenbuis en wordt verwarmd.Dit proces wordt warmte-uitwisseling genoemd, waarbij de warmte uit de binnenbuis diffundeert in het water in de buitenbuis.

Tijdens dit proces wordt het gas afgekoeld en het verwarmde water wordt terug naar het zwembad geleid.Maar het verwarmingsproces is nog steeds niet voltooid;er is nog een stap te gaan voordat een succesvolle waterverwarming plaatsvindt.

Wat gebeurt er met het afgekoelde gas?

Het hete gas in de binnenbuis koelt steeds meer af naarmate het warmte verliest aan het water in de buitenbuis;uiteindelijk verandert het van vorm en wordt het een vloeistof.Dit betekent dat het koelmiddel wordt teruggevoerd naar zijn traditionele vorm en als gekoelde vloeistof uit de warmtewisselaar wordt geleid.

Zodra de vloeistof de warmtewisselaar verlaat, wordt deze door het expansieventiel geleid.De functie van een uitdrijvingsklep is om de vloeistof verder af te koelen totdat deze koud genoeg is om terug te keren naar de verdamperspiraal.

Het proces begint opnieuw omdat er nieuwe koudemiddeltoevoer is.De zwembadpompverwarmer doorloopt alle voorgaande processen totdat de beoogde warmte van het zwembad is bereikt.

Omdat u begrijpt hoe een zwembadwarmtepomp is ontworpen en werkt, wordt de keuze of u deze nodig heeft aan u overgelaten.Veel mensen beschouwen een zwembadwarmtepomp als een perfecte oplossing die effectieve, betaalbare en energiebesparende technieken voor zwembadverwarming biedt onder alle weers- en klimaatomstandigheden.


Ook interessant:
Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692