Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industry News / Hoe vaak zou een warmtepomp in- en uit moeten schakelen

Hoe vaak zou een warmtepomp in- en uit moeten schakelen

Aantal Bladeren:313     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2021-03-16      Oorsprong:aangedreven

Waarom gaat de warmtepomp te vaak aan en uit?

Warmtepompen staan bekend om hun energie-efficiëntie, maar als de units te vaak aan en uit gaan, kunnen er enkele interne problemen zijn die het energieverbruik verhogen en de schade aan warmtepompcomponenten veroorzaken. Dit is een veel voorkomend probleem van warmtepompen, bekend als short cycling. Wanneer een warmtepompcyclus te kort duurt, kan uw unit niet de gewenste temperatuur handhaven in de verwarmings- of koelmodus, dus wordt deze constant in- en uitgeschakeld.


Why Does Your Heat Pump Cycle On And Off Too Often?

 

Als uw warmtepompcyclus te vaak wordt in- en uitgeschakeld, kan een van de volgende situaties het probleem zijn:

 

1. Verstopt luchtfilter

Dit is altijdeen van de eerste problemen om te controleren. Vuil en stof zullen zich uiteindelijk op het filter vormen. Wanneer het niet wordt gereinigd of vervangen, wordt de luchtstroom beperkt en kan uw systeem niet de juiste hoeveelheid warmte of koelte voor uw huis circuleren.

Een vuil luchtfilter kan de reden zijn waarom uw warmtepomp defect raakt en elke 5 minuten aan en uit gaat. Zodra u dit probleem ontdekt, hoeft u de meer gecompliceerde problemen niet te controleren. Maar zodra u hier niet onmiddellijk op reageert, zal dit een hele nieuwe reeks problemen veroorzaken, waaronder een bevroren verdamperspiraal. Het apparaat blijft herhaaldelijk in- en uitschakelen.

Daarom reinigt of vervangt u, afhankelijk van het merk van uw unit, uw luchtfilter regelmatig op basis van de aanbevelingen.

 

2. Thermostaat Error

Het is mogelijk dat je thermostaat je een onjuiste waarde geeft over je verwarmingssysteem. De locatie van de thermostaat kan het probleem veroorzaken. Het plaatsen in de buurt van een raam of ventilatieopening kan een onnauwkeurige meting opleveren die short-cycle veroorzaakt.

Short-cycle betekent dat uw systeem eerder wordt uitgeschakeld voordat het zelfs maar één verwarmings- of koelcyclus kan voltooien. Dan gaat het weer even aan.

Als de thermostaat bijvoorbeeld is ingesteld op 35 °C, kan deze worden uitgeschakeld van 26 °C tot 32 °C, maar zal deze nooit 35 °C bereiken.

Een andere reden zou een defecte bedrading tussen de warmtepomp en de thermostaat zijn. Laat de professionele warmtepompinstallateur dit beoordelen.

 

3. Het koudemiddel lekt

Wanneer warm weer op uw huis neerdaalt, neemt het koelmiddel van uw apparaat de warmte op en voert deze af naar buiten. Aan de andere kant wordt bij koud weer warmte uit de omgeving gehaald en vervolgens verplaatst naar het interieur van het huis.

Een koelmiddellek maakt het moeilijk voor uw systeem om de warmteoverdrachtsprocedure uit te voeren. En uw warmtepomp zal niet in staat zijn om zelfs maar een cyclus te voltooien. Een bewijs van lekkend koelmiddel is wanneer u ijsvorming op de buitenunit ziet. Tegen die tijd is het een must om de hulp van een ervaren technicus in te roepen.

 

4. Te kleine of te grote binnenunit

Als uw apparaat niet de juiste grootte voor uw kamer heeft, zal het uw ruimte snel of langzaam verwarmen of afkoelen en vervolgens voortijdig detecteren dat het de gewenste temperatuur heeft bereikt en vervolgens worden uitgezet. Dan zal de cyclus zich keer op keer herhalen, waardoor uw eenheid wordt overbelast.

Daarom moeten HVAC-professionals de juiste berekeningen uitvoeren voordat u een binnenunit installeerd. Dit is een serieuze zaak, want als een verkeerd vermogen al is geïnstalleerd zou het een dure zaak zijn om een ander vermogen te installeren.

 

Hoe vaak moet een warmtepompcyclus voorkomen?

Het hangt volledig af van de koelcapaciteit van het apparaat, de kamertemperatuur en de luchtvochtigheid. Gemiddeld zou een cyclus van 10 tot 20 minuten voldoende geschikt moeten zijn, afhankelijk van de genoemde factoren. En het moet binnen 2 tot 3 cycli per uur maximaal zijn.

Uw HVAC-unit is niet ontworpen om de hele tijd te werken. Het doel is om uw binnenruimte op een comfortabele temperatuur en vochtigheidsgraad te brengen en dit niveau vervolgens te handhaven. Als uw apparaat constant aan en uit gaat, is dit niet goed omdat het jaarlijks honderden, zo niet duizenden dollars aan uw energiekosten verspilt.

Uw warmtepomp zou logischerwijs niet de hele tijd moeten draaien, behalve in zeer koude weersomstandigheden waarin hij continu zal draaien. Als het weer boven de 35F graden is, en dat is relatief aangenaam weer, en je warmtepomp draait nog steeds in een short-cycle, moet je professionele onderhoudsmensen het laten controleren.


Hoe beïnvloedt invertertechnologie warmtepompen voorgoed?


In voorgaande decennia, op het gebied van airconditioning en verwarming, had men geen andere keuze dan genoegen te nemen met geforceerde luchtsystemen in centrale airconditioners, ketels en warmtepompen. Warmtepompen zijn altijd beschouwd als efficiënt en veelzijdig, maar er is ruimte voor verbetering.

Op dit moment zijn warmtepompen verbeterd in prestaties vanwege de inverter driver compressoren met variabel toerental. Ze laten de warmtepomp werken binnen het hele bereik van 0 tot 100 procent. Het is een intelligente benadering van de temperatuur en andere omstandigheden in huis en past vervolgens de output van de warmtepomp aan tot maximale efficiëntie en comfort. Tegelijkertijd bespaart dit inverter warmtepompsysteem veel op uw energierekening omdat alleen het benodigde vermogen wordt benut. Nooit overcapaciteit of ondercapaciteit.

Het probleem van short-cycle zal worden uitgewist. Met inverter-technologie hoeft uw warmtepomp minder op te starten, en wordt dus minder belast. De technologische doorbraak vermindert het aantal benodigde cycli.

 

Er is een stroming die zegt dat warmtepompen nooit goed zullen functioneren bij extreme kou. Inverter technologie lost dit op door de functie Hyper Heat. Het werkt om warmte te creëren bij lagere temperaturen. Het houdt uw huis warm, zelfs wanneer de temperaturen in de buitenomgeving zo laag zijn als een ijskoude min 25 °C.


Related Heat Pump Articles

  • Why Does My Swimming Pool Heat Pump Freeze Up?

    2021-12-06

    During the winter season, some ice on your pool heat pump is a common occurrence. However, when the whole unit is covered in ice, there is a concern for worry as your device won't function well and might be at risk of getting damaged.This article focuses on people who want to use their pool heat pum Lees Meer
  • A Complete Guide: Air Source Heat Pump Costs

    2022-01-07

    Heat pumps have surprisingly become a ‘necessary’ appliance for their ability to offer a convenient and reliable energy source for anyone looking to warm their pools or stay warm indoors. If you want to invest in a heating or cooling unit, heat pumps are undoubtedly a suitable option to suit your ne Lees Meer
  • The Best Air Source Heat Pump Manufacturers of 2022

    2021-10-30

    Air source heat pumps are a highly efficient and renewable heating solution for many property owners. These valuable appliances help save money on energy bills, have a low carbon footprint, have a high Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), can be utilized for heating and cooling, have low main Lees Meer
  • Why choose an inverter heat pump to heat your pool?

    2021-11-30

    It's frustrating and uncomfortable to swim while the weather is a bit cold. With the weather shifts, temperatures can drop substantially, especially during cloudy days or winter. A significant drop in temperature can render a pool useless. About 90 % of pools in the U.S. are used two to three times Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692