Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Warmtepompen versus centrale AC: verschillen, kosten en meer

Warmtepompen versus centrale AC: verschillen, kosten en meer

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2022-09-28      Oorsprong:aangedreven

Wanneer het tijd is om het verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsysteem (HVAC) van uw huis te vervangen of te installeren, moet u mogelijk kiezen tussen een warmtepomp en een centraal airconditioningsysteem.Als het gaat om het verwarmen van uw huis, werken deze systemen enigszins anders van elkaar, ook al vervullen ze doorgaans dezelfde functie als het gaat om het koelen van uw huis.

Dit artikel zal u helpen beslissen tussen een warmtepomp en een airconditioner door de fundamentele verschillen tussen de twee uit te leggen, hun werking en de aspecten waarmee u rekening moet houden voordat u een warmtepomp aanschaft, zoals de kosten, de energie-efficiëntie en het plaatselijke klimaat.

Warmtepompen vs. Airconditioners

Omdat ze allebei werken door warmte van binnenuit een gebouw naar buiten te pompen, zijn centrale airconditioners en warmtepompen beide voorbeelden van HVAC-systemen die in de categorie 'centrale lucht' vallen.

Het belangrijkste voordeel van een warmtepomp ten opzichte van een airconditioner is dat warmtepompen, in tegenstelling tot AC-units, een bidirectionele klep hebben die in de compressor is geïntegreerd, waardoor ze warmte van buiten naar binnen kunnen transporteren.

Centrale HVAC-systemen daarentegen genereren en distribueren warmte via gasovens of elektrische weerstandswarmtestrips die zich in de luchtbehandelingsunit bevinden.

Het prijsverschil tussen warmtepompen en centrale conditioners

Verwacht een beetje extra te betalen voor de installatie van een warmtepomp, ook al zijn warmtepompsystemen zelf doorgaans slechts ongeveer 5% duurder dan de kosten van centrale airconditioners.Dit komt omdat warmtepompen worden gebruikt voor zowel verwarming als koeling, waardoor ze het hele jaar door constant draaien.

Helaas zorgt dit ervoor dat ze veel sneller verslijten dan een standaard airconditioner, waardoor de servicekosten via uw HVAC-leverancier kunnen stijgen en zelfs de garantie helemaal kan vervallen.


een SPRSUN warmtepomp in een besneeuwde omgeving


Bij de keuze tussen een warmtepomp en een centrale airconditioning is het belangrijk om een ​​schatting te maken.Houd er echter rekening mee dat de uiteindelijke prijs kan worden beïnvloed door factoren die uniek zijn voor uw huis of werkplek, zoals de plaatselijke temperatuur.

Neem vandaag nog contact op met potentiële warmtepompinstallatiebedrijven bij u in de buurt om de details van uw project te bespreken ontvang nauwkeurige offertes.

Hoe een warmtepomp en een AC werken

Ondanks hun verschillen gebruiken warmtepompen en traditionele airconditioners dezelfde basisprincipes om de binnenluchttemperatuur te regelen.In beide systemen wordt een compressor gebruikt om het daarin aanwezige koelmiddel te comprimeren.

De compressor comprimeert het gas binnenin, waardoor de temperatuur aanzienlijk stijgt.Het gas wordt vervolgens door een condensatiespiraal geleid om de temperatuur op kamertemperatuur te brengen.Vanwege de snelle expansie bij het binnenkomen in de verdamperspiraal daalt de temperatuur van het gas snel, wat resulteert in een snelle afkoeling van de spiraal.

De blazer of ventilatoreenheid van de luchtbehandelingsunit zuigt buitenlucht aan via de koelspiraal, zodat deze door het hele huis kan worden verspreid.De warmtepomp kan de binnentemperatuur verhogen door de rollen van de condensor- en verdamperspiralen om te draaien, wat het fundamentele onderscheid tussen de twee systemen is.

De beste optie kiezen

Het is belangrijk om rekening te houden met het plaatselijke klimaat bij de keuze tussen een warmtepomp en een centraal airconditioningsysteem.De toonaangevende fabrikanten van centrale airconditioningunits nemen vrijwel overal keuzes voor warmtepompinstallaties op in hun productassortiment.Warmtepompen worden echter niet aanbevolen in gebieden waar de temperatuur vaak gedurende lange perioden onder de 40 graden daalt.Dit komt omdat warmtepompen meer moeten werken om hetzelfde comfortniveau te behouden als de buitentemperatuur daalt.Een hogere energierekening is het directe gevolg van dit toegenomen verbruik.

Het is ook vermeldenswaard dat wanneer de temperatuur onder de 40 °C daalt, de meeste warmtepompen hun verwarmingseffectiviteit verliezen en moeten overschakelen naar de verwarmingsmodus, waarbij gebruik wordt gemaakt van elektrisch resistente verwarmingsstrips.

Efficiëntie van de warmtepomp

Er is een kans dat de federale overheid, uw staat of zelfs uw plaatselijke nutsbedrijf u een belastingvoordeel of terugbetaling biedt als u een HVAC-systeem met warmtepomp koopt in plaats van een conventioneel centraal airconditioningsysteem.

Bij de keuze tussen een warmtepomp en een centrale airconditioning moet het verwarmingsvermogen het grootste gewicht in de schaal leggen, omdat beide voldoende koeling bieden.Warmtepompen leveren efficiënter geconditioneerde lucht, wat resulteert in lagere maandelijkse energierekeningen, maar centrale airconditioners zijn vooraf, op de lange termijn en bij regelmatig onderhoud goedkoper.

In de koudste delen van het land, waar de temperatuur vaak onder de 40 graden zakt, kan centrale airconditioning het beste worden gebruikt in combinatie met een andere vorm van verwarming.Over het algemeen werken warmtepompen het beste op plaatsen waar de winters niet bijzonder streng zijn.

Soorten warmtepompen

Warmtepompen kunnen worden onderverdeeld in twee brede categorieën: luchtbron en geothermisch.Warmtepompen die hun warmte uit de omgevingslucht halen, worden ook wel warmtepompen genoemd lucht-water warmtepompenTerwijl warmtepompen die warmte uit de grond halen, geothermische warmtepompen worden genoemd.

Er zijn twee primaire configuraties waaruit u kunt kiezen bij het winkelen voor een warmtepomp: split-systeem en verpakt.Bij een verpakte unit zijn alle systeemcomponenten in één enkele kast ondergebracht, terwijl bij een split-type HVAC-systeem een ​​binnen- en buitenunit uit elkaar zijn geplaatst.


Spit-type warmtepomp


Als het buiten bijzonder koud is, is een warmtepomp niet genoeg om een ​​huis warm te houden, dus een pakketunit kan ook een gaskachel of een elektrische verwarmingsspiraal bevatten als aanvulling op de pomp.

Voordelen van een warmtepomp

● Warmtepompen zijn zuiniger en efficiënter dan gas- of olieovens voor het verwarmen van een huis in een mild klimaat.

● Deze systemen zijn veiliger en milieuvriendelijker dan hun voorgangers, waardoor het energieverbruik afneemt.

● Warmtepompen kunnen zowel koelen als verwarmen, waardoor er geen apart verwarmingssysteem nodig is.

● De hedendaagse warmtepompen zijn niet alleen betrouwbaar, maar gaan ook tien jaar of langer mee zonder kapot te gaan.

● Als u investeert in een warmtepomp die zowel energiezuinig als milieubewust is, kunt u mogelijk in aanmerking komen voor financiële prikkels in de vorm van belastingvoordelen.

● In tegenstelling tot conventionele koel- en verwarmingsopties zoals open haarden en houtkachels zijn warmtepompen onderhoudsarm.

Prijs van een warmtepomp

De installatiekosten van een warmtepomp worden beïnvloed door vele variabelen, zoals het gewenste type warmtepomp, de grootte ervan, de energie-efficiëntiescore, de locatie van de installatie en de hoeveelheid benodigde leidingwerk.

Prijzen voor warmtepompen voor thuis kunnen variëren van ongeveer $ 4.100 voor een standaardmodel tot meer dan $ 20.000 voor geothermische systemen.

Het raadplegen van een professionele HVAC-installateur is de meest doordachte manier om betrouwbare informatie te krijgen over de prijzen en afmetingen van warmtepompen voor uw huis of bedrijf.

Airconditioners

Airconditioners en warmtepompen verplaatsen warmte van de ene locatie naar de andere, maar airconditioners kunnen alleen warmte afvoeren.Dit houdt in dat hij warme lucht van binnen afvoert en naar buiten afvoert.

Soorten airconditioners

Er is een verscheidenheid aan airconditioners waaruit u kunt kiezen, zoals airconditioners die op een centrale locatie zijn geïnstalleerd, airconditioners die zijn gesplitst, airconditioners die in ramen zijn geïnstalleerd en airconditioners die draagbaar zijn.Het onderliggende principe is echter hetzelfde voor alle mogelijke configuraties.

Alle drie de componenten van een airconditioner (verdamper, condensor en compressor) zijn ondergebracht in één compacte unit die doorgaans op het dak wordt gemonteerd.Het kanaalwerk in de muren van een gebouw dient als verbinding tussen het toestel en de luchttoevoer en -afvoer.

In tegenstelling tot modellen voor raam- of wandmontage hebben split-type airconditioningunits binnen- en buitenunits die onafhankelijk werken om geconditioneerde lucht via kanalen aan te voeren.Mini-split-airconditioners zijn een andere optie;ze kunnen vrijwel overal worden geïnstalleerd en vereisen geen speciaal kanaalsysteem.In plaats daarvan wordt de airconditioning verzorgd door een slanke, aan de muur gemonteerde binnenunit.

Een wandmeubel is een andere optie waarbij alle componenten in één container zijn geïntegreerd en die aan een muur of raam kan worden gemonteerd.Het koelvermogen van dit model is voldoende voor een kleine slaapkamer.Draagbare airconditioners werken op dezelfde manier als raamunits, maar kunnen relatief eenvoudig worden verplaatst.

Voordelen van een airconditioner

● Zelfs op de warmste dagen kunt u ontspannen in het comfort van uw huis dankzij de koelkracht van een airconditioner.

● Omdat airconditioning een constante, comfortabele temperatuur in de kamer handhaaft, kan dit u helpen een betere nachtrust te krijgen.

● Door de luchtvochtigheid te verlagen en de lucht af te koelen, helpt een airconditioner de hoeveelheid verontreinigende stoffen en allergenen in huis te verminderen.

● Kamers met voldoende airconditioning kunnen voorkomen dat mensen uitdrogen.

De prijs van een airconditioner

Het is mogelijk om ergens tussen de €150 en €10.000 uit te geven aan een nieuwe airconditioner, waarbij die prijs wordt bepaald door kenmerken zoals energie-efficiëntiescores en de grootte van het systeem.

Er moet ook rekening worden gehouden met de installatiekosten;het kan variëren van $ 1.000 tot $ 6.000, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de unit, de moeilijkheidsgraad van de installatie en het aantal benodigde ventilatieopeningen en kanalen.Langetermijnbesparingen op de energiekosten zijn een ander voordeel van het upgraden naar een energie-efficiënt model.


Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692