Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Frankrijk moedigt warmtepompen aan door de gassubsidies stop te zetten

Frankrijk moedigt warmtepompen aan door de gassubsidies stop te zetten

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2022-07-06      Oorsprong:aangedreven

In maart kondigde de Franse regering aan dat zij niet langer subsidies zou verstrekken voor de installatie van verwarmingstoestellen op fossiele brandstoffen, maar dat zij in plaats daarvan de financiering voor verwarming met hernieuwbare energie zou versterken.Deze inspanning maakt deel uit van het ‘veerkrachtsplan’ van de regering, dat tot doel heeft de afhankelijkheid van Russische olie en gas te verminderen en tegelijkertijd de adoptie van duurzame energieoplossingen te vergroten.

Om de grote vraag naar gas af te koelen, zal de regering haar 'MaPrimeRenov' vernieuwen en inzetten om eigenaren van gebouwen te stimuleren om fossiele gasverwarmers te vervangen door warmtepompen, biomassaverwarmers en hybride systemen die in plaats daarvan hernieuwbare energie gebruiken.Hier is een blik op warmtepompen, welke subsidies de Franse overheid voor dit systeem verstrekt, en hoe ze u zullen helpen uw energierekening te verlagen.


Warmtepompen


Warmtepompen zijn koel- en verwarmingssystemen die aan de buitenkant van een gebouw worden gemonteerd.Warmtepompen genereren geen warmte;in plaats daarvan dragen ze het over.Ze werken op dezelfde manier als airconditioners, in die zin dat ze uw huis verwarmen en afkoelen door lucht van een warme plek naar een koude plek te verplaatsen waar dat nodig is, en omgekeerd.


De warmtepompen van SPRSUN


Als het binnen in uw huis warmer is dan buiten, brengen ze koude lucht binnen om het huis af te koelen;het tegenovergestelde gebeurt als het huis koud is.Deze apparaten gebruiken elektriciteit om lucht te pompen en een koelmiddel om warmte te verspreiden, vergelijkbaar met een koelkast.Dat zijn ze dus energiezuiniger dan airconditioning en ovens in alle omgevingen.


De afgelopen jaren is de vraag naar warmtepompsystemen in heel Europa geëxplodeerd.De European Heat Pump Association stelt dat ruim 25% van de markt van 7 miljoen verwarmingseenheden in 2021 warmtepompen waren.Warmtepompen worden nu op grote schaal gebruikt, niet alleen voor renovaties, maar ook voor het verwarmen van nieuwe gebouwen.


Frankrijk is van plan dit bedrag aanzienlijk te verhogen.De elektrificatie van de verwarming van woningen is een belangrijk onderdeel van het beleid voor het koolstofarm maken van de Europese natie.Het kabinet wil 1.000 euro extra beschikbaar stellen bovenop de reeds beschikbare subsidie ​​voor mensen die een 'deugdzaam' verwarmingssysteem in hun huis adopteren.Deze extra subsidie ​​is beschikbaar vanaf 15 april tot eind 2022. Inmiddels zijn de subsidies voor nieuwe verwarmingsinstallaties op fossiel gestookte gas voor onbepaalde tijd beëindigd.Soorten warmtepompen


Kanaalluchtwarmtepompen

De lucht-water warmtepomp is de meest gebruikte en functioneert door warmte over te dragen tussen de binnen- en buitenlucht.Warmtepompen zijn in de meeste klimaten geweldige alternatieven voor ruimteverwarming.Als u echter in gebieden woont waar de temperaturen het grootste deel van het jaar onder het vriespunt liggen, kies dan voor de nieuwere modellen, aangezien deze zijn voorzien van geavanceerde technologie waardoor ze onder alle omstandigheden efficiënt zijn.


Kanaalloze luchtwarmtepompen

Luchtwarmtepompen zijn verkrijgbaar in een kanaalloze optie, ook wel mini-splits genoemd voor woningen zonder kanalen.Daarnaast zijn er 'koelmachines met omgekeerde cyclus' beschikbaar;deze genereren koud en warm water in plaats van lucht en werken dus goed met vloerverwarming.


Geothermische warmtepompen

Geothermische warmtepompen kan een bodembron of een waterbron zijn.Geothermische warmtepompen uit de grond verwarmen de warmte tussen een gebouw en de grond, terwijl de waterbron warmte overdraagt ​​tussen een gebouw en een nabijgelegen waterbron.

Over het algemeen zijn geothermische warmtepompen enigszins duur om te installeren, maar goedkoper in gebruik en onderhoud vanwege de relatief constante temperatuur van het water of de grond waarin ze liggen.

Geothermische warmtepompen bieden verschillende voordelen.Ze zijn duurzaam, betrouwbaar en kunnen in verschillende gebouwen worden gebruikt om 30% tot 60% op energie te besparen en de luchtvochtigheid onder controle te houden.Ze zijn ook gebouwd voor zwaardere omstandigheden dan luchtwarmtepompen.Afhankelijk van uw landschap, ondergrond en grootte van de kavel is dit type warmtepomp echter mogelijk niet de juiste keuze voor u.Absorptiewarmtepompen

De absorptiewarmtepomp (AHP) is de nieuwste warmtepomp voor verwarmingsoplossingen voor woningen.Het is een gasgestookte warmtepomp die gebruik maakt van aardgas of stoom uit geothermisch of zonne-energie verwarmd water om warmte over te dragen.AHP's verschillen daarom van mechanische energiegedreven compressiewarmtepompen.Ze maken ook gebruik van grotere eenheden en verbruiken weinig elektriciteit.


Bedrijfskosten en efficiëntie van warmtepompen


Bij het ontwerpen van een verwarmingssysteem voor woningen is energie-efficiëntie van cruciaal belang.Het beïnvloedt zowel onze totale energierekening als de CO2-uitstoot2 uitstoot.Ongeacht of u uw huis verwarmt en koelt met aardgas of warmtepompen, er komt altijd CO2 vrij2 zal uitkomen.

Zonne-energie is de enige oplossing voor het verwarmen van woningen die geen uitstoot veroorzaakt.Aan de andere kant hebben superefficiënte warmtepompen weinig elektriciteit nodig om te werken, wat tot enige CO2-uitstoot zal leiden2 afhankelijk van hoe de elektriciteit wordt opgewekt.

Echter, de CO2 De uitstoot van warmtepompen is aanzienlijk kleiner dan wat verwarmingstoestellen op fossiele brandstoffen produceren.Warmtepompen zijn de 2nl meest efficiënte oplossing voor verwarming van woningen na zonne-energie.Een driesterrengaswarmtepomp met kanaal produceert slechts 2,4 ton CO2, vergeleken met 3,1 ton van een LPG-unit, om een ​​15m2 gebied.

Warmtepompen gebruiken ook een kleine hoeveelheid elektriciteit.Vergeleken met plintverwarmers, ovens en andere elektrische weerstandsverwarmingen kunnen moderne warmtepompen tot 50% besparen op uw verwarmingskosten.In de zomer verlagen warmtepompen de luchtvochtigheid beter dan typische airconditioners, wat resulteert in een lager energieverbruik en een gezelliger huis.

De andere factor zijn de bedrijfskosten, die afhankelijk zijn van de 'Prestatiecoëfficiënt' van de unit voor verwarming en 'Energie-efficiëntieklasse' voor koeling.Fabrikanten kennen voor deze prestatiemetingen doorgaans sterren toe.

Hoe meer sterren een warmtepomp heeft, hoe efficiënter deze is en hoe minder geld het kost om te draaien.Gasverwarmers met een vier- of vijfsterrenwaarde zijn bijvoorbeeld het goedkoopst in gebruik en slechts een paar dollar duurder dan aardgasverwarmers.Naast de sterrenwaardering is ook het type systeem van belang.Zoals al uitgelegd zijn geothermische warmtepompen het goedkoopst in gebruik en onderhoud.

Natuurlijk hebben isolatie, de vraag naar warmte en stimuleringsmaatregelen voor hernieuwbare warmte van de overheid ook invloed op de bedrijfskosten.Frankrijk wil de initiële kosten van de installatie van warmtepompen verlagen, de wetgeving inzake woningrenovatie vereenvoudigen en energiecertificaten uitreiken om zelfs huishoudens met een laag inkomen te motiveren om over te stappen op deze alternatieve vorm van ruimteverwarming en -koeling.


Op welke kenmerken moet u letten bij een warmtepomp?


Warmtepompen worden steeds beter dankzij een hele reeks nieuwe innovaties.Moderne warmtepompen hebben compressoren met twee snelheden en hebben niet langer een beperkte bedrijfscapaciteit.In tegenstelling tot standaardcompressoren die alleen op bepaalde graden kunnen werken, kunnen compressoren met twee snelheden zich aanpassen aan de verwarmings- en koelingsvereisten van elke buitentemperatuur zonder slijtage of in- en uitschakelen.Het voordeel is een grotere energiebesparing.

Bovendien passen compressoren met twee snelheden goed bij zonecontrolesystemen die automatische dempers gebruiken om indien nodig verschillende temperaturen voor verschillende kamers te bereiken.

Sommige moderne warmtepompen hebben motoren met dubbele snelheid of variabele snelheid op hun buiten-, binnen- of beide ventilatoren.Deze ventilatoren handhaven een comfortabele luchtsnelheid om energie te besparen, koele tocht te verminderen en ventilatorgeluid op volle snelheid te verminderen.


De warmtepompen van SPRSUN


Sommige superefficiënte warmtepompen zijn ook voorzien van desuperheaters, die restwarmte uit de koelmodus van het apparaat gebruiken om water te koken.Het verwarmen van water met deze warmtepompen is twee tot drie keer efficiënter dan met standaard elektrische boilers.

Zoek naar warmtepompen die ook scrollcompressoren hebben.Scrollcompressoren zijn beter dan standaard zuigercompressoren in het distribueren van koelmiddel naar steeds kleinere ruimtes.Ze zijn ook stiller en gaan langer mee.

Warmtepompen met een gasoven zijn naast elektrische weerstand ook beter.Om een ​​warmtepomp in winterse omstandigheden een boost te geven en zo het elektriciteitsverbruik te verminderen, installeren de meeste fabrikanten nu gasovens op warmtepompen, wat resulteert in dual-fuel of hybride systemen.In de winter verhogen de gasovens de prestaties van de apparaten, waardoor ze zuiniger zijn dan standaard warmtepompen of brandstofgestookte ovens.De exacte energiebesparingen worden echter bepaald door de relatieve kosten van verwarmingsbrandstof versus elektriciteit.

In de afgelopen decennia hebben warmtepompen ook de oude niet-invertertechnologie vervangen door invertertechnologieën om de frequentie van stoppen en starten te verminderen en zo het energieverlies te minimaliseren terwijl de temperatuurstijging van de compressor wordt verlaagd.


Op zoek naar de beste warmtepompen op de markt?


Als je op zoek bent naar de beste warmtepompen, dan heeft SPRSUN verschillende mogelijkheden voor waterverwarming, airconditioning en zwembadverwarming.U kunt warmtepompsystemen kiezen op basis van hun energiebron (geothermische of luchtbron), technologie (DC Inverter, Split Heat, Mono Block en Cold Climate) en andere factoren.

Ze kosten ergens tussen de $ 4.000 en $ 8.000, afhankelijk van het type, de installatiekosten en de bouwstijl van uw huis.De gemiddelde kosten bedragen echter $ 5.680, afhankelijk van uw locatie en het huidige HVAC-systeem.Het bedrijf bestaat al meer dan 20 jaar en heeft een reputatie opgebouwd als een van 's werelds toonaangevende leveranciers van geavanceerde warmtepompen.Voor vragen, controleer hier.


Afronden


Nu de Franse overheid verschillende verwarmingstechnologieën op het gebied van hernieuwbare energie stimuleert, is dit een goede gelegenheid om uw huis te renoveren en warmtepompen te installeren.Warmtepompen verbruiken minder elektriciteit dan plintverwarmers en ovens en stoten weinig CO uit2 dan het verbranden van aardgas.Warmtepompen hebben geen brandstof nodig om warmte te genereren;ze pompen en verdelen eenvoudigweg warme lucht in een koude ruimte om warmte te creëren en omgekeerd met behulp van een koelmiddel.Bekijk de SPRSUN voor enkele van de beste warmtepompen op de markt.

Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692