Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Factoren waarmee u rekening moet houden voordat u een warmtepomp koopt

Factoren waarmee u rekening moet houden voordat u een warmtepomp koopt

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2022-12-03      Oorsprong:aangedreven

Warmtepompen behoren tot de meest efficiënte manieren om tegemoet te komen aan de verwarmings- en koelingsbehoeften van woningen.Ze leveren twee keer zoveel energie als ze verbruiken, hebben lagere bedrijfskosten, vereisen minder onderhoud en verminderen de CO2-uitstoot.Dankzij deze en andere voordelen is het aantal warmtepompen dat in woon- en commerciële ruimtes wordt geïnstalleerd de afgelopen jaren gestaag toegenomen.

Elk huishouden heeft verschillende behoeften op het gebied van verwarming en koeling.Als eindgebruiker die een warmtepomp wil aanschaffen, moet er echter een aantal belangrijke overwegingen worden gemaakt.Om het maximale uit uw warmtepompsysteem te halen en van de vele voordelen te genieten, moet u een goed geïnformeerde keuze maken.Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden voordat u een warmtepomp aanschaft.


a4dcbaf8-2d9e-4aea-92c2-676e6218ad2d


1. Klimaatomstandigheden


De klimaatomstandigheden waar u woont zijn een belangrijke overweging bij de aanschaf van een warmtepompsysteem.Vooruitgang in de warmtepomptechnologie heeft ervoor gezorgd dat warmtepompen effectief functioneren in verschillende klimaatomstandigheden.Als u echter in een geografische regio met een bijzonder koud klimaat woont, is het belangrijk om te kiezen voor een systeem dat specifiek voor die omstandigheden is ontworpen.

De efficiëntie van lucht-water warmtepompen neemt af naarmate de temperatuur daalt.Als uw regio regelmatig koud weer ervaart, is het daarom aan te raden om voor een warmtepomp voor een koud klimaat te kiezen.Dit type warmtepomp beschikt over innovatieve technologie waardoor deze efficiënt kan functioneren bij zeer lage temperaturen, waaronder:

 • Koudemiddelen voor koud weer – Koelmiddelen met lagere kookpunten.Deze koelmiddelen kunnen bij lage temperaturen door een systeem stromen en meer warmte uit koude lucht halen.

 • Variabele compressoren – Fabrikanten van warmtepompen hebben compressorontwerpen verfijnd om de efficiëntie te verbeteren.Warmtepompen voor koud weer zijn voorzien van variabele compressoren met real-time snelheidsaanpassing.Hierdoor kunnen ze de snelheid verhogen bij extreme temperaturen.

 • Technische optimalisatie – Verhoogde compressorcapaciteit, verminderde omgevingsluchtstroom en verbeterde compressiecyclus dragen allemaal bij aan de efficiënte werking bij lage temperaturen.

Het goede nieuws is dat leveranciers van warmtepompen zoals SPRSUN dit bieden een breed scala aan warmtepompsystemen ontworpen om te werken in verschillende klimaatomstandigheden, zelfs bij ijskoud weer.Houd er rekening mee dat u mogelijk extra apparaten nodig heeft ter ondersteuning en aanvulling van uw warmtepomp.


2. Type warmtepomp


Het is belangrijk om de verschillende beschikbare typen warmtepompen en hun verschillen te begrijpen.Huiseigenaren met primaire warmtepompen zijn bekend met luchtbron-, geothermische (grondbron) en waterbron-warmtepompen.Luchtwarmtepompen halen warmte uit de omgevingslucht en verhogen de temperatuur naar een meer bruikbare temperatuur.

Luchtwarmtepompen beschikken ook over koelmodi.Een lucht-lucht warmtepomp verwarmt de lucht in een gebouw, terwijl een lucht-water warmtepomp het water verwarmt dat door de woning circuleert via vloerverwarming of radiatoren, waardoor warmte in de ruimtes vrijkomt.Historisch gezien zijn luchtwarmtepompen het meest gebruikte type, omdat ze relatief goedkoop en gemakkelijker te installeren zijn.Luchtwarmtepompen kunnen ook kanaalloos of kanaalloos zijn.

Bodem- of geothermische warmtepompen onttrekken warmte aan de bodem.Je kunt ze ook gebruiken voor koeling, waarbij je via een aardlus warmte naar de grond brengt.Deze warmtepompsystemen zijn duurder om te installeren, omdat er boorgaten nodig zijn om de warmtewisselaarleidingen te plaatsen.

Waterbron warmtepompen warmte onttrekken aan een waterlichaam, dat voldoende groot moet zijn om de koelende effecten van het systeem te weerstaan.Deze waterlichamen omvatten waterafzettingen, reservoirs, vijvers en meren.Huishoudelijke units maken niet vaak gebruik van dit soort warmtepompen.

19KW 20KW R32 DC-inverter lucht-water-warmtepompen voor koude gebieden

SPRSUN biedt een enorme keuze aan warmtepompsystemen die passen bij de behoeften van elk type woning.Andere soorten warmtepompen op de markt zijn onder meer afvoerlucht- en zonne-ondersteunde warmtepompen.Elk type warmtepomp heeft zijn voor- en nadelen, waarmee u rekening moet houden voordat u een definitieve beslissing neemt.


3. Grootte en capaciteit van de warmtepomp


Niet alle warmtepompen zijn gelijk.Er is aanzienlijke variatie in termen van grootte, capaciteit en kracht.Het beste warmtepompsysteem voor uw behoeften hangt af van de kenmerken van het pand, zoals de gebouwschil, het aantal kamers dat u moet conditioneren en hoe groot of klein ze zijn.Door een warmtepompsysteem te selecteren dat geschikt is voor het gebouw, kan het efficiënter werken.

Als je voor een te groot systeem kiest, verspil je energie.Aan de andere kant, als je een ondermaats model kiest, zal het moeite hebben om de kerntemperatuur op peil te houden en als gevolg daarvan sneller verslijten.Hoe groter de ruimtes die u moet verwarmen of koelen, hoe hoger het benodigde warmtepompvermogen.Er spelen ook verschillende andere factoren een rol.

Sommige van deze factoren, waaronder isolatie, luchtfiltratie en warmteverlies, kunnen het beste worden bepaald door een warmtepompexpert.De specialisten meten uw vloeroppervlak en kamerhoogte, inspecteren uw isolatie en schatten het warmteverlies in, zodat u kunt bepalen welk formaat warmtepomp het meest geschikt is voor uw behoeften.Als u hoogwaardige isolatie aan uw plafond, muren en energiezuinige ramen heeft, kan een kleine warmtepomp met lage capaciteit voldoende zijn om aan uw behoeften te voldoen.


4. Energie-efficiëntie


Het rendement van een warmtepompsysteem wordt uitgedrukt als een prestatiecoëfficiënt (CoP).Hoe hoger de CoP, hoe efficiënter het systeem is en hoe minder energie het verbruikt.Idealiter zou u moeten streven naar warmtepompen die de minimale energieprestatienormen overschrijden voor comfort het hele jaar door, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de energierekening.

Een van de beste manieren om de energie-efficiëntie van een warmtepomp te meten, is door de energiesterrenwaardering te bepalen.Dit is een beleidsinitiatief dat is geformuleerd om consumenten te helpen weloverwogen keuzes te maken met betrekking tot apparaten.Rode sterren geven doorgaans de verwarmingsefficiëntie aan, terwijl blauwe sterren de koelefficiëntie aangeven.Hoe meer sterren een warmtepompmodel heeft, hoe meer energie u bespaart en hoe minder operationele kosten u maakt.

De meest energie-efficiënte warmtepompen op de markt zijn geothermische, waterbron- en split-systeemwarmtepompen.Grond- en waterbronsystemen gebruiken minder elektriciteit om warmte uit de natuurlijke hulpbronnen van de aarde te halen.Split-systeemwarmtepompen hebben geen kanaal, terwijl luchtbehandelingsunits buitenshuis op een enkele condensor zijn aangesloten.Ongeveer 30% van de energie gaat verloren via kanalen.

Het wegwerken van het kanaalsysteem draagt ​​bij aan de hoge energie-efficiëntie van deze warmtepompsystemen.Gelukkig zijn moderne warmtepompen zeer energiezuinig.SPRSUN warmtepompen hebben de ERP A+++ energieklasse voor hoge energie-efficiëntie.


5. Uw budget


Een warmtepompsysteem is een grote investering voor uw huis en daarom moet uw budget een van de belangrijkste overwegingen zijn.Uw budget omvat verschillende belangrijke factoren, waaronder de aankoopprijs vooraf, installatiekosten, operationele kosten, onderhoud en reparaties.

Luchtwarmtepompen zijn doorgaans het meest betaalbaar, met eenheids- en installatiekosten variërend tussen €3.000 en €7.500.Kanaalloze mini-split-opties zijn zelfs goedkoper.Geothermische warmtepompen hebben hoge opstartkosten als gevolg van uitgebreide installatiewerkzaamheden, waarbij de eenheids- en installatiekosten variëren tussen €10.000 en €30.000.

Op de lange termijn zijn ze echter zeer efficiënt.Hoog rendement warmtepompen hebben hoge initiële aanschafkosten, maar u profiteert op de lange termijn van lagere operationele kosten.Ook deze eenheden komen in aanmerking voor kortingen en belastingvoordelen.

Over het algemeen geldt dat hoe meer u vooraf investeert, hoe minder u op de lange termijn hoeft te betalen.Uw budget bepaalt mede de grootte (capaciteit) van de warmtepomp.Kleine warmtepompen kosten aanzienlijk minder dan grote eenheden van meerdere ton.


6. Lawaai


Voordat u een warmtepompsysteem aanschaft, moet u zich afvragen hoe luid het zal zijn.Warmtepompsystemen maken wisselende hoeveelheden geluid.De geluidsfactor wordt nog belangrijker als u kiest voor een luchtwarmtepompsysteem.Over het algemeen mag het geluid dat een apparaat produceert niet hoger zijn dan acceptabele niveaus.

Deze niveaus variëren afhankelijk van uw locatie of bouwvoorschriften.Sommige gebieden vereisen zeer lage geluidsniveaus.Het is belangrijk om uw warmtepompleverancier te raadplegen over de geluidsniveaus die door de verschillende modellen worden geproduceerd voordat u de sprong waagt.Gelukkig zijn niet alle warmtepompen luidruchtig.

De meeste warmtepompen werken op ongeveer 50 dB.Dit is ongeveer hetzelfde geluidsniveau als een koelkast of auto die voorbijrijdt.Verschillende geluidsarme modellen werken echter op niveaus zo laag als 35 dB.SPRSUN heeft een breed scala aan units die op bevredigende lage geluidsniveaus werken.


7. Functie en kenmerken


De functies en kenmerken van de warmtepomp vertegenwoordigen een aanzienlijk deel van uw algehele ervaring.Moderne warmtepompen worden geleverd met een breed scala aan slimme functies die u een extra niveau van gemak, comfort en controle bieden.De functies die voor u belangrijk zijn, zijn afhankelijk van uw gebruikssituaties, eigenschapskenmerken en voorkeuren.

Over het algemeen zijn de functies van de warmtepomp die uw ervaring aanzienlijk kunnen verbeteren onder meer de connectiviteit van slimme apparaten, intelligente bediening, ruisonderdrukking, modulatie, comfortmodus, 3D-luchtstroom en slaapmodus.Internetverbinding kan bijvoorbeeld helpen bij diagnostiek.Als u een probleem tegenkomt, kan de probleemoplossing op afstand worden uitgevoerd zonder dat er een expert ter plaatse hoeft te komen.


8. Beschikbare ruimte


Bij de keuze voor een warmtepomp, inclusief het type, moet ook de beschikbare ruimte voor installatie in en om het gebouw bepalend zijn.Gelukkig biedt SPRSUN een breed scala aan warmtepompsystemen van verschillende afmetingen, zodat u altijd de beste oplossing kunt vinden.

Uw warmtepompleverancier kan uw beschikbare ruimtes beoordelen om de beste typen en modellen voor uw geval te bepalen.Luchtwarmtepompen nemen doorgaans de minste ruimte in beslag.Bovendien zijn deze systemen eenvoudig te integreren in bestaande ruimtes, waardoor ze ideale opties zijn voor renovatieprojecten.

Geothermische en waterwarmtepompen zijn haalbare opties als u over voldoende vierkante meters beschikt.Sommige geothermische warmtepompen hebben vaak een aanzienlijk vlak oppervlak nodig voor de energiewinning.Waterwarmtepompen nemen ook veel ruimte in beslag, omdat er putten voor nodig zijn.Ook zijn er bestemmingsregels waar u zich aan moet houden bij het installeren van dit soort warmtepompsystemen.

Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692