Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Welk type compressor is goed voor een warmtepomp?

Welk type compressor is goed voor een warmtepomp?

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2023-05-30      Oorsprong:aangedreven

bb5b52f19007af79324409a863862a1

Wist je dat er in 2019 in Groot-Brittannië sprake was van ruim 239.000 mensen maakten gebruik van warmtepompen in hun huizen?Het cijfer is door de jaren heen voortdurend gestegen.Warmtepompen zijn ongetwijfeld de beste optie als u niet wilt dat uw huis in de zomer een oven of in de winter een koelkast wordt.

Deze ongelooflijke apparaten regelen de temperatuur effectief, zodat u zich in elk seizoen comfortabel voelt.Maar heeft u ooit nagedacht over de verschillende soorten warmtepompen die op de markt verkrijgbaar zijn?

Welnu, compressoren bepalen de efficiëntie van een warmtepomp, waardoor het noodzakelijk is om het type dat bij de vervaardiging ervan wordt gebruikt te begrijpen voordat u een aankoop doet.

Blijf ons volgen voor een gedetailleerd inzicht in alles wat u moet weten over de verschillende typen compressoren die in warmtepompen worden gebruikt en hoe u de beste optie kiest.

Maar eerst!


Wat is een warmtepomp?


Het is een huishoudelijk apparaat dat speciaal is ontworpen om tijdens het koude seizoen warmte naar een kamer te transporteren en tijdens het warme seizoen koude lucht.Technisch gezien, warmtepompen zijn ontworpen met inverters die functioneren als koelmiddelen of verwarmingselementen, afhankelijk van uw behoeften.

De technologie die in deze apparaten is geïntegreerd, elimineert de noodzaak voor afzonderlijke airconditioners of verwarmingssystemen.Bovendien zijn ze ook behoorlijk energiezuinig in vergelijking met de meeste traditionele HVAC-systemen.

Zelfs als de temperatuur tot -20°C daalt, kan een goede warmtepomp een constante temperatuur van 21°C handhaven, oftewel 90% van de warmte die u in huis gewend bent.


Hoe zit het met een compressor?


Compressoren spelen een cruciale rol in de werking van een warmtepomp.Het is verantwoordelijk voor het pompen van het koelgas door het systeem en het creëren van het drukverschil dat nodig is voor de warmteoverdracht.Deze apparaten bevinden zich in de buitenunit van de warmtepomp en worden aangedreven door een elektromotor.

Technisch gezien neemt de compressor, wanneer de warmtepomp in verwarmingsmodus staat, het lagedruk- en lagetemperatuurkoelgas uit de verdamperspiraal van de buitenunit op en comprimeert dit tot een hogedrukgas met hoge temperatuur.

Het gas onder hoge druk wordt vervolgens naar de condensorspiraal van de binnenunit gestuurd, waardoor warmte vrijkomt om de binnenlucht te verwarmen.Nadat het zijn warmte heeft afgegeven, wordt het koelgas afgekoeld en door de ventilator van de binnenunit weer tot vloeistof gecondenseerd.


Soorten compressorwarmtepompen


Er is een vrij breed scala aan compressoren die in warmtepompen worden gebruikt.De meeste typische reguliere modellen vallen tegenwoordig echter binnen de onderstaande categorieën.


Zuigercompressoren


Zuigercompressoren zijn het meest voorkomende type dat in veel warmtepompmodellen wordt gebruikt.Ze werken door het koelgas te comprimeren en door het warmtepompsysteem te bewegen om warmte van de ene plaats naar de andere over te dragen.

Tijdens de verwarmingscyclus absorbeert het gas doorgaans de warmte uit de lucht of de grond buiten het gebouw en geeft deze af in de kamer.In de koelcyclus wordt het proces omgekeerd en absorbeert het koelmiddel warmte van binnenuit het gebouw en geeft deze naar buiten af.

Het neemt het koelgas met lage druk/lage temperatuur uit de verdamperspiraal van de binnenunit en comprimeert dit tot een gas met hoge druk/hoge temperatuur.Dit gas onder hoge druk wordt vervolgens naar de condensorspiraal van de buitenunit gestuurd, waardoor warmte aan de buitenlucht wordt afgegeven.

Nadat het zijn warmte heeft afgegeven, wordt het koelgas door de ventilator van de buitenunit afgekoeld en weer tot een vloeistof gecondenseerd, waarna het proces zich herhaalt.Het is een essentiële cyclus die ervoor zorgt dat u de gewenste temperatuur in uw huis krijgt.


Scroll-compressoren


Scrollcompressoren staan ​​bekend om hun hoge efficiëntie, stille werking en betrouwbaarheid.Dit komt omdat het twee in elkaar geschoven spiraalvormige rollen of platen gebruikt om het koelgas te comprimeren.De apparaten bevinden zich in de buitenunit, meestal buiten het huis.

Tijdens de verwarmingscyclus haalt de compressor het koelgas met lage temperatuur uit de verdamperspiraal van de buitenunit en comprimeert dit tot een gas met hoge temperatuur.Het gas wordt vervolgens naar de condensorspiraal van de binnenunit gestuurd, waar het zijn warmte afgeeft om de binnenlucht op te warmen.

Nadat het zijn warmte heeft afgegeven, wordt het koelgas afgekoeld en door de ventilator van de binnenunit weer tot vloeistof gecondenseerd.Tijdens de koelcyclus wordt het proces omgekeerd.De compressor zuigt het lagedruk- en lagetemperatuurkoelgas uit de verdamperspiraal van de binnenunit aan en comprimeert dit tot een hogedrukgas.

Scrollcompressoren hebben verschillende voordelen ten opzichte van andere compressoren, zoals zuigercompressoren.Ze hebben minder bewegende delen, waardoor de kans op mechanische storingen kleiner is.Bovendien zijn ze ook stiller.Daarnaast zijn ze ook energiezuiniger en kunnen ze een betere temperatuurregeling bieden in vergelijking met andere typen compressoren.


Schroefcompressoren


Deze compressoren worden vaak gebruikt in grotere commerciële en industriële warmtepompsystemen vanwege hun hoge efficiëntie en betrouwbaarheid.Ze gebruiken twee rotoren met spiraalvormige lobben die het koelgas roteren en comprimeren terwijl het door de compressor stroomt.

Zoals de meeste compressoren bevinden schroefcompressoren zich in de buitenunit en worden ze aangedreven door een elektromotor.Tijdens het koude seizoen genereert de compressor warmte door het koelgas met lage temperatuur uit de verdamperspiraal van de buitenunit te verwarmen en te comprimeren tot een gas met hoge temperatuur.

Het gas onder hoge druk wordt vervolgens naar de condensorspiraal van de binnenunit gestuurd, waarbij de warmte vrijkomt om de lucht in uw kamer op te warmen.Nadat de warmte is vrijgegeven, wordt het koelgas gekoeld en door de ventilator in uw binnenunit weer tot een vloeistof gecondenseerd.

Tijdens het hete seizoen wordt het proces omgekeerd.Houd er rekening mee dat schroefcompressoren verschillende voordelen hebben ten opzichte van scroll- of zuigercompressoren.Ze zijn zeer efficiënt en kunnen een groot volume koelgas leveren met een relatief laag energieverbruik.Schroefcompressoren zijn ook betrouwbaar en vereisen minimaal onderhoud, waardoor ze een ideale keuze zijn voor grootschalige warmtepompsystemen.


Centrifugaalcompressoren


Centrifugaalcompressoren zijn de perfecte optie als u op zoek bent naar een hoogrendement warmtepomp voor gebruik in grote commerciële of industriële toepassingen.Ze gebruiken een snel draaiende waaier om het koelgas te versnellen en te comprimeren, wat resulteert in een gas onder hoge druk dat kan worden gebruikt voor verwarming of koeling.

Hoewel ze misschien duurder zijn dan andere compressoren, kunnen ze grote gasvolumes verwerken met minimale onderhoudsvereisten.Tijdens de verwarmingscyclus zuigt de compressor het koudemiddelgas op lage temperatuur op uit de verdamperspiraal van de buitenunit en versnelt dit met de snel draaiende waaier.

Dit versnelde gas wordt vervolgens naar een diffusor geleid, die zijn kinetische energie omzet in druk, wat resulteert in een gas met hoge temperatuur.Het gas wordt vervolgens naar de condensorspiraal van de binnenunit gestuurd, waar het zijn warmte afgeeft om de binnenlucht op te warmen.

Tijdens de koelcyclus wordt het proces omgekeerd.Een van de beste dingen van centrifugaalcompressoren is dat ze relatief stil zijn en minimaal onderhoud vergen.Hoewel ze iets duurder zijn dan andere compressoren en mogelijk gespecialiseerde installatie- en onderhoudsprocedures vereisen, zijn ze behoorlijk effectief in grootschalige toepassingen.


Roterende airconditioningcompressoren


Deze compressoren zijn de ideale optie voor iedereen die op zoek is naar compressoren voor gebruik in residentiële en commerciële warmtepompsystemen.Hun efficiënte werking en compacte formaat maken ze de perfecte keuze.Ze gebruiken roterende schoepen of bladen om het koelgas te comprimeren en kunnen een hoge druk leveren met lage trillings- en geluidsniveaus.

Hoewel ze misschien niet geschikt zijn voor systemen op grotere schaal, zijn ze een uitstekende optie voor kleinschalige warmtepompmodellen.Ze functioneren vrijwel op dezelfde manier als andere compressoren.Tijdens de koelcyclus haalt de compressor het koelgas met lage temperatuur uit de verdamperspiraal van de binnenunit en comprimeert dit tot een gas met hoge temperatuur.

Het gas wordt vervolgens naar de condensorspiraal van de buitenunit gestuurd, waardoor warmte aan de buitenlucht wordt afgegeven.Ten slotte koelt de ventilator van de buitenunit het koelgas af en condenseert het tot vloeistof.Het beste van roterende airconditioningcompressoren is dat ze compact en licht van gewicht zijn, waardoor ze een ideale keuze zijn voor kleinschalige warmtepompsystemen.

Ze werken ook met lage trillings- en geluidsniveaus en vereisen minimaal onderhoud.Het enige nadeel is dat ze mogelijk niet geschikt zijn voor grotere warmtepompsystemen die een hoog volumevermogen vereisen.


Welk type compressor is goed voor een warmtepomp?


Het beste type compressor hangt af van het type en de grootte van uw warmtepomp, de bedrijfsomstandigheden of de gewenste verwarmings- en koelcapaciteiten.Technisch gezien heeft elk type compressor voor- en nadelen, en de keuze van de compressor zal afhangen van de specifieke behoeften van het systeem.

Zuigercompressoren zijn bijvoorbeeld een populaire keuze voor kleine tot middelgrote warmtepompsystemen, omdat ze efficiënt en relatief goedkoop zijn.Ze zijn echter mogelijk niet geschikt voor grotere systemen of systemen die een hoge uitvoercapaciteit vereisen.

Aan de andere kant zijn scrollcompressoren ook een goede optie voor kleine tot middelgrote warmtepompsystemen, omdat ze compact, efficiënt en laag geluidsniveau zijn.Ze zijn mogelijk niet geschikt voor grotere systemen of systemen die een hoge uitvoercapaciteit vereisen.

Schroefcompressoren worden vaak gebruikt in grotere commerciële of industriële warmtepompsystemen, omdat ze een hoog uitgangsvermogen kunnen leveren en zeer efficiënt zijn.Ze kunnen echter duur zijn en meer onderhoud vergen dan andere compressortypen.

Centrifugaalcompressoren zijn een uitstekende optie voor grootschalige warmtepompsystemen die een hoog volumevermogen bij hoge drukverhoudingen vereisen.Ze zijn echter over het algemeen duurder en vereisen mogelijk meer onderhoud dan andere compressortypen.

Roterende compressoren zijn populair voor residentiële en commerciële warmtepompsystemen vanwege hun efficiënte werking en compacte formaat.Ze zijn een goede optie voor kleinschalige systemen, maar zijn mogelijk niet geschikt voor grotere systemen of systemen die een hoge uitvoercapaciteit vereisen.


Laatste gedachten


Compressoren in warmtepompen zijn ongetwijfeld de meest kritische componenten die ervoor zorgen dat u de benodigde warmte of koele lucht krijgt om u comfortabel te houden in de verschillende seizoenen.Nu u de verschillende typen warmtepompcompressoren kent, kunt u op basis van uw voorkeur de juiste optie kiezen die het beste bij u past.

Bij SPRSUN zijn we er trots op dat we een bedrijf van wereldklasse zijn dat hoogwaardige warmtepompoplossingen aan onze klanten levert. Neem contact met ons op voor al uw warmtepompbehoeften, en laat ons ervoor zorgen dat uw huis altijd de gewenste temperatuur krijgt.

Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692