Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Wat zijn de nadelen van lucht-water-warmtepompen?

Wat zijn de nadelen van lucht-water-warmtepompen?

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2022-04-27      Oorsprong:aangedreven

Warmtepompen maken gebruik van een compressor en een ronddraaiend systeem van vloeibaar koelmiddel.Hierdoor wordt warmte van de ene locatie naar de andere overgedragen.Warmte wordt uit lucht- of waterbronnen gehaald en vervolgens binnenshuis gecirculeerd.

Deze pompen hebben verschillende voordelen voor uw huis.Ze verbruiken minder energie omdat ze geen elektriciteit gebruiken om warmte te produceren.In de zomer wordt het proces omgedraaid en functioneert de unit als airconditioning.


Lucht-water-warmtepompen


De laatste tijd hebben regeringen een reeks innovatieve initiatieven aangenomen.Deze zijn gericht op het maken van de overstap naar ecologische duurzaamheid.Warmtepompen worden steeds populairder.Er wordt meer aandacht besteed aan hernieuwbare bronnen van energiegebruik.

Verder is er één speciaal analytisch rapport van het Internationaal Energieagentschap verschenen.Het rapport benadrukt dat er na 2025 geen brandstofverwarmingen meer mogen worden geleverd. Als ze niet worden nageleefd, zullen de Net Zero-doelstellingen in 2050 niet worden gehaald. Maar de mondiale aanpak staat te popelen om deze prestatie binnen de geschatte periode te bereiken.Warmtepompen bieden nu bijvoorbeeld het verwarmen van huizen een superieure, koolstofvrije optie.

Door een warmtepomp en zonnecellen te integreren, maakt u uw woning zelfvoorzienend.Het voordeel op de lange termijn ligt echter in het sparen van het milieu.Lucht-naar-water-warmtepomp die op de juiste manier is gebouwd en uitgerust, kan regelmatig een rendement van meer dan 400% bereiken.

Terwijl u dit allemaal overdenkt, is het de moeite waard om op te merken dat niets perfect is. Lucht-water warmtepompen wordt als de beste beschouwd met tientallen voordelen.Maar dat weegt niet op tegen hun nadelen.Wat zijn de nadelen van lucht-water-warmtepompen?


Ze zijn duur.


De initiële kosten zijn misschien wel het belangrijkste nadeel van lucht-water-warmtepompen.De meerderheid van de mensen wordt ontmoedigd door de hogere initiële uitgaven.

De prijs voor het installeren van een lucht-water-warmtepomp is veel hoger dan de kosten voor het gebruik ervan.Nogmaals, de technologie voor hernieuwbare energie is nog nieuw.De bekendheid ervan is minder verspreid.Daarom maken de meeste mensen nog steeds gebruik van fossiele energiebronnen.

Lucht-water-warmtepompen De totale kosten van lucht-water-warmtepomp zijn hoog.U zult dus een paar jaar moeten wachten voordat u de investering terugverdient.


Ze staan ​​niet bekend om hun intense warmteontwikkeling.


Lucht naar een waterwarmtepomp produceert niet dezelfde mate van warmte als boilers.Bij extreem weer mag je verwachten dat het tegenvalt.De unit werkt alleen goed als deze is gekoppeld aan invertertechnologie.

Het werkt ook goed als het op de juiste manier wordt gecombineerd met een vloerverwarming en radiatoren.En dit kan tot op zekere hoogte grotere radiatoren noodzakelijk maken.Als dat het geval is, moeten er extra installatiekosten aan het budget worden toegevoegd.

De temperatuur van lucht-water-warmtepompen is altijd stabiel.Desondanks blijven ze gemiddeld laag.Daarom moet de woning goed geïsoleerd worden.Het zal warm blijven, zonder pieken en dalen zoals in ovens, als het dienovereenkomstig wordt gedaan.Stabiele temperaturen in de lucht-water-warmtepompen zijn te verwachten.Maar je zult ze moeten combineren met vloerverwarming.


Effectiviteit BIJ Extreme kou


Bij extreme kou verminderden lucht-water-warmtepompen de efficiëntie en leverden ze minder warmte.Ze moeten nog harder pushen als de omstandigheden onder nul dalen.Ze zijn dus niet zo rendabel als in de zomer.Maar gasboilers zijn ongeveer hetzelfde als de uitstoot van koolstofgassen.Wanneer de temperatuur -10 graden is, hebben lucht-water-warmtepompen meer tijd nodig om het huis te verwarmen.

Hoewel geleidelijk, wordt het kosteneffectief zodra het huis al is opgewarmd.Mogelijk moet u ook verder in uw portemonnee duiken en dit integreren met invertertechnologie.Dat zal het aanpassingsvermogen aan extreem weer helpen verbeteren.


Isolatie


Bij het gebruik van lucht voor de waterwarmtepomp is isolatie essentieel.Het zorgt ervoor dat elke kW geproduceerde warmte optimaal wordt benut.Als u onvoldoende isolatie heeft, moet u daarvoor betalen.


Lawaai


De lucht-water-warmtepomp maakt geluid het veroorzaakt is erger dan die van airconditioners.Ze moeten daarom ver genoeg verwijderd zijn van rustige delen van het huis.Lucht-water-warmtepompen kunnen u echter irriteren als u gevoelig bent voor geluid.

Gelukkig verbeteren fabrikanten altijd.Er zijn nieuwere versies die minder luidruchtig draaien, in tegenstelling tot de oudere systemen.Verder creëren anderen vrijwel geen enkel geluid.


Energiegebruik


Deze warmtepompen hebben elektriciteit nodig om te werken.Zelfs als u lucht voor de waterwarmtepomp gebruikt, kunt u niet zonder elektriciteitsverbruik.Toch kunt u dit omzeilen als u uw systeem op een zonne-energievoorziening hebt aangesloten.

Daarnaast kunt u uw stroom ontvangen van een van de vele energiebedrijven.Maar het moet wel op voorwaarde zijn dat ze groene energie aan hun consumenten aanbieden.Het opstartpunt is het deel van de lucht-water-warmtepompen dat veel elektriciteit verbruikt.Maar als ze eenmaal zijn geïnstalleerd, verbruiken ze minder.


Regelgeving


De meeste staten vereisen geen bouwvergunning voor warmtepompinstallaties.Maar andere vereisen nog steeds veel vereisten waaraan moet worden voldaan.Voor anderen is de eis om aan regels te voldoen bij de bouw van een lucht-water-warmtepomp een doorn in het oog.Vervolgens is het aan de plaatselijke overheid om de lucht-water-warmtepompinstallatie te controleren en goed te keuren.

Het schrijft voor dat de opstelling minstens een meter verwijderd moet zijn van de omtrek van uw woonruimte.Ook hier wordt de lucht-water-warmtepomp uitsluitend gebruikt voor verwarming, maar er kan voor deze situatie ook een extra unit worden geleverd.Je hebt ook een waterbron nodig, zoals een zwembad of een groot waterreservoir.Ten slotte hoeft de unit alleen te worden geïnstalleerd als uw woning goed is geïsoleerd.


Uitblazen


Een verdere overweging is een koude, bevochtigde lucht die uit water wordt geblazen.Warmtewisselaars blazen het meestal uit.Het is een voordeel van warmtepompen bij warm weer.Over het algemeen moet u uw meubels echter buiten deze regio houden.


Verschijning


Het laatste nadeel (als dat bestaat) is het uiterlijk van de lucht-waterpomp, dat lijkt op dat van een airconditioner.

De meeste huiseigenaren zijn eraan gewend dat hun HVAC-apparaten in een kast zijn verborgen.Het is nieuw om ze aan de voorkant van hun huis te hebben.Lucht- of waterwarmtepompen zijn onaangenaam.Maar ze moeten voor uw huis staan.U kunt ze omsluiten met een op maat gemaakte containerdoos.Zo niet, misschien een stijlvol hekwerk, of verberg ze in nabijgelegen struiken!


Overweegt u om te investeren in een warmtepomp?


Er zijn vergoedingen voor lucht-naar-water-warmtepomp.Ze zijn duidelijk een goede onderneming voor de lange termijn.Een lucht-water-warmtepomp voldoet aan zijn kosten.Dat wil zeggen dat de operationele uitgaven u geld besparen door het energieverbruik te verlagen.

Nogmaals, de staat ondersteunt uw overstap naar groene energiealternatieven.Opties die voortkomen uit de nulverbranding van chemische brandstoffen om energie en warmte te leveren zijn de nieuwe trend.Ze zijn het waard om het milieu te sparen.

Hoewel de kosten vooraf hoog zijn, moet je toch naar de uitgebreide weergave kijken.Zonne-energie en lucht-water-warmtepompen staan ​​gelijk aan nul elektriciteitsnetgebruik.

Lucht-water-warmtepompaanbieders hebben een grote verscheidenheid aan functies.Warmtepompen zijn er in verschillende uitvoeringen, allemaal met verschillende mechanismen.Deze hebben allemaal als enige drijfveer het leven eenvoudig te creëren. Kosten lucht-water warmtepomp is doorgaans hoog.Dat is met de overwegingen bij de opstelling.Maar de kosten variëren aanzienlijk, afhankelijk van uw installateur.Normaal gesproken liggen de prijzen tussen £ 7.000 en £ 18.000.Aan de andere kant worden de kosten van het laten draaien van lucht-water-warmtepompen bepaald door de grootte en isolatiekenmerken van een huis.

Deze bedrijfskosten zijn doorgaans lager dan bij traditionele oplossingen.Hoe dan ook, overstappen van propaan levert de grootste besparing op.Ook het overstappen van elektriciteit kan een gewoon huis meer dan £ 500 per jaar besparen.

Als het gaat om het opzetten van een lucht-water-warmtepomp, is de meest cruciale factor dat dit correct wordt gedaan.Er zijn duidelijke verschillen in de hoeveelheid gegenereerde warmte en de unieke looptijd van de unit.Het installatieteam moet de juiste parameters uitleggen.

Hoewel lucht-waterverwarmingspompen aanzienlijke nadelen hebben, worden de voordelen niet over het hoofd gezien.Nadelen kunnen worden weggenomen, en zelfs de voordelen op de lange termijn wegen na verloop van tijd zwaarder dan de nadelen.

Om te beginnen hebben lucht-waterverwarmerpompen een levensduur van maximaal 20 jaar.Dat telt voor 20 jaar goedkope exploitatiekosten.Ondanks de hoge aanschafprijs, € 45.000,-, kunt u jaarlijks € 1.400,- besparen in plaats van op een verbrandingssysteem.

In deze vijftig jaar heb je dat wel gedaan minder onderhoud Te doen.Verder dient u het systeem ieder half jaar te controleren.Een professionele installateur zou ze ook elke vijf jaar moeten controleren.

Uit veiligheidsoverwegingen zijn warmtepompen anders dan verbrandingssystemen.Er wordt geen brandstof gebruikt en toch is het 600% efficiënt, wat gelijk staat aan geen verbrande huizen.Nogmaals, moeder natuur profiteert van de nul-koolstofuitstoot.

Omdat u zwaar heeft geïnvesteerd in de lucht-water-warmtepompen, krijgt u verlichting doordat u in aanmerking komt voor de RHI.Dat geldt voor huiseigenaren en particuliere verhuurders.Aan de andere kant kunnen organisaties en industrieën ook profiteren van de niet-huishoudelijke RHI.

Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692