Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Wat is een warmtepompcontroller?

Wat is een warmtepompcontroller?

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2023-07-24      Oorsprong:aangedreven

warmtepomp regelaar

In tegenstelling tot airconditioners en thermostaten zijn warmtepompen en warmtepompregelaars voor veel mensen onbekend.Laten we eerst de lucht zuiveren.Airconditioners zorgen voornamelijk voor koeling en zijn daarom populair in warme klimaten en in de zomer.Aan de andere kant kunnen warmtepompen zowel verwarming als koeling bieden.


Daarom worden ze vaak gebruikt in regio's met strenge warme en koude seizoenen als vervanging voor afzonderlijke ovens en airconditioningsystemen.Warmtepompregelaars zijn apparaten die vrijwel hetzelfde functioneren als standaardthermostaten voor airconditioners.Ze maken de bediening en bewaking van warmtepompen mogelijk.


Kan ik mijn thermostaat gebruiken in plaats van een controller?


Omdat warmtepompregelaars op dezelfde manier werken als thermostaten, kunt u overwegen om uw thermostaat voor uw warmtepomp te gebruiken in plaats van een warmtepompregelaar.Elke HVAC-technicus die zijn geld waard is, zou u dat afraden.Hoewel thermostaten en warmtepompregelaars op dezelfde manier werken, werken ze niet op dezelfde manier.


U moet weten dat standaardthermostaten zijn ontworpen om airconditioners met alleen een koelfunctie te regelen.Daarentegen moeten warmtepompen zowel de verwarmings- als de koelfuncties regelen.


Een thermostaat moet de omkeerklep een signaal kunnen geven om de koelmiddelstroomrichting te veranderen om zowel verwarming als koeling te regelen.Een conventionele airconditionerthermostaat gebruikt vier draden (de batterijdraad, de hittedraad, de binnenventilator en de compressor, en de draad van de buitenventilator) om de unit te laten werken.


Aan de andere kant heeft een warmtepompcontroller een vijfde draad die verantwoordelijk is voor de veranderingen van de omkeerklep.De omkeerdraad heeft vaak een bruine kleurcode.


Soorten warmtepompcontrollers


Het vinden van de juiste warmtepompcontroller voor uw warmtepompopstelling is een grotere uitdaging dan u denkt, omdat er talloze dingen zijn waarmee u rekening moet houden.Het is altijd het beste om een ​​HVAC-technicus te raadplegen om erachter te komen welk type warmtepompcontroller het beste bij uw opstelling past.Hier zijn de drie soorten warmtepompcontrollers waar u voor kunt kiezen.


1. Individuele controleurs

Met deze warmtepompregelaars kunt u een specifieke warmtepomp bedienen die één zone bedient.Bijvoorbeeld als u één warmtepomp heeft die uw woonkamer of kantoor bedient.Het kunnen draadloze of bedrade warmtepompregelaars zijn.Draadloze controllers komen vaker voor in warmtepompen voor woningen, terwijl bedrade controllers doorgaans worden gebruikt in commerciële ruimtes zoals kantoren.


Met individuele controllers kunt u eenvoudig de ideale sfeer creëren voor de ruimte waarin u zich bevindt.Om deze reden zijn ze eenvoudig te bedienen en beschikken ze over verschillende functies die zijn ontworpen om het comfort, gemak en de efficiëntie van de unit te verbeteren.Deze functies omvatten:

Eco-modus – Hierdoor kunt u de warmtepomp op een lager tarief laten draaien, waardoor een laag stroomverbruik wordt gegarandeerd en tegelijkertijd een optimaal comfortniveau behouden blijft.

Krachtige modus – Laat de warmtepomp ongeveer 20 minuten op vol vermogen draaien om de ruimte snel te verwarmen of te koelen.

Slaapstand – De warmtepomp kan de temperatuur en de ventilatorsnelheid indien nodig automatisch aanpassen gedurende een ingestelde tijdsduur, bijvoorbeeld 's nachts, om het slaapcomfort te verbeteren.

Timerfunctie – Hiermee kunt u programmeren hoe laat de warmtepomp binnen een bepaalde periode moet worden in- of uitgeschakeld.


Houd er rekening mee dat sommige bedrade controllers warmtepompen binnen dezelfde huis- of kantoorruimte kunnen ondersteunen.In dergelijke gevallen kunt u niet elke warmtepomp afzonderlijk regelen.Welke instelling u ook invoert op de controller, wordt toegepast op alle warmtepompen.Dit kan behoorlijk frustrerend zijn als je de voorkeur geeft aan verschillende temperaturen in verschillende kamers of kantoorruimtes.


2. Gecentraliseerde controllers

Centrale controllers zijn de beste keuze als u meer dan één warmtepomp- en airconditioningzone heeft, maar toch de flexibiliteit wilt om elke zone afzonderlijk vanaf één toegangspunt te regelen.Ze worden vaak geïnstalleerd samen met individuele controllers voor elke zone.


Centrale controllers zijn vaak voorzien van touchscreens om het bewaken en besturen van meerdere airconditioningzones eenvoudiger te maken.Er zijn ook mooie opties die verbinding kunnen maken met internet en waarmee u uw warmtepompen en zones volledig op afstand kunt bedienen.Enkele veel voorkomende toepassingen van gecentraliseerde controllers zijn onder meer:

Hotels – Waar een gast zijn warmtepomp kan regelen met behulp van de individuele controller in zijn kamer, maar het management de warmtepompen vanaf het kantoor kan resetten nadat de gast heeft uitgecheckt.

Ziekenhuizen – Waar verschillende delen van het ziekenhuis eenvoudig vanaf één locatie op de ideale temperatuur kunnen worden ingesteld, en de artsen en verpleegkundigen in die gebieden naar eigen inzicht aanpassingen kunnen maken met behulp van individuele controllers.

Universiteitscampussen – De campusfacilitair manager kan de temperatuur in verschillende klaslokalen en andere leerruimtes eenvoudig aanpassen, en de studenten en docenten hebben de vrijheid om de temperatuur in hun eigen ruimtes aan te passen.


Hoe goed de software van een centrale controller is, heeft grote invloed op het gebruiksgemak.Het is altijd het beste om een ​​centrale controller te kopen met software (gebruikersinterface) die u gemakkelijk kunt begrijpen en bedienen.


3. Gebouwbeheersysteem (GBS)

Als u warmtepompen wilt gebruiken in een winkelcentrum of een groot appartementencomplex, zijn centrale controllers in combinatie met individuele controllers niet voldoende.U heeft een gebouwbeheersysteem (BMS) nodig, waarmee de facility manager alle warmtepompen in het gebouw vanaf één toegangspunt kan integreren en monitoren.


Naast het monitoren en besturen van warmtepompen rapporteert het GBS ook het gehele ecosysteem van het gebouw, inclusief bewaking, alarmen en verlichting.


BMS kan bijvoorbeeld automatisch detecteren wanneer een persoon een kamer binnenkomt en de temperatuur van die ruimte onmiddellijk aanpassen.Naast het uitvoeren van deze slimme acties, kan het realtime diagnostiek van netwerken en systeemfuncties bieden.Deze diagnostiek helpt bij het versnellen van de detectie van technische fouten en het onderhoud.


Redenen om voor slimme warmtepompcontrollers te kiezen

U heeft inmiddels misschien al door dat slimme warmtepompcontrollers aantrekkelijker zijn dan het standaardaanbod.Dit is waarom u voor een slimme warmtepompcontroller moet kiezen.


Afstandsbediening met uw telefoon

Slimme warmtepompcontrollers worden meestal geleverd met bijbehorende apps die u op uw mobiele apparaten kunt laden.U kunt de apps gebruiken om uw warmtepompinstellingen te controleren, waar u ook bent, zolang u maar internettoegang heeft.U kunt uw warmtepomp zelfs op afstand in- of uitschakelen en uw verwarming en koeling moeiteloos plannen.


De afstandsbedieningsfunctie kan erg handig zijn als u vaak van huis bent of een tweede huis heeft, waarbij u eenvoudig de temperatuur in uw huis kunt regelen.Zo kunt u in de winter bijvoorbeeld op afstand vochtophoping en schimmelvorming in uw vakantiehuis voorkomen door uw warmtepomp af en toe op afstand te laten draaien.


Geld besparen op energierekeningen

Veel mensen betalen hogere rekeningen voor verwarming en koeling dan nodig is, omdat ze hun warmtepompen laten draaien als ze de airconditioning niet nodig hebben.De meeste mensen hebben bijvoorbeeld airconditioning nodig als ze naar bed gaan, maar nadat ze in slaap zijn gevallen, hebben ze deze pas nodig als ze op het punt staan ​​wakker te worden.Met een slimme warmtepomp kunt u uw airconditioner alleen laten werken wanneer dat nodig is.


Bovendien kunt u het energieverbruik van uw warmtepomp in de gaten houden.Bent u niet onder de indruk van uw bevindingen?Voel je vrij om de nodige aanpassingen aan je levensstijl door te voeren om het energieverbruik te verminderen.U bespaart ongeveer 20% op uw energierekening, wat tijdens de levensduur van de warmtepomp enorme besparingen kan opleveren.


Automatisering van verwarming en koeling

Vindt u het rommelen met de instellingen van de warmtepompregelaar te belastend voor u?Je kunt je slimme controller eenvoudig automatiseren met accessoires zoals bewegingssensoren.Hierdoor kan de verwarming en koeling automatisch aangaan als iemand een ruimte betreedt.De meeste slimme warmtepompcontrollers beschikken ook over mogelijkheden voor machinaal leren.


De slimme controllers kunnen in de loop van de tijd uw voorkeuren leren kennen en de temperatuur automatisch naar wens aanpassen wanneer u een kamer binnenkomt.U kunt ook stembediening gebruiken om uw verwarmings- en koelingsinstellingen te controleren en aan te passen.Kies je ervoor om je verwarming en koeling volledig te automatiseren met behulp van een slimme controller, dan hoef je zelden na een tijdje zelf de instelling aan te passen.


Compatibiliteit met andere slimme apparaten

Elke dag wordt het aantal slimme dingen dat je aan je huis kunt toevoegen steeds groter.Als u nog niet aan uw slimme thuisreis bent begonnen, is het aanschaffen van een slimme warmtepompcontroller een goed begin.


Mocht je al andere slimme dingen in huis hebben, zou het dan niet leuk zijn om er een slimme controller aan toe te voegen?Het koppelen van uw slimme warmtepompcontroller aan een slimme luchtbevochtiger en luchtreiniger is perfect.Hierdoor heeft u de perfecte temperatuur en luchtkwaliteit in uw ruimte.


Betrouwbare warmtepompen nodig voor uw huis of bedrijf?

Zoek niet verder dan SPRSUN warmtepompen.SPRSUN heeft meer dan 24 jaar ervaring met het maken van professionele warmtepompen.Op dit moment omvat de productlijn verschillende soorten warmtepompen, zoals warmtepompen voor koude klimaten, inverterwarmtepompen, zwembadwarmtepompen, huishoudelijke warmtepompen en meer.


Naast de hoge kwaliteit van de warmtepompen en hun concurrerende prijzen, zijn de controllers een andere factor die de producten van SPRSUN onderscheidt van de concurrentie.SPRSUN warmtepompen maken gebruik van CAREL-controllers die bekend staan ​​om hun hoge veiligheidsprestaties.Bekijk fantastische warmtepompaanbiedingen op de website van SPRSUN.


Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692