Wat is een warmtepompboiler?

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2022-04-28      Oorsprong:aangedreven

Warmtepompketels zijn hybride verwarmingssystemen die zowel een ketel als een warmtepomp integreren een lucht bron of een bodemwarmtepomp. Deze apparatuur werkt samen.Maar de gas- of olieketel vult de warmtepomp alleen aan als de opgewekte warmte onvoldoende is.Zo schakelt het toestel automatisch tussen de warmtepomp en de boiler.Hoe dan ook, ze kunnen uw huis nog steeds warm houden, net als andere verwarmingssystemen.Vanzelfsprekend zijn ze van cruciaal belang om de CO2-voetafdruk en de elektriciteitsrekening terug te dringen.


Warmtepompketel


Hoe werken warmtepompboilers?


Warmtepompketels, ook wel hybride warmtepompen genoemd, halen warmte uit de atmosfeer of uit de grond.Deze units maken gebruik van dezelfde primaire technologie als een warmtepomp.Ze zijn niet afhankelijk van brandstof of elektrische energie om warmte te leveren, tenzij de ketel aan staat.In plaats van energie te creëren, dragen ze deze over.Toch hebben ze een back-upketel als de basislucht niet voldoet aan de warmtevraag van waterwarmtepompen.

Warmtepompen werken op dezelfde manier als diepvriezers, maar dan omgekeerd.Een lucht-water warmtepomp haalt warmte uit de lucht.Wanneer de temperatuur hoog is, werpt het het vervolgens in het reservoir.

Voor de installatie van warmtepompboilers zijn regio's nodig met temperaturen tussen 40o en 90oF.Om te kunnen functioneren hebben ze minimaal duizend kubieke meter open ruimte van de ketel nodig.


Wat onderscheidt warmtepompboilers van bivalente systemen?


De warmtepompboilers unit combineert warmtepompen en boilers.Maar de warmtepompen van de units vormen het actieve basisbestanddeel.De ketels zijn dan secundair en komen pas in actie als de warmtepomp zijn werk niet goed kan doen.

De lucht naar een waterwarmtepomp werkt binnen de temperatuurgrenzen.Aan de andere kant zijn bivalente opstellingen gewoon normale warmtepompen gekoppeld aan een ketel.Maar dit gebeurt door het plaatsen van aparte buffertanks.En je moet hem weer koppelen aan je oude ketel.

Uw warmtepompen schakelen automatisch uit, waardoor de ketel gaat branden.Dat wil zeggen als de buitentemperaturen onder een bepaald niveau komen.Beide eenheden kunnen niet tegelijkertijd werken.U kunt dus meer energie besparen door de warmtepomp het grootste deel van de tijd te gebruiken.Tijdens de winter zou uw grootste zorg moeten zijn dat de unit vaker op de ketel zal draaien.


Is een warmtepompboiler de moeite waard?


Traditionele verwarmingsmethoden dragen ongeveer 20% bij aan de CO2-uitstoot.Het vinden van strategieën om onze afhankelijkheid van chemische brandstoffen te verminderen is dus van cruciaal belang.Engeland heeft bijvoorbeeld de verplichting om tegen 2050 een netto-nuluitstoot te bereiken. Het grootste deel van de inspanning die nodig is om dit te bereiken zou de isolatie van woningen zijn.Als u klaar bent, zorg er dan voor dat u uw initiële investeringskosten terugkrijgt via lagere energierekeningen.

Toch worden in ongeïsoleerde woningen nog steeds chemische brandstoffen gebruikt.Ook grotere woningen waar de installatie van een warmtepomp niet te voorzien is.Ze zijn de moeite waard als back-up wanneer warmtepompen bij extreem weer niet meer effectief zijn.Maar in plaats van alleen op ketels te vertrouwen, zou een warmtepompboiler de moeite waard zijn.Het zal helpen de ecologische voetafdruk te verkleinen.De Commissie klimaatverandering onderschrijft deze werktheorie zelfs.

Daarom pleiten zij voor de brede introductie van warmtepompboilers.De productie moet tegen 2050 volledig koolstofvrij zijn. In het onlangs uitgebrachte 6e Koolstofbudget blijft het de relevantie ervan benadrukken.

Een warmtepompboiler is een manier voor huizen om het brandstofverbruik te verminderen zonder isolatie of vervanging van de radiator.Ook warmtepompen kunnen worden aangepast om efficiënter te werken.Hierdoor worden de exploitatiekosten vergelijkbaar met die op leidinggas.


Zijn er stimuleringsmaatregelen voor de warmtepompboilers?


Elektriciteitsbedrijven bieden vergoedingen aan gebruikers van warmtepompen.Bovendien kunt u dankzij de RHI-stimulans van de overheid mogelijk een compensatie verdienen als u warmtepompboilers installeert.De uitkeringen worden echter binnen zeven jaar per kwartaal uitbetaald op basis van het -kWh-tarief.


Werkt de warmtepompboiler niet bij temperaturen onder nul?


Nee, zelfs in koude gebieden zijn warmtepompboilers nog steeds betrouwbaar.Ze werken het beste in omgevingen waar de temperatuur op of boven de 40 graden Fahrenheit ligt.Modellen met warmtepompboilers produceren verwarmde lucht, zelfs als de omgevingstemperatuur onder de 40°F daalt.Ook kunnen de systemen binnen dezelfde indeling als uw boilers worden opgesteld.


Vijf redenen waarom u zou moeten investeren in een warmtepompboiler


Verbeteringen in energie-efficiëntie


Een warmtepompboiler verhoogt het rendement van de warmtepomp.Deze systemen zijn zo ingericht dat ze overgaan van warmtepompen naar ketels en omgekeerd.Over het algemeen zijn warmtepompen praktischer in de zomer.Omgekeerd zijn ketels beter bestand tegen extreem koude omstandigheden.

Maar warmtepompen verbruiken wat stroom om te kunnen werken.Ze creëren drie tot vier keer zoveel energie als ze verbruiken, wat resulteert in een energie-efficiëntie van 300 tot 400%.Merk op dat de meest bekwame ketel zelden een rendement van 94 procent haalt.


Lagere verwarmingskosten


De warmtepompboiler heeft een bepaalde elektrische stroom nodig om op een warmtepompboiler te kunnen werken.De ketel wordt zelden gebruikt, waardoor het olie- of gasverbruik afneemt.Statistisch gezien kunnen consumenten tot 50 procent besparen op hun jaarlijkse energieverbruik.Maar omdat het wordt aangedreven door gratis onttrokken warmte uit de atmosfeer.


Vermindering van de CO2-uitstoot.


Een verminderde verbranding van chemische brandstof helpt de planeet te redden.Dat is minder giftige CO2-uitstoot die de ozonlaag vernietigt.Groene energie zoals warmtepompboilers en geothermische energiebronnen zijn nu populair.Verschillende landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, streven ook naar een toekomst met groenere energie.


Betrouwbaarheid het hele jaar door


Warmtepompketelunits zijn slimme, optimale verwarmingsopties, ongeacht het seizoen.De warmtepompen hebben moeite om te draaien als de temperaturen laag zijn, en de ketels zullen de leiding nemen als het zover komt.En je hoeft hem nooit aan te zetten.Als de woning goed opwarmt, worden de ketels uitgeschakeld, waardoor de warmtepompen weer kunnen opstarten.Hierdoor bespaart u geld dat u aan fossiele brandstoffen besteedt.

Een warmtepompboiler kan worden omgedraaid en in hete zomers als airconditioning worden gebruikt.U krijgt verwarming, warm water en airconditioners in één energiezuinig pakket.Ook hier zijn warmtepompboilers veelzijdig omdat de werking niet beperkt is tot slechts één unit.


Warmtepompketelsystemen die langer meegaan


Een ketel die zelfstandig uw huis verwarmt, heeft een levensduur van anderhalf decennium.Omgekeerd hoeft de ketel in de warmtepompboilers niet langer te werken.Hetzelfde geldt voor de warmtepomp.Hierdoor hebben ze een langere levensduur.Bovendien hebben warmtepompen over het algemeen minder onderhoud nodig, minimaal twee keer per jaar.


Wat zijn de nadelen van warmtepompboilers?


Het is niet volledig hernieuwbaar.


In de warmtepompboilers wordt nog steeds een fossiel gestookte ketel toegepast.Je zou je huizen verwarmen met groene energiebronnen in de perfecte scenario’s.Hierdoor is het niet meer nodig om afhankelijk te zijn van chemische brandstoffen.Vanuit een voorafschaduwd perspectief zou dit het geval kunnen zijn.Maar er is momenteel geen groen alternatief dat een typisch huis kan verwarmen zonder afhankelijk te zijn van koolstofenergie.


Het is een langetermijnoplossing.


De initiële investering van een warmtepompboilersysteem is hoger dan die van een normale ketelupgrade.Na verloop van tijd kunt u net zo goed geld besparen op elektriciteit en RHI-betalingen ontvangen.Toch is dit misschien niet de beste economische beslissing als u van plan bent daarna te verhuizen.Een gecombineerd verwarmingssysteem kan de waarde van uw eigendom verhogen als u besluit te verkopen.De innovatie is echter zo nieuwer, dat is verre van definitief.


Installatie is duur.


De installatie- en aanschafkosten van warmtepompboilers kunnen voor sommige huizen onbetaalbaar worden.


De kosten voor het installeren van een warmtepompboiler


De eerste kosten voor het installeren van een verwarmingssysteem met een warmtepompboiler kunnen variëren van £ 5.000 tot £ 10.000.

Een standaard upgrade van de ketel is waarschijnlijk goedkoper, met kosten variërend van £ 2.500 tot £ 4.000.U moet de financiële voordelen op de lange termijn evalueren.Houd er rekening mee dat de kosten vooraf mogelijk niet het hele beeld vertellen.

Er is het extra voordeel dat u als extraatje geld kunt besparen op elektriciteit en brandstoffen.Als u een warmtepompboiler installeert, bent u bovendien zeven jaar lang onderworpen aan het RHI-stimuleringsprogramma.Nogmaals, het apparaat gaat langer mee.


Afsluiten


Het is nooit verstandig om uitsluitend op een warmtepomp te vertrouwen.Maar als u een traditioneel verwarmingstoestel gebruikt en geld en energie wilt besparen, overweeg dan een warmtepompboiler.Met warmtepompboilers kunnen huishoudens overstappen op groene energieoplossingen.U hoeft zich geen zorgen te maken dat uw warmtepomp in de winter uitvalt.In plaats daarvan heeft u een back-up in één eenheid.Het enige dat u nodig heeft, is dat u de olie of het gas gereed heeft.

In tegenstelling tot traditionele HVAC-systemen gaan deze units langer mee en zijn ze budgetvriendelijk voor de lange termijn.Negeer de hoge oorspronkelijke installatiekosten.Vergeet niet dat het verschillende redenen heeft, zoals energiezuinig zijn en comfort bieden.Ten slotte: elke dag dat u deze systemen gebruikt, redt u de planeet van koolwaterstoffen.Het is een overwinning voor u en op de lange termijn een verlichting voor het milieu.


Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692