Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Wanneer moet u koelmiddel bijvullen in uw lucht-warmtepompboiler?

Wanneer moet u koelmiddel bijvullen in uw lucht-warmtepompboiler?

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2019-10-18      Oorsprong:aangedreven

Luchtwaterverwarmer wordt ook wel 'luchtwaterwarmtepompwaterverwarmer' genoemd.In ons dagelijks leven zijn er gasboilers, elektrische boilers en zonneboilers.Het grootste kenmerk van een luchtwaterboiler is dat het verwarmen van warm water relatief energiebesparend is.Het verbruik van elektrische energie is veel kleiner dan dat van een elektrische boiler en kan voor een continue toevoer van warm water zorgen.

Het principe van een lucht-warmtepompboiler is het absorberen van de energie bij lage temperatuur in de lucht, het verwarmen van het werkmedium met een laag kookpunt (koelmiddel) en het laten verdampen.De koelmiddelstoom wordt gecomprimeerd door de compressor, wordt verwarmd en komt in de watertank terecht om de hete energie aan het water af te geven voordat het condenseert en vloeibaar wordt.Daarna doorloopt het koelmiddel het drukverlagings- en koelproces voordat het terugkeert naar de buitenwarmtewisselaar voor de volgende cyclus.Daarom wordt het koelmiddel ook wel het bloed van een luchtboiler genoemd.Een gekwalificeerde luchtwaterverwarmer is meestal uitgerust met voldoende koelmiddel.Zonder lekkage is het niet nodig om koelmiddel bij te vullen.


Luchtbron binnenlandse gesplitste warmtepompboiler

3,8-7,2 kW luchtbron binnenlandse gesplitste warmtepompboiler

Wat zou er gebeuren als de warmtepompunit een tekort aan koelmiddel heeft?

1. De afgevoerde koellucht is niet zichtbaar.

Wanneer de luchtwaterverwarmer in werking is, wordt een grote hoeveelheid lucht met een lage temperatuur afgevoerd.Wanneer de gebruiker het gevoel heeft dat de temperatuur van de afgevoerde lucht niet veel verschilt van de omgevingstemperatuur en de koellucht impliciet is, kan dit worden veroorzaakt door een gebrek aan koelmiddel in de luchtwarmtepompboiler.

2. Boiler verhoogt de temperatuur niet.

Als het koelmiddel onvoldoende is, zal het verwarmingsrendement van de luchtwaterboiler afnemen en zal de verwarmingssnelheid afnemen.

3. De warmtepompeenheid meldt uitlaatfouten

Als het koelmiddel onvoldoende is, zal de lucht-warmtepompboiler een uitlaatgasstoring melden.

Hoe het gebrek aan koelmiddel in een luchtwarmtepomp beoordelen?

1. Nadat de luchtwaterverwarmer een tijdje is ingeschakeld en de wind van de ventilator koel is, betekent dit dat de watertemperatuur snel stijgt.Onder standaardomstandigheden, wanneer de omgevingstemperatuur 20 is en de waterinlaattemperatuur is 15stijgt de warmwatertemperatuur van een luchtgeiser voor huishoudelijk gebruik met 1 ongeveer elke 10 minuten, wat betekent dat de unit normaal werkt zonder gebrek aan koelmiddel.

2. Gebruik een thermometer om het temperatuurverschil tussen de luchtinlaat en de luchtuitlaat van de unit te meten.Als het verschil groter is dan 7, het is normaal, meestal ongeveer 7-12.

3. Als de verdamper na meer dan tien minuten opstarten gelijkmatig bedekt is met gecondenseerd water (zoals dauw), is het systeem normaal.Als de helft van de verdamper bedekt is met gecondenseerd water en de andere helft niet, bevat de boiler mogelijk een tekort aan fluor of is het systeem mogelijk geblokkeerd.


Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692