Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Verschillende soorten luchtwarmtepompen

Verschillende soorten luchtwarmtepompen

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2020-09-18      Oorsprong:aangedreven

Er zijn veel soorten lucht-waterwarmtepompen.Volgens verschillende classificatienormen zullen er verschillende categorieën zijn.Over het algemeen hebben we de volgende classificatiemethoden:


 1. Volgens de functie van de warmtepomp: lucht-warmtepomp met enkele verwarming, lucht-warmtepomp met enkele koeling, lucht-warmtepomp voor verwarming en koeling en lucht-warmtepomp met drie functies (warm water, verwarming en koeling).

 2. Afhankelijk van het al dan niet gebruiken van circulerend water om energie naar de kamer te sturen: lucht-water-warmtepomp, lucht-lucht-warmtepomp, watervrije vloerverwarmingspomp.Momenteel verwijzen de meeste lucht-waterwarmtepompen op de markt naar lucht-water-warmtepompen.

 3. Volgens de uitlaatwatertemperatuur van de warmtepomp: lucht-warmtepomp op hoge temperatuur (uitlaatwatertemperatuur 80), gewone lucht-warmtepomp (uitlaatwatertemperatuur 60).

 4. Afhankelijk van de werkomgevingstemperatuur van de warmtepomp: lucht-warmtepomp op lage temperatuur en gewone lucht-warmtepomp.

 5. Afhankelijk van de aanwezigheid van een inverterfunctie: inverterwarmtepomp en aan/uit niet-inverterwarmtepomp.

 6. Afhankelijk van het integratieniveau kunnen lucht-waterwarmtepompen worden onderverdeeld in monoblock-type en split-type.Monoblock-warmtepompen bevatten alle essentiële onderdelen in één machine, inclusief condensor, compressor, verdamper, expansieklep, enzovoort.De split-warmtepomp is verdeeld in een buitenunit en een binnenunit.


Verschillende soorten luchtwarmtepompen

Soorten luchtwarmtepompverwarmingssystemen

Er zijn vier soorten lucht-water-warmtepompverwarmingssystemen:

(1) Luchtwarmtepomp + radiator;De temperatuur van het uitlaatwater ligt doorgaans rond de 55.

(2) Lucht-warmtepomp + ventilatorconvector;uitlaatwatertemperatuur is over het algemeen ongeveer 45.

(3) Luchtwarmtepomp + vloerverwarming;de watertemperatuur is over het algemeen ongeveer 35.

(4) Lucht-warmtepomp directe condensatieverwarming (inclusief lucht-lucht, watervrije vloerverwarming, enz.);momenteel is dit type toepassing relatief zeldzaam.

Wat zijn de kenmerken van elk type lucht-water-warmtepomp-verwarmingscombinatie?

Luchtwarmtepomp + radiator

Voordelen: de vervanging is eenvoudig.Deze toepassing kan de originele warmtebron van de ketel direct vervangen;vergeleken met de directe elektrische verwarmingsmodus is het energiebesparende effect van dit type opmerkelijk;vergeleken met de verwarmingsmodus van de elektrische boiler kunnen er meer elektriciteitskosten worden bespaard.

Nadelen: verwarming op hoge temperatuur, langzame verwarming van het huis, slecht thermisch comfort, een bepaalde ruimte innemen.

Luchtwarmtepomp + ventilatorconvector

Voordelen: de temperatuur van de kamerverwarming is snel;de ventilatorconvector in elke kamer wordt onafhankelijk geregeld, wat bevorderlijk is voor energiebesparing;de uitlaatwatertemperatuur is lager dan die van de radiator.De energie-efficiëntieverhouding van een luchtwarmtepomp is hoog en de bedrijfskosten zijn relatief laag;het systeem is eenvoudig, flexibel en gemakkelijk te installeren.Het kan worden gebruikt voor verwarming in de winter en koeling in de zomer, en de uitgebreide initiële investeringskosten zijn lager voor gebruikers die in de zomer behoefte hebben aan koeling.

Nadelen: enigszins slecht comfort.Er zal wat lawaai zijn.Er kan extra elektriciteit worden verbruikt.

Luchtwarmtepomp + vloerverwarming

Voordelen: energiebesparing, lage bedrijfskosten, hoog comfort;Het systeem heeft een bepaalde warmteopslagfunctie met een goede thermische stabiliteit, die de fluctuaties in het verwarmingsvermogen van de luchtwarmtepomp bij extreem weer effectief kan compenseren, waardoor het systeem stabieler en betrouwbaarder wordt.

Nadelen: de reconstructie van bestaande gebouwen zal de oorspronkelijke grond aantasten;voor gebouwen wordt de hoogte van kamers verminderd;bij kwaliteitsproblemen in de bouw is het onderhoud lastig.

Luchtwarmtepomp Directe condensatieverwarming

Voordelen: eenvoudig systeem, gemakkelijke installatie en onderhoud, laag uitvalpercentage, hoge energiebesparing.

Nadelen: slecht comfort;licht geluid.

Zijn de exploitatiekosten gerelateerd aan de terminalcombinatie?

Voor dezelfde warmtepompapparatuur zijn de kosten van de radiator het hoogst, de ventilatorconvector de tweede en de kosten van vloerverwarming het laagst.

Hoe kiest u het juiste type luchtwarmtepompverwarmingssysteem?

Voor nieuwe gebouwen heeft vloerverwarming de voorkeur;voor bestaande gebouwen kan worden gekozen voor een radiator of een ventilatorconvector;als de radiator oud is of het aantal nieuwe radiatoren groot is, wordt aanbevolen om een ​​ventilatorconvector met lage temperatuur te kiezen.

Een ventilatorconvector kan zowel in de winter voor warm water als voor verwarming van het huis zorgen, terwijl in de zomer koude lucht wordt aangevoerd.De fancoil-verwarmingsterminal kan worden ingesteld op het bovenste gedeelte (bovenhangend type) of het onderste gedeelte (vloertype).Het wordt aanbevolen om het onderste deel (vloertype) in te stellen.

Zaken die aandacht behoeven bij het kiezen van een vloertype: selecteer een vloertype ventilatorconvector met onderste luchtinlaat en bovenste uitlaat;speciale ventilatorconvector met onderste luchtinlaat en zijuitlaat.


Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692