Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Probleemoplossing voor problemen met lucht-waterwarmtepompen

Probleemoplossing voor problemen met lucht-waterwarmtepompen

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2019-07-12      Oorsprong:aangedreven

Net als andere huishoudelijke apparaten, lucht-water warmtepompen zal onvermijdelijk enkele fouten of storingen vertonen tijdens het gebruik.Het kan te lang duren om te wachten op after-salesondersteuning, dus het is noodzakelijk dat gebruikers zelf enige onderhoudskennis onder de knie krijgen.Hieronder volgt een lijst met enkele veelvoorkomende problemen en bijbehorende oplossingen:

(Deze oplossingen zijn alleen ter referentie. Neem voor specifieke problemen contact op met professionele technische ondersteuning voor hulp.)


Probleemoplossing voor problemen met lucht-waterwarmtepompen

Olieverlies compressor?

Foutanalyse: 1. Absorptiedruk is te laag;3. Het openen van de thermische expansieklep is niet voldoende.

Oplossingen: 1. Verhoog de zijbelasting van de verdamper en controleer of de klep van de absorptieleiding geblokkeerd is;2. Pas de openingsgraad van de thermische expansieklep aan.

Compressor te luidruchtig?

Foutanalyse: 1. lage oliedruk;2. uitlaatdemper of uitlaatklep kapot;3. de interne pijpleiding en het bevestigingsgedeelte van de klep raken los en trillen;4. overmatige opening van de thermische expansieklep.

Oplossingen: 1. Vervang smeermiddelen, geluiddempers of uitlaatkleppen;2. Inspecteer en bevestig de compressor, pijpleiding en kleppen;3. Pas de openingsgraad van de thermische expansieklep aan.

Compressor kan niet worden uitgeschakeld?

Foutanalyse: 1. De waarde van de weerstand van de sensordetector is verkeerd of de sensorlijn is onderbroken;2. Thermostaat gaat kapot of is verkeerd geplaatst.

Oplossingen: 1. Vervang de sensordetector;2. Vervang of repareer de thermostaat.

Slecht verwarmingsvermogen?

Foutanalyse: 1. Schade aan de uitlaatklep van de compressor en de thermische expansieklep;2. Het systeem heeft een tekort aan koelmiddel of bevat lucht of andere niet-condenseerbare gassen;3. Storing van de ontdooicontroller en tijdrelais;4. Lekkage van de elektromagnetische omkeerklep;5. Hydrofiele aluminiumplaat wordt geblokkeerd door stof.

Oplossingen: 1. Vervang of repareer de uitlaatklep en thermische expansieklep;2. Vul koelmiddel bij of vervang droogmiddel/koelmiddel na lekdetectie;3. Vervang en repareer de ontdooicontroller of het tijdrelais;4. Vervang de elektromagnetische omkeerklep;5. Was de hydrofiele aluminiumplaat met een borstel.

Berijping op het oppervlak van de compressor?

Foutanalyse: 1. Thermische expansieklep werkt niet of is te groot geopend;2. De thermolamp van het thermische expansieventiel valt eraf;3. De kern van het thermische expansieventiel zit vast of de temperatuurinstelling is niet juist;4. Er is onvoldoende koelmiddel bijgevuld.

Oplossingen: 1. Stel het thermische expansieventiel af, reinig en vervang het;2. Verpak de thermostaat opnieuw;3. Stel de kern van het thermische expansieventiel opnieuw af of stel de temperatuur opnieuw in;4. Lekdetectie en koelmiddelvulling.

Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692