Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Overzicht van efficiëntiebeoordelingen van warmtepompen

Overzicht van efficiëntiebeoordelingen van warmtepompen

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2023-08-29      Oorsprong:aangedreven

Efficiëntieclassificaties van warmtepompen

Energie-efficiëntiebeoordelingen impliceren hoeveel energie elektronica en apparaten zoals warmtepompen gebruiken.Hoe beter de beoordelingen, hoe minder energie ze zullen gebruiken tijdens het hardlopen of in stand-by.Houd er rekening mee dat sommige onderzoeken hebben aangetoond dat tot 80% van het energieverbruik in gebouwen verband houdt met verwarming en koeling.

Of je nu een energiezuinige warmtepomp of niet, kan het verschil zijn tussen een verlammende energierekening of een verrassend betaalbare energierekening.

Stel dat u op zoek bent naar een snelle oplossing voor uw verwarmings- en koelingsbehoeften.In dat geval is een van de meest energiezuinige warmtepompen die momenteel op de markt zijn de R290 warmtepomp.Je hoort dat te weten energiezuinigheid van de warmtepomp De beoordelingen variëren sterk, afhankelijk van de specifieke energie-efficiëntienorm.Laten we er verschillende verkennen energielabel warmtepomp standaarden die vandaag de dag in gebruik zijn.

COP-waarden voor warmtepompen: De COP-waarde (prestatiecoëfficiënt) is de verhouding tussen koeling of verwarming die door een warmtepomp wordt geleverd bij een specifieke energie-input.COP-waarden voor warmtepompen variëren van 0 tot 35, waarbij de meeste systemen op de markt tussen 2,0 en 2,0 liggen.en 5,0.

SCOP-beoordelingen voor warmtepompen: De SCOP (seizoensgebonden prestatiecoëfficiënt) verwijst naar het totale koel- of verwarmingsvermogen van een warmtepomp gedeeld door het totale energieverbruik gedurende het jaar.Er wordt rekening gehouden met de variaties in de verwarmings- en koelingsbehoeften gedurende de verschillende seizoenen gedurende het hele jaar.

ACOP-beoordeling: De ACOP-waarde (jaarlijkse prestatiecoëfficiënt) is de verhouding tussen het koelvermogen van een warmtepomp en het effectieve energieverbruik voor koeling en standby-vermogen.

EER-waarde voor warmtepomp: De energie-efficiëntieverhouding (EER) is de verhouding tussen de koelenergie-output (in BTU) en de elektrische energie-input (in watt) op een bepaald bedrijfspunt.Een warmtepomp van 10.000 BTU die 1000 watt aan energie gebruikt, heeft bijvoorbeeld een EER-classificatie van 10.

SEER-beoordeling voor warmtepomp: De Seasonal Energy Efficiency Ratio (SEER) is feitelijk de EER, gemeten over het hele jaar, gedurende verschillende seizoenen.De meeste warmtepompen hebben een SEER-score tussen 13 en 25, en enkele scoren hoger dan 25.

AEER-beoordeling: De jaarlijkse energie-efficiëntieverhouding (AEER) is de verhouding tussen de verwarmingscapaciteit van een warmtepomp en het effectieve energieverbruik voor verwarming en standby-vermogen.

IEER-beoordeling: De Integrated Energy Efficiency Ratio (IEER) voert dezelfde metingen uit als de EER, maar onder verschillende omstandigheden en temperaturen.Bijvoorbeeld een belasting van 75%, een omgevingstemperatuur van 81,5 °F en een bedrijfstijd van 61,7%.Om de IEER-classificatie van een eenheid te bepalen, moet u vier verschillende EER-nummers hebben. Zijn vaak gebruikt voor split-systemen.

HSPF-waarden voor warmtepompen: De HSPF-waardering (Seasonal Performance Factor) voor verwarming wordt bepaald door de verwarmingsproductie (BTU's/uur) van het hele seizoen te delen door het totale energieverbruik gedurende de periode.De meeste warmtepompen hebben tegenwoordig een HSPF-beoordeling van 6,8 tot 13,5, waarbij eenheden met één pakket boven de 8,2 scoren en gesplitste systemen boven de 8,5 scoren, wat een ENERGIE-ster oplevert.

ERP-beoordeling: De Energy-Related Products (ERP)-beoordeling houdt rekening met de energie-efficiëntie van de warmtepomp en ook met de milieuvriendelijkheid van het productieproces.Er zijn zeven niveaus in het ERP-beoordelingssysteem, van A, het hoogste niveau, gevolgd door B, C, D, E, F en G. Grondwaterwarmtepompen hebben vaak een ERP-beoordeling van A++, omdat ze als zeer hoog worden beschouwd. efficiënt omdat ze meer energie produceren dan ze verbruiken.

APF-beoordeling: De jaarlijkse prestatiefactor (APF) is de verhouding tussen de totale warmte die een eenheid gedurende het hele jaar genereert en de verbruikte elektriciteit gedurende de periode onder uiteenlopende testomstandigheden en werkbelastingen.

IPLV-beoordeling: De IPLV-waarde (Integrated Part-Load Value) wordt berekend door de prestaties van de warmtepomp te meten bij een belastingscapaciteit van 25%, 50%, 75% en 100% bij een lustemperatuur van 44°F.De tests zijn bedoeld om het echte gebruik van warmtepompen na te bootsen.Hoe lager de IPLV-classificatie, hoe efficiënter de warmtepomp.

NPLV-beoordeling: De niet-standaard deellastwaarde (NPLV) meet dezelfde parameters als IPLV, maar bij een overdreven lustemperatuur van 55°F.De overdreven lustemperaturen zorgen voor een grotere systeemefficiëntie.Dit is mogelijk omdat de warmtepompspiralen op de juiste manier zijn vergroot om vergelijkbare BTU- en thermostaatparameters te bereiken als een 44°F-lus.

Welk energielabel is belangrijker voor een warmtepomp?

Zoals duidelijk blijkt uit de bovenstaande beschrijving, elk rendementsklasse warmtepomp standaard is uniek.Sommige standaarden, zoals SCOP, SEER, HSPF, ERP, IPLV en NPLV, zijn echter uitgebreider dan de rest.SEER is de meest gebruikte efficiëntiestandaard voor warmtepompen in koelmodus.Aan de andere kant wordt HSPF vaak gebruikt voor warmtepompen in verwarmingsmodus.

U moet echter op meer dan alleen de twee beoordelingen vertrouwen om uw aankoopbeslissingen te nemen.Ook in de andere moet de warmtepomp redelijk goed scoren verwarmingsefficiëntieclassificaties.

Factoren die de effectiviteit van een warmtepomp beïnvloeden

Efficiëntiecijfers van warmtepompen niet noodzakelijkerwijs impliceren hoe goed een systeem zal presteren voor uw ruimte.Andere factoren die van invloed zijn op de prestaties van een warmtepomp zijn:

Maat

De grootte van een warmtepomp (inclusief de componenten ervan) heeft invloed op het draagvermogen en het energieverbruik.

Een warmtepompsysteem moet de juiste afmetingen hebben om in uw huis met een optimaal rendement te kunnen werken.Regelmatige ongelijkmatige warme en koude plekken en het af en toe niet kunnen bereiken van bevredigende temperaturen in uw huis duiden op een warmtepomp met een onjuist formaat.

Klimaat

Heeft u in uw omgeving last van zeer warme, zwoele zomers en extreem koude winters?Dergelijke drastische veranderingen in temperatuur en vochtigheid gedurende het hele jaar kunnen een enorme impact hebben op de koel- en verwarmingseisen die u aan uw warmtepomp stelt.Ook het maximale piekbelastingsvermogen van het systeem wordt beïnvloed.Als u in een regio woont waar extreme winters voorkomen, overweeg dan om een Luchtwarmtepomp voor koud klimaat.

Technologiecomponenten

Technologische vooruitgang heeft de hedendaagse warmtepompen operationeel efficiënter en energievriendelijker gemaakt.Het ontwerp en de constructie van componenten zoals warmtewisselaar, motor en compressor spelen een cruciale rol in de algehele bedrijfsprestaties van een warmtepomp.Het is het beste dat u een HVAC-technicus raadpleegt over welke functies het belangrijkst zijn voor uw installatie.

Compressortype

Het type compressor dat in een unit is gemonteerd, moet een grote overweging zijn bij het beoordelen van uw warmtepompopties.Eentrapscompressoren werken op volle capaciteit telkens wanneer de warmtepomp draait.Eentrapscompressoren daarentegen werken met een lagere capaciteit, vooral als ze het einde van hun koel- of verwarmingscyclus naderen.

Modulerende compressoren werken echter op een capaciteit van 40%, waardoor ze automatisch de hoeveelheid verwarming en koeling kunnen regelen die ze gedurende de cycli leveren.

Manieren om de energie-efficiëntie van een warmtepomp te verhogen

Naast de technische factoren die warmtepompen behoorlijk energiezuinig hebben gemaakt, zijn er nog andere praktische manieren om uw systeem nog energiezuiniger te maken.Deze omvatten:

Goed onderhoud van het luchtfilter: Schone luchtfilters zijn essentieel voor de optimale werking van uw warmtepomp.Na verloop van tijd kunnen zich vuil en stof op de luchtfilters verzamelen.Controleer de luchtfilters maandelijks en vervang of reinig ze indien nodig.

Onderhoud van buitenbatterijen: Reinig regelmatig de buitenbatterijen van uw warmtepompsysteem om te voorkomen dat vuil en vuil zich ophopen, waardoor het systeem harder moet werken dan nodig is.Voer tijdens de winter regelmatig ontdooicycli uit om ijsophoping op de buitenbatterijen te voorkomen en te verbeteren rendement lucht-warmtepomp.

Handhaaf de luchtdichtheid: Luchtlekken in de ventilatieopeningen van uw warmtepompsysteem zorgen ervoor dat het harder moet werken om effectief te zijn.Zorg ervoor dat uw ventilatieopeningen perfect luchtdicht zijn geïnstalleerd om lekken te voorkomen.Laat een HVAC-technicus uw systemen jaarlijks inspecteren om een ​​perfecte luchtdichtheid te garanderen.

Zorg voor allround isolatie: Uw gebouw moet goed geïsoleerd zijn om de vraag naar verwarming of koeling van uw warmtepomp te verminderen.Bovendien zal warmtepompisolatie met op maat gemaakte EPP-onderdelen de thermische geleidbaarheid aanzienlijk verminderen, waardoor energieverspilling wordt geminimaliseerd.

Overweeg waterbronnen te nemen: Bij bodemwarmtepompen moeten de onttrekkingswaterbronnen zich gemiddeld dicht bij het oppervlak bevinden.Als gevolg hiervan vermijdt u dat u extra energie besteedt aan het trekken van water van diep onder u.

Kies het juiste grondontwerp: Aardarrays voor grondwarmtepompen moeten op de juiste manier worden ontworpen en geïnstalleerd om inefficiënties te elimineren.Overmaatse boorgaten kunnen bijvoorbeeld de brontemperatuur verhogen.

Denk eens aan het verwarmingsdistributiesysteem: Een goed doordacht distributiesysteem en installatie kunnen een enorme impact hebben op de verwarmingsefficiëntie van de warmtepomp.Vloerverwarming maakt bijvoorbeeld gebruik van lagere temperaturen, waardoor de efficiëntie van het systeem toeneemt.


SPRSUN Warmtepompen brengen de Europese norm voor energie-efficiëntie naar nieuwe hoogten

SPRSUN is een wereldwijd toonaangevende fabrikant van warmtepompen die actief is sinds 1999. Het bedrijf is gevestigd in Guangzhou, Guangdong, China.Het heeft zijn succes opgebouwd door een verscheidenheid aan warmtepompen te produceren, waaronder luchtwarmtepompen en DC-inverterwarmtepompen.Bovendien zijn de producten van het bedrijf uitzonderlijk, dankzij de robuuste kwaliteitscontroleprocessen.

De bekende bedrijf met luchtwarmtepompen beschikt over meer dan 560 wereldwijde strategische partners die haar helpen haar producten in meer dan 60 landen over de hele wereld te verkopen.De productiefabriek in Yinsha Industrial Park heeft een fabrieksoppervlakte van meer dan 30.000 vierkante meter, met 4 productielijnen en meer dan 600 werknemers.

Dit fabrikant van lucht-water warmtepompen heeft talloze innovatieve technologieën in zijn producten verwerkt, waaronder werking bij ultra-lage temperaturen, geavanceerde invertertechnologie en intelligent ontdooien.Deze innovaties hebben ervoor gezorgd dat de producten de Europese energie-efficiëntienormen ruimschoots hebben overtroffen.Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692