Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Lucht-water versus lucht-lucht warmtepompen: wat is beter?

Lucht-water versus lucht-lucht warmtepompen: wat is beter?

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2021-06-28      Oorsprong:aangedreven

De populariteit van hernieuwbare energiebronnen heeft de afgelopen jaren zeer snel aan populariteit gewonnen.Momenteel vormen alternatieve energietechnologieën de kern van ons dagelijks leven en zijn ze niet langer alleen maar wetenschappelijke jargons van de toekomst.

Vanwege de stijgende acceptatie van deze milieuvriendelijke energiebronnen hebben fabrikanten nu veel oplossingen bedacht, met name warmtepompen, die uitstekende opties zijn voor het verwarmen van huizen.

Ze bieden een van de meest goedkope en energiezuinige manieren om uw huis te koelen en te verwarmen, vooral in omgevingen met gematigde koel- en verwarmingsbehoeften.Ze zijn ook ideaal voor retrofits en nieuwbouw.Dus of het nu om een ​​nieuw huis gaat, om het renoveren van uw oude oven, of om het verhogen van de energieproductie van uw huis: deze gids biedt een overzicht van de twee belangrijkste soorten warmtepompen om u te helpen een beslissing te nemen.

Dat gezegd hebbende, tussen lucht naar water En lucht naar lucht warmtepompen welke is beter?

Lucht-lucht versus lucht-water-warmtepompen: wat is beter?


Lucht-water-warmtepompsysteem en zijn kenmerken

Lucht-water warmtepompen werken als waterverwarming, maar ook als koel- en verwarmingsluchtsystemen.Dit zorgt voor minder apparaten, wat resulteert in minder elektriciteitskosten.Maar zijn ze nuttig, of ben je beter af als je een lucht-luchtsysteem hebt?

Lucht-watersystemen functioneren door buitenlucht op te vangen en om te zetten in water dat nodig is om de omstandigheden in uw huis of kantoor te reguleren.De meeste hebben een buitenunit naast het huis en een binnenunit in het huis.

Een van de belangrijkste voordelen die u krijgt van de lucht-watersysteem is dat je geen ander systeem hoeft te installeren om water te verwarmen.Wat er in wezen zal gebeuren, is dat uw luchtpomp alle warmte in uw luchtpomp zal recyclen om warm water te produceren.Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over dure energierekeningen, omdat het systeem een ​​bijproduct van de koel- en verwarmingsfuncties gebruikt om warm water te creëren.

Een ander wenselijk kenmerk van lucht naar de waterwarmtepomp is dat het een eenmalige installatie is die uw bedrijfs- en energiekosten aanzienlijk zal verlagen in vergelijking met een traditionele warmtepomp of warmwaterboiler.

Dat gezegd hebbende, zijn dit soort systemen gemaakt om het volledige centrale verwarmingssysteem te vervangen;Sommige hybride systemen kunnen echter in combinatie met een ketel werken.Hoewel het mogelijk is om uw huidige radiatoren te gebruiken, zult u deze in de meeste gevallen moeten vervangen door vloerverwarming of door grotere versies.

Dit komt omdat ze alleen efficiënt zijn in verwarmingsbehoeften op lage temperatuur die zijn ontworpen om warmte over een groot oppervlak te leveren.Vanwege deze veranderingen en extra apparatuurkosten is een lucht-waterpomp niet goedkoop.Dus als u uw oude energiebronnen aan het vernieuwen bent, wilt u er misschien nog eens over nadenken, maar als u een nieuw pand bouwt of een uitgebreide renovatie uitvoert, kan dit de installatie- en operationele kosten aanzienlijk verlagen.

Andere kenmerken zijn onder meer:

 • Lagere energierekening als u een oud elektrisch verwarmingssysteem vervangt

 • Potentieel inkomen (sommige regeringen bieden een stimulans voor hernieuwbare warmte (RHI)

 • Verwarmt het huis en het water

 • Lage onderhoudskosten

 • Makkelijk te installeren

 • Schaalbaar en kan worden ontworpen om samen met andere gerelateerde systemen of onafhankelijk te werken.

Lucht-lucht warmtepompsysteem?

Lucht-lucht warmtepompsystemen werken ook door warmte uit de buitenomgeving te halen.De warmte wordt vervolgens door een compressor versterkt en vervolgens de woning in gepompt.In tegenstelling tot lucht-watersystemen waarbij warmte naar het centrale verwarmingssysteem wordt verplaatst en vervolgens via vloerverwarming of radiatoren wordt gedistribueerd, wordt bij een lucht-luchtsysteem warme lucht rechtstreeks uit het systeem vrijgegeven.

Nu moet u bij een lucht-luchtsysteem kanalen rond het huis hebben zodat de lucht kan circuleren.Kanalen werken op dezelfde manier als een vloerverwarmingssysteem of een conventionele radiator.

Dat gezegd hebbende, lucht-luchtsystemen zijn aanzienlijk goedkoper.Het is mogelijk om voor minder dan $ 2000 een volledige unit te installeren in een huis of pand van gemiddelde grootte dat aan al uw verwarmingsbehoeften voldoet.Bovendien hoeft u geen grote veranderingen aan uw eigendom aan te brengen en is de installatie meestal onopvallend en snel.

Deze units hebben ook een beter verwarmings- en koelrendement dan lucht-waterunits, en kunnen voor sommige units oplopen tot 5,5.Er zijn ook meerdere opties beschikbaar, variërend van centrale VRV/VRF-systemen, die indien nodig voor verwarming en koeling kunnen zorgen.

Het systeem kan samenwerken met andere bestaande verwarmingssystemen, wat betekent dat gebruikers het kunnen gebruiken op basis van hun behoeften.Bovendien kunt u door uw energieverbruik te beoordelen eenvoudig bepalen op welke momenten het efficiënter is voor verschillende doeleinden.

Dat gezegd hebbende, zijn er enkele nadelen verbonden aan het gebruik van lucht-lucht-warmtepompen, in tegenstelling tot lucht-water-warmtepompen.U hebt bijvoorbeeld een ander warmwatersysteem nodig, omdat dit geen warm water kan leveren.Er zal ook meer ruimte nodig zijn voor binnenunits, ongeacht of u ze in het plafond of aan de muur wilt plaatsen.

Bovendien produceren lucht-luchtsystemen ook een ander soort warmte.Hoewel ze het huis sneller verwarmen, is er altijd enige vorm van geluid en luchtbeweging.

Opvallende kenmerken

Lucht naar lucht

 • Minder duur om te installeren.Het hangt af van de kosten van leidingwerk

 • Het kan worden gebruikt voor zowel koel- als verwarmingseigenschappen

 • Verwarmt sneller dan radiatoren en zorgt voor een robuuste conditionering van het huis

Lucht naar water

 • In sommige gevallen is financiering voor hernieuwbare warmte beschikbaar om de installatie te helpen dekken

 • Het kan worden gebruikt als centrale verwarming, maar ook voor het verwarmen van water

 • In de meeste gevallen kan hij worden aangesloten op vloerverwarming of bestaande radiatoren

Kortom

Uiteindelijk komt het juiste type warmtepomp neer op uw persoonlijke voorkeur.De exploitatiekosten van de systemen zijn vrijwel gelijk.Dit komt vooral omdat uw uitgaven onder bepaalde omstandigheden kunnen stijgen en onder andere omstandigheden kunnen dalen, afhankelijk van het systeem dat u kiest.

Als u dus één voordeel verliest omdat u voor een lucht-lucht- of lucht-watersysteem hebt gekozen, wint u op een andere manier iets anders.Alles hangt af van hoe u het apparaat gaat gebruiken.Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692