Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Kan een luchtwarmtepomp een heel huis verwarmen?

Kan een luchtwarmtepomp een heel huis verwarmen?

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2022-05-20      Oorsprong:aangedreven

Waarschijnlijk bent u ooit misleid geweest over een kanaalloze warmtepomp die in elke kamer luchtbehandelingssystemen of 'hoofden' nodig had.Dat is echter niet het geval.

Afhankelijk van de structurele omhulsels en luchtbeweging van het huis, kan een enkele hoofdunit mogelijk een huis van 1.500 m⊃2; verwarmen.Oude gebouwen met verder gescheiden compartimenten zullen echter nog steeds kanaalloze warmtepompunits nodig hebben.Heeft uw woning een open vloer en wilt u de deuren open laten, dan kunt u ook profiteren van het kanaalloze systeem.


Factoren die bepalen of de lucht-water-warmtepomp uw hele huis zal verwarmen


Isolatie


Elk lucht-water-warmtepompsysteem zal moeite hebben om uw huis warm te maken als het huis inefficiënt geïsoleerd is.U zult dus waarschijnlijk warme of koude gebieden ervaren.De single-head Ductless Unit kan in de winter- en zomerseizoenen gemakkelijk een 1300 vierkante meter verwarmen als het huis goed geïsoleerd is en vrij verkeer van lucht mogelijk maakt.Isolatie zorgt ervoor dat er minder warmte ontsnapt.Zo wordt de gegenereerde warmte vastgehouden en op de juiste manier in uw huis gecirculeerd.


Inverter technologie


Een andere reden waarom een ​​lucht-water-warmtepomp uw hele huis kan verwarmen, is de integratie van de inverter-warmtepomptechnologie.Waar een traditionele oven het begeeft vanwege extreme kou, zal een lucht-waterwarmtepomp met invertertechnologie floreren.U mag dus verwachten dat een warmtepomp zonder kanaal overal werkt.


682x682 2


Dit betekent ook niet dat het apparaat altijd in de conditie- of warmtefunctie werkt.In plaats daarvan is de ventilator continu aan, draait en reinigt, en circuleert door het hele huis.Het is de zekerheid van een comfortabel huis op een ijskoude winterdag.Wanneer de buitentemperatuur 40 °C bedraagt ​​en uw deuren openstaan, bereikt uw woning uiteindelijk de 40 graden.Aangezien de luchtstroomtemperatuur bij geopende deur hetzelfde is als de stromende lucht die u krijgt van de kanaalloze warmtepomp, zal uw huis niet gemakkelijk worden verwarmd.

Niettemin komt er een moment waarop een interne luchtwisselaar nodig zal zijn.Het zou dus helpen als u begrijpt hoe de systemen werken en hoe ze op de juiste manier in uw huis kunnen worden geïnstalleerd.

De invertertechnologie upgradet warmtepompen zodat ze niet volledig worden uitgeschakeld wanneer uw huis volledig is verwarmd.In plaats daarvan verlagen ze alleen de bedrijfssnelheid van de warmtepomp.Door niet vanaf nul te beginnen, zijn ze een goede zaak voor de efficiëntie.Als uw huis dus al eerder is verwarmd, blijven een deel van de begintemperaturen behouden.Zo hoeft u bij het verwarmen van uw huis de warmtepomp niet op een later tijdstip aan te zetten en begint u dus vanaf het begin met het verwarmen van uw huis.

Bovendien kunnen gebruikers ze op verschillende frequenties gebruiken.De flexibele frequentiedrivers van de DC-omvormer detecteren de omgevingstemperaturen en passen zich dienovereenkomstig aan, omdat deze volledig worden geregeld door de compressor van de warmtepomp en de elektromotorsnelheid.


Maakt u gebruik van oververhitte luchtwarmtepompen?


Verschillende fabrikanten combineren nu de twee verschillende koelmiddelunits in hun warmtepompen, wat resulteert in betere systemen die temperaturen van 80°C kunnen bereiken.

Enkele belangrijke technologische ontwikkelingen die het vermelden waard zijn, zijn compressoren waarmee stoom onder druk opnieuw in uw compressoren wordt geïnjecteerd om de temperaturen te verhogen.Veranderingen in de aanvoertemperatuur in deze apparaten kunnen oplopen tot meer dan 65°C.

Een voordeel van deze technologie is dat de complexiteit van uw warmtepomp en daarmee de bedrijfskosten afnemen.De bedrijfsdruk verhoogt de belasting van de compressoren en verlaagt de koudemiddeldrempel.


Waarom verwarmt een lucht-waterwarmtepomp mogelijk niet uw hele huis volledig?


De warmte die door luchtwarmtepompen naar uw huis wordt gedistribueerd, is sterk afhankelijk van de buitentemperatuur.De totale warmteontwikkeling neemt echter af naarmate de omgevingstemperatuur daalt.

Wanneer de buitentemperatuur daalt, neemt ook het verwarmingsvermogen van een lucht-waterwarmtepomp af.Deze warmtepompen zijn normaal gesproken zo groot dat ze 80-90 procent van uw jaarlijkse belasting warme lucht kunnen leveren.Dit zou nog steeds in staat moeten zijn om 100 procent van de verwarmingsbehoeften van uw appartement te dekken, terwijl de temperatuur boven nul komt.

Daarom wordt aangeraden om een ​​aanvullende verwarmingsbron bij de hand te hebben voor als het buitenweer extreem wordt.Als iemands luchtwarmtepompen hun effectiviteit beginnen te verliezen, mogen ze het tekort aanvullen.

Mensen kunnen metalen jerrycans kopen die gevuld zijn met brandstof als je niet wilt dat je huis wordt aangesloten op het gas- en elektriciteitsnet.Dit heeft lage bedrijfskosten omdat ze niet doorlopend werken, maar alleen uw luchtwarmtepompen ondersteunen.


Niet genoeg warmte door Frozen Heat Pipe?Wat moeten we doen?


U hoeft zich geen zorgen te maken over de ijsvorming van een lucht-warmtepomp.Hoewel dit vaak gebeurt bij extreme kou, waardoor de leidingen worden aangetast.Nogmaals, dit betekent niet dat u antivries in de bevroren leiding giet, aangezien dit het probleem kan verergeren.

De luchtwarmtepompen zullen mechanisch ontdooien zodra deze bevroren zijn.Dit houdt in dat het grootste deel van het vermogen zal worden gebruikt om de warmte af te voeren die wordt verzameld in en rondom het leidingwerk.

Als dit niet volledig geautomatiseerd is, raadpleeg dan de gebruikershandleiding om te bepalen of u de ontdooiprocedure handmatig kunt starten.Als al het andere niet lukt, neem dan contact op met de fabrikant van de warmtepomp voor hulp.Probeer het probleem niet op te lossen zonder deskundige hulp in te roepen.


Zullen lucht-waterwarmtepompen een goede investering zijn?


Huizen aanpassen met lucht-water warmtepompen Het is de moeite waard om dit te onderzoeken in nieuwe gebouwen, vooral in gebouwen die zijn gemaakt met ‘fabric first’-ideeën in gedachten.Bovendien zorgen ze niet alleen voor een koolstofarme verwarming van het huis, maar zijn ze ook betrouwbaar en gaan ze aanzienlijk langer mee.

Deze pompen zijn zelden defect, maar lucht-waterwarmtepompen van hoge kwaliteit kunnen wel twintig jaar meegaan.Het biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding als u kijkt naar de mogelijkheid om een ​​deel van de initiële kosten terug te verdienen via incentives.

Ten slotte: als zich ijs vormt rond uw buitenunits, zijn de systemen hoogstwaarschijnlijk in de ontdooifunctie.Om ijsvorming te voorkomen, kunnen warmtepompen tijdelijk in de ontdooimodus gaan.Wanneer zich ijs vormt op de buitenste spoelen, moet het ontdooimechanisme dit smelten om te voorkomen dat het apparaat defect raakt.

Om tijdens de ontdooimodi een gelijkmatige omgevingstemperatuur te garanderen, konden de back-upverwarmingsstrip en de warmtepompen tegelijkertijd worden ingeschakeld.Wanneer de binnenunit detecteert dat de luchttemperatuur te koud wordt, schakelt hij de back-upverwarming of ovens in, terwijl het ontdooiproces de buitenspiralen verwarmt.

De spoel moet ijsvrij blijven om schade aan de elektrische motor en de compressoren in de buitenpompen te voorkomen.


Wanneer kan ik verwachten dat een lucht-waterwarmtepomp mijn huis verwarmt?


Heet of matig koud weer is ideaal voor een goede werking van luchtwarmtepompen.Hierdoor kunnen deze apparaten snel en volledig warmte uit de lucht halen en deze in uw huis herverdelen.Bovendien fungeren ze als verwarming en airconditioner, en het zijn verstandige aankopen, ook al woont u in een warme regio.

Het is vermeldenswaard dat bepaalde warmtepompen uitstekend presteren op koude plaatsen en niet op extreme plaatsen, zoals hierboven vermeld.

Het argument is dat een warmtepomp met blootliggende leidingen veel meer zal willen werken om uw huis tijdens de koude winter van warmte te voorzien dan in de herfstmaanden.

Mochten de warmtepompsystemen niet voldoende warme lucht kunnen afvoeren, dan is een back-up unit nodig.Houd er rekening mee dat luchtwarmtepompen met blootliggende leidingen veel kwetsbaarder zijn voor bevriezing bij koudere temperaturen dan warmtepompen met ondergrondse leidingen.Het kan een paar maanden per jaar tot een piek in de energierekening leiden.Het gevolg is dat u last krijgt van het feit dat u meer uitgeeft aan dingen die u voorheen niet had verwacht.


Wat is de prijs van een lucht-waterwarmtepomp?


Normaal gesproken worden de kosten voor het opzetten van lucht-water-warmtepompen bepaald door de complexiteit van de installatie en andere overwegingen van de afstanden tussen de unit van de warmtepomp en het huis.Er kan isolatie nodig zijn, wat de totale installatiekosten zal verhogen.

Grotere huizen kunnen een enorme warmtepompeenheid of meerdere eenheden bevatten, wat neerkomt op meer kosten.Hoewel het moeilijk is om de kosten van een goed geconstrueerde luchtbron te voorspellen, gaan warmtepompen uit van een basisprijs van $ 6.000.

Voeg vervolgens $ 750/kW toe.De warmtepompen van 10 kW zouden bijvoorbeeld €6.000,- plus €7.500,- moeten kosten en een totale installatieprijs van €13.500,-.Het plaatsen van lucht-warmtepompen in nieuwe huizen kan u ongeveer $ 11.000,- kosten.


Afsluiten


Een luchtwarmtepomp is een van de meest efficiënte en kosteneffectieve verwarmingsopties die beschikbaar zijn.Deze zijn bedoeld om uw milieueffect te verminderen, omdat de hoeveelheid uitgestoten koolstof aanzienlijk wordt verminderd.Ook is het mogelijk om de systemen te laten werken met groene stroomopties, waardoor uw huis milieuvriendelijker wordt.

Aan de andere kant kunnen hogere temperaturen gunstig zijn voor dergelijke systemen, terwijl zwaarder weer de effectiviteit ervan kan verminderen.Veel daarvan is afhankelijk van het soort warmtepomp dat je kiest.

Wanneer u er klaar voor bent om uw huis te laten uitrusten met een lucht-waterwarmtepomp, is er geen betere plek om te kijken dan deze SPRSUN.Het is het merk met een goede prijs-kwaliteitsverhouding dat al bijna twintig jaar bestaat.


Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692