Aantal Bladeren:0 Auteur:Site Editor Publicatie tijd: 2021-05-31 Oorsprong:aangedreven
Nee. Terwijl het in wezen als een airconditioner werkt, is een warmtepomp een veelzijdig en uniek gadget met een extra eigenschap.Technisch gezien speelt een warmtepomp een bijzondere rol bij het omkeren van koude dagen, waardoor het huis kan worden verwarmd in plaats van gekoeld.
Het komt echter vrij vaak voor dat een warmtepompsysteem wordt aangezien voor een oven of airconditioner, vooral als u de basisprincipes van hoe het werkt niet begrijpt.Onze volgende sectie richt zich op het vaststellen van de basisprincipes van een warmtepompsysteem, het onderscheiden ervan van een AC, en de voordelen van een dergelijk systeem.Hier zijn de essentiële zaken om een warmtepompsysteem te begrijpen.
Simpel gezegd: een warmtepomp systeem is een HVAC-apparaat dat u voorziet van verwarmings- en koelingsbehoeften door middel van mechanische energie.Het systeem gebruikt elektriciteit om warmte van een ideale ruimte zoals de buitenlucht over te dragen naar uw warme huis tijdens het hitteseizoen met een warmtepomp.
Het omgekeerde gebeurt tijdens het koelseizoen, waarbij de warmtepomp nu werkt om de warmte van uw koele binnenruimte naar de warme buitenruimte te verwijderen.Dit vat een warmtepomp samen als een systeem dat warmte tussen ruimtes verplaatst in plaats van deze te genereren, waardoor een uitstekende ruimte- en energie-efficiëntie wordt geboden.
Een warmtepompsysteem bestaat uit verschillende componenten die helpen het toegepaste warmteoverdrachtsprincipe te verwezenlijken.In het bijzonder bestaat het systeem uit twee delen: een gesplitst ontwerp met een binnenluchtcontrolesysteem en een buitenunit.Daarnaast zijn de componenten die ook in een warmtepompsysteem werken:
Luchtkanalen laten zowel warme als koude lucht door de ruimtes stromen
Compressorsystemen om het koelmiddel door de warmtepomp te verplaatsen
Warmtestrips voor extra warmteproductie tijdens koude dagen
Batterijen (condensor- en verdamperbatterij) om de lucht door het systeem te verwarmen en te koelen
Een omkeerklep die de koelmiddelstroom omleidt
Koelmiddelleidingen om het koelmiddel naar buiten- en binnencomponenten over te brengen
De omkeerklep blijft een van de meest kritische componenten, aangezien de warmtepomp hierdoor energie van buiten kan absorberen en deze vervolgens binnen kan vrijgeven.
Onder veel omstandigheden functioneert een warmtepomp hetzelfde als conventionele airconditioners.Dit is echter alleen in de koelmodus waarin een warmtepomp werkt als een airconditioner, aangezien ze de gesloten koelcyclus op beide systemen delen.Vooral als het buiten warm is, is er een airconditioner en een lucht-water warmtepomp zal het exacte mechanisme gebruiken om koele lucht naar uw binnenshuis te pompen.Dit gedeelde principe zorgt ervoor dat u in beide systemen koel blijft met behulp van het volgende koelproces.
Warme lucht of warmte van binnen wordt via een gemotoriseerde ventilator in de kanalen gezogen en geabsorbeerd.
De warme lucht wordt over de verdamperspiraal geblazen om de temperatuur te veranderen.Hier stroomt de koelvloeistof in de verdamperspiraal van de binnenruimte en wordt deze omgezet in gas nadat de warmte uit de lucht is geabsorbeerd.
De gekoelde lucht stroomt door de verbindingskanalen naar de ventilatieopeningen en circuleert door uw interieur, waardoor de temperatuur daalt.
Ondertussen wordt het koelmiddel (nu gas) in de buitencondensorspiraal gepompt en verandert het weer in vloeistof nadat het warmte heeft afgegeven.
De compressorpomp verandert vervolgens de druk van het koelmiddel, zodat het door de twee spoelen kan pompen.
Het proces herhaalt de cyclus tot een optimale temperatuur of het instelpunt van de thermostaat van uw warmtepomp of airconditioner is bereikt.
Het significante verschil tussen deze twee systemen blijft ongetwijfeld het vermogen van de warmtepomp om de richting van de luchtstroom om te keren en het effect te veranderen.Met behulp van de omkeerklep werkt de warmtepomp om u binnenshuis te verwarmen en de temperatuur te verhogen met de omkeerklep die in de compressor aanwezig is.Deze functie is niet aanwezig bij AC-units die afhankelijk zijn van een ander elektrisch resistent hittestripmechanisme in de binnenluchtbehandelingsunit.Andere AC-units gebruiken zelfs een gasovensysteem om warmte op te bouwen wanneer deze naar het interieur wordt gedistribueerd.
Een warmtepomp blijft de dure optie voor de twee, aangezien je extra betaalt voor de hele installatie van het apparaat.Houd er rekening mee dat er een binnen- en buitenunit met een warmtepomp is, wat hogere installatie- en onderhoudskosten met zich meebrengt.Toch zijn de kosten afhankelijk van de HVAC-dealer waarmee u samenwerkt, die kan helpen bij het bepalen van het hele budget.
Voor elk HVAC-systeem is de levensduur van het systeem altijd een belangrijke factor, aangezien de variabelen altijd een rol spelen.Er wordt bijvoorbeeld verwacht dat AC-units langer meegaan in vergelijking met warmtepompen, omdat deze laatste het hele jaar door altijd in gebruik zijn om de binnenshuis te pompen en te koelen.Maar een AC-unit die naar verwachting gemiddeld niet minder dan 15 jaar meegaat, kan uiteindelijk zijn potentieel niet bereiken vanwege elementen zoals energieverbruik, slecht onderhoud of zelfs meer luchtvochtigheid.
Warmtepompsystemen die elektriciteit gebruiken, bieden een van de beste energiezuinige verwarmingen voor alle binnenruimtes in matig koude gebieden.Dit wordt vergeleken met een warmtepompsysteem dat verwarmingsbrandstofbronnen zoals olie, propaan of aardgas gebruikt om de HVAC in zulke koude omstandigheden te laten werken.
Als temperaturen onder het vriespunt dalen, betekent dit bijvoorbeeld dat de warmtepomp meer energie verbruikt om te werken en te werken, waardoor de efficiëntie van de HVAC afneemt en de elektriciteitsrekening stijgt.Maar u kunt problemen op het gebied van energie-efficiëntie oplossen met een hybride verwarmingssysteem dat een elektrisch systeem en een oven combineert voor optimale prestaties gedurende het hele jaar.
U kunt het beste uw HVAC-systeem identificeren door het etiket van de fabrikant op het apparaat of de verpakking te controleren.Details zoals een eenheid- of componentnummer kunnen helpen om meer over het systeem te leren.Sterker nog: een zoektocht op internet naar de details van het model kan heel wat meer informatie opleveren.Als dit niet het geval is, kunt u er nog steeds voor kiezen om contact op te nemen met uw professionele HVAC-dealer of de fabrikant voor nauwkeurige deskundige informatie.
Ook interessant:
2021-12-06
2022-01-07
2021-10-30
2021-11-30