Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Hoeveel kost een zwembadwarmtepomp?

Hoeveel kost een zwembadwarmtepomp?

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2021-10-15      Oorsprong:aangedreven

De prijs van een zwembadwarmtepomp is gebaseerd op COP en BTU;daarom kan het te betalen geldbedrag beginnen bij $ 500 tot wel $ 8.000.

Houd er echter rekening mee dat het kopen van een warmtepomp niet alleen de kosten zijn die u moet maken na aanschaf van het verwarmingstoestel;er zijn de installatie-, bedienings- en onderhoudskosten.Nadat u een goede zwembadwarmtepomp heeft aangeschaft, zijn er dus nog andere openstaande kosten waarmee u rekening moet houden.

Ondanks dat het zomerseizoen is, kunnen het klimaat en de zwembadtemperaturen variëren.De zwembadeigenaren hebben slechts een maand lang de ideale watertemperatuur voor een fantastisch seizoen of weer.Waar u ook woont, het installeren van een warmtepomp is de beste en kosteneffectieve manier om een ​​warmwaterachtige zwembadconditie te behouden.


Hoeveel-is-een-zwembad-warmtepomp

Grootte warmtepomp

De afmetingen van de warmtepompen zijn afhankelijk van het verwarmingsvermogen;Daarom moet u rekening houden met de grootte van uw zwembad, zodat u bij aankoop van het apparaat niet het verkeerde apparaat aanschaft.Je bepaalt de verwarmingscapaciteit door de hoeveelheid energie te meten die nodig is om een ​​liter water te verwarmen.Hoe meer zwembadwater, hoe krachtiger uw warmtepomp zou moeten zijn.Om deze reden zijn de kosten van een robuustere warmtepomp hoger dan die van een zwakke of kleine warmtepomp.

Het is vanzelfsprekend dat de grootte van de warmtepomp een belangrijke overweging is als het om de kosten gaat.Hoe sterker het verwarmingssysteem, hoe efficiënter het is;het zal dus hoger zijn.De kleinere warmtepomp heeft tijd nodig om een ​​groter zwembad te verwarmen, waardoor de looptijd langer wordt en de elektriciteitsrekening stijgt.

Soorten zwembadwarmtepompen

Er zijn verschillende soorten warmtepompen die worden gebruikt om zwembaden te verwarmen, zoals zonnewarmtepompen, elektrische warmtepompen en gaswarmtepompen.Ze verschillen vooral omdat ze verschillende energiebronnen gebruiken om het zwembad te verwarmen.

U betaalt tussen €500 en €8.000 om een ​​nieuwe unit te krijgen, afhankelijk van het type warmtepomp dat u nodig heeft.Daarom moet u ervoor zorgen dat het soort warmtepomp dat u aanschaft toegang heeft tot zon, gas of elektriciteit om de taak uit te voeren.

Efficiëntie

Rendement is nog een andere factor die de prijs van een warmtepomp bepaalt.Het is een aspect dat wordt gemeten met behulp van zowel Seasonal Performance Factor (SPF) als Coefficient of Performance (COP), waarmee de bedrijfskosten worden berekend.

De COP en SPF worden gebruikt om het koel- en verwarmingsniveau te kennen om aan specifieke energiebehoeften te voldoen.Over het algemeen geldt als vuistregel dat hoe hoger de COP's betekenen dat de betreffende warmtepomp lagere bedrijfskosten heeft.

Houd er echter rekening mee dat de prestaties van de warmtepomp variëren afhankelijk van seizoensveranderingen.Een ander meetpunt kan dus essentieel zijn om de efficiëntie dienovereenkomstig te helpen bepalen.

Wat zwembadwarmtepompen betreft, vertoont een geothermisch apparaat een rendement tussen 300% en 500%;luchtbronnen zijn echter kleiner.

Daarom zal de efficiëntie van een warmtepomp ook de kosten bepalen.Een efficiëntere verwarming is iets duurder dan het gebruik van een minder efficiënte verwarming met een laag budget.U zult een dergelijke warmtepomp nodig hebben in gebieden waar de luchttemperaturen tussen het zwembad en de omgeving een groot verschil hebben.Efficiëntie is een belangrijke factor waarmee u rekening moet houden als het gaat om het kopen van een verwarming.

Als de windsnelheden hoog zijn, hebben ze een aanzienlijke invloed op hoe snel het zwembad opwarmt, dus efficiëntie is van cruciaal belang omdat de warmtepomp meer energie nodig heeft om het zwembad te verwarmen.

Kosten van nutsvoorzieningen

Het type warmtepomp waar u genoegen mee neemt, vereist andere nutsvoorzieningen om het zwembad te helpen verwarmen.Nutsvoorzieningen zoals gas, elektriciteit en gas variëren bijvoorbeeld van staat tot staat.Houd er daarom rekening mee dat u, nadat u een warmtepomp heeft gekocht, energiekosten moet maken.

De energietarieven hebben een aanzienlijke invloed op de hoeveelheid geld die u nodig heeft om het zwembad te verwarmen.Zorg er bij het selecteren van een warmtepomp voor dat u naar de betaalbare nutsvoorzieningen kijkt, zodat u gemakkelijk toegang heeft tot de plaats waar u woont.

Installatie

Wanneer u besluit voor de warmtepomp te gaan, houd er dan rekening mee dat het een investering is.Dus als u uw uitgaven berekent volgens uw budget, moet u wat geld opzij zetten om de installatiekosten te dekken.Zorg er daarom voor dat u bij de warmtepomp waar u genoegen mee neemt een idee heeft van de kosten die nodig zijn voor de installatie.

Als het zwembad geen bestaande nutsaansluitingen heeft, moet u deze hebben voordat u het verwarmingssysteem installeert.Propaan, elektriciteit en gas hebben gedenkwaardige nutsleidingen nodig om te kunnen functioneren, maar je hebt een functionerend bord voor zonnepanelen nodig.

Het inhuren van een deskundige

Voor een effectieve en succesvolle installatie moet u een expert inhuren om de taak uit te voeren.Als u besluit het zelf te doen, kunt u in een financiële crisis terechtkomen;het werk kan beter aan een professional worden overgelaten.Zorg er dus bij de aanschaf van een warmtepomp voor uw zwembad voor dat u een globaal idee heeft van het bedrag dat u aan een elektricien moet betalen.

Soms hebben de zwembadeigenaren de neiging om de installatie zelf op te slaan en uit te voeren;het is relatief eenvoudig als de aansluitingen gereed en beschikbaar zijn.Daarmee kunt u tussen de $ 300 en $ 1.000 besparen op de installatiekosten.

In andere gevallen lijkt het een verstandige keuze om de doe-het-zelf-route te volgen, rekening houdend met het feit dat dit in de toekomst veel meer gaat kosten.Onjuiste installaties leiden tot allerlei uitdagingen, dus het is meestal het beste om de taak aan professionals over te laten.

Zwembadverwarmingsoplossingen variëren in prijs.Het hangt allemaal af van uw behoeften en het verkrijgen van een apparaat dat aan al deze behoeften voldoet.Weten hoe de kosten van een warmtepomp worden berekend, is dus een cruciale overweging bij het kopen van het apparaat.U moet iets krachtigs selecteren om te profiteren van ongeëvenaarde efficiëntie en besparingen.

Op een dergelijke manier zal het aanzienlijk eenvoudiger zijn om de totale kosten van de warmtepomp onder controle te krijgen.Daarmee zullen het onderhoud en onderhoud geen grote last vormen voor uw totale elektriciteitskosten.

U dient een professional in te schakelen om u te begeleiden met de warmtepomp die aan de behoeften van uw zwembad zal voldoen.


Ook interessant:
Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692