Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Hoe vloerverwarmingsleidingen reinigen en spoelen?

Hoe vloerverwarmingsleidingen reinigen en spoelen?

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2020-09-11      Oorsprong:aangedreven

De meeste gezinnen in koude gebieden hebben hydronische vloerverwarming geïnstalleerd als een manier om hun huizen te verwarmen.Zoals we allemaal weten, zullen de vloerverwarmingsbuizen veel vuil ophopen omdat ze lange tijd niet zijn schoongemaakt, wat de verwarmingseffecten van vloerverwarming gemakkelijk beïnvloedt. Dus hoe moet het basisonderhoud van vloerverwarmingsbuizen worden uitgevoerd?Hoe ontstaan ​​de verontreinigingen in de vloerverwarmingsleidingen?Laten we eens kijken naar enkele dagelijkse voorzorgsmaatregelen voor deze leidingen.

Er zijn drie componenten van onzuiverheden in de vloerverwarmingsbuizen.De binnenkant van de vloerverwarmingsbuis is niet volledig afgedicht en het water in de vloerverwarmingsbuis zal verdampen, er zal een automatische watertoevoerklep in de leiding zitten om water aan te vullen.Hieronder ziet u hoe deze onzuiverheden vandaan komen?

Hoe ontstaan ​​onzuiverheden in pijpleidingen?

1. Micro-organisme

Het water bevat een groot aantal micro-organismen en onder bepaalde omstandigheden zal er een grote hoeveelheid biologisch slijm worden geproduceerd en zich hechten aan de niet-schalende leidingwand.

2. Calcium- en magnesiumionen

Water bevat calcium- en magnesiumionen, die bij verhitting calciumcarbonaat en magnesiumcarbonaat vormen en zich aan de binnenwand van de pijpleiding hechten als deze gedurende langere tijd niet wordt gereinigd.

3. Externe pijpleiding

Bij centrale verwarming kunnen ook biologisch slijm, verontreinigingen, aanslag, roest en verontreinigingen uit de externe leiding in uw eigen leiding terechtkomen.

Hoe beïnvloeden deze onzuiverheden vloerverwarming?

1. Energieverbruik

De toename van onzuiverheden in de vloerverwarmingsbuizen zal de weerstand in de leiding vergroten en het energieverbruik van vloerverwarming verhogen.

2. Warmteverspilling

Volgens relevante statistieken zal elke toename van 1 mm dikte van de buiswand ervoor zorgen dat de binnentemperatuur met 6°C daalt, wat de warmteoverdracht belemmert.

3. Pijpleiding geblokkeerd

Wanneer de ophoping van onzuiverheden ernstig is, raakt de pijpleiding geblokkeerd.Nadat de leiding is geblokkeerd, kan deze geen warmte meer leveren.Als het pijpleidingvervangingsproject groot is, zal het veel tijd en financieel verlies veroorzaken.

Vloerverwarmingsbuizen hebben complexe vormen, lange pijpleidingen en kleine diameters, dus regelmatig schoonmaken is noodzakelijk.Om vervuiling van de leidingen tijdens de installatie te voorkomen, zijn sommige vloerverwarmingssystemen uitgerust met filters aan de bron, maar ze kunnen vervuiling niet volledig voorkomen.Bovendien is het onmogelijk om onzuiverheden uit het water volledig te verwijderen door pas in een later stadium de filterzeef schoon te maken.

Hoe de onzuiverheden in de pijpleiding reinigen en spoelen?

1. Filterreiniging

Maak het filter aan de voorkant van de waterafscheider ieder jaar schoon om de zuiverheid van de waterleiding te garanderen en te voorkomen dat de leiding verstopt raakt.

Methode:

 • Sluit eerst de waterinlaat- en retourkleppen die de leiding verbinden en gebruik de ontluchtingsklep om de druk te ontlasten;

 • Open vervolgens het filter, verwijder het filterscherm en maak het schoon.Controleer of het filterscherm beschadigd of geblokkeerd is.Als het beschadigd is, moet het worden vervangen door een nieuw exemplaar met dezelfde specificaties;

 • Installeer het zoals het is en injecteer vervolgens water om het onder druk te zetten.

2. Chemische reiniging

Dompel de chemicaliën in de pijpleiding om het reinigende effect te bereiken.Tijdens het weken zullen kalk en modder in de leidingen eraf vallen, waardoor deze meer vrijkomen en de waterstroom niet wordt geblokkeerd.

3. Projectielreiniging

Projectielreiniging maakt voornamelijk gebruik van de wrijving tussen het reinigingsprojectiel en de buis om het reinigingsdoel te bereiken.Deze methode is tijdrovend en arbeidsintensief en dus optioneel.

4. Jetreiniging

Gebruik bij het reinigen een reinigingsmiddel met corrosieremmer, dat het slijm dat aan de buiswand zit volledig kan oplossen zonder vervuiling van het milieu of corrosie van de metalen buizen van de vloerverwarming.

5. Fysieke pulsgolfreiniging

Pulsreiniging maakt gebruik van trillingsgolven die worden gegenereerd door het mengen van water en lucht om de verwarmingsbuis te beïnvloeden om het reinigende effect te bereiken.De methode is eenvoudig en de reinigende werking is goed.


Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692