Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Hoe maak je een warmtepomp schoon?

Hoe maak je een warmtepomp schoon?

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2021-04-23      Oorsprong:aangedreven

Warmtepompen zijn een modern gemak.Door lucht van buiten aan te zuigen, wordt deze verwarmd of gekoeld terwijl de lucht de kamer in wordt verspreid.Hiermee kunnen we onze kamers warm houden bij koud weer of koel houden bij warm weer.Sommige multifunctioneel lucht-water warmtepompen zorg zelfs voor warm water als dat nodig is.


Hoe een warmtepomp schoon te maken

Maar terwijl het deze ogenschijnlijk eenvoudige, maar uiterst gecompliceerde taak uitvoert, beginnen zich stof en vuil in het lichaam op te hopen.Dit zal ertoe leiden dat de warmtepomp meer energie verbruikt, waardoor de elektriciteitsrekening stijgt, en dat de prestaties eronder lijden.Daarom is het essentieel dat u weet hoe u uw warmtepomp moet reinigen.Het reinigen van uw warmtepomp moet deel uitmaken van uw algemene reinigingsregime.

In dit artikel leren we stap voor stap hoe u uw warmtepomp systeem en haal het maximale uit het apparaat:

Hoe maak je een warmtepomp schoon?

Stap 1 Voordat u uw warmtepomp reinigt

Voordat u het apparaat daadwerkelijk gaat schoonmaken, moet u met een aantal zaken rekening houden om uw eigen veiligheid en die van het apparaat te garanderen.

Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld en de stekker uit het stopcontact is gehaald.De voeding bevindt zich meestal op de buitenunit, maar niet altijd.Als u moeite heeft de stroombron van de warmtepomp te vinden, neem dan contact op met het bedrijf dat de warmtepomp heeft geïnstalleerd.

Het zou een goed idee zijn om wat beschermende uitrusting te dragen – voornamelijk maskers, handschoenen en misschien een veiligheidsbril.Dit voorkomt dat u stof inademt of dat u stof in uw ogen krijgt.

Lees ook de gebruikershandleiding van het apparaat om meer te weten te komen over de functies die specifiek voor het apparaat gelden.

Stap 2 Til de kap omhoog

Als de warmtepomp te hoog en buiten bereik staat, heb je een ladder nodig.De meeste deksels van warmtepompen gaan met een zacht rukje open.De scharnieren moeten gemakkelijk uitgetrokken kunnen worden.

Bij andere modellen moet u mogelijk wat losschroeven, hetzij met een schroef, hetzij door simpelweg een dop te draaien.Als u problemen ondervindt bij het vinden van de schroeven, raadpleeg dan de gebruikershandleiding of bel het bedrijf dat de unit heeft geïnstalleerd.

Stap 3 Maak het filter los

De luchtfilters zijn belangrijke onderdelen bij het zuiveren van de lucht die uw ruimte binnenkomt.Ze filteren zaken als vuil, stof en pollen eruit.Na verloop van tijd heeft de lucht echter de neiging zich op te hopen, waardoor het moeilijker wordt voor de lucht om er doorheen te gaan.

Ze verwijderen is eenvoudig: til de luchtfilters eenvoudigweg omhoog en uit het apparaat.Er zit meestal een klein lipje aan de voorkant.Sommige modellen hebben echter filters die in en uit schuiven via een gleuf aan de onderkant of zijkant van het apparaat.

Stap 4 Filter reinigen

U kunt de filters vervolgens reinigen met een stofzuiger die speciaal is ontworpen voor zacht, kwetsbaar materiaal.U kunt het vuil ook voorzichtig met water wegspoelen.Als u de laatste methode gebruikt, zorg er dan voor dat de filters voldoende tijd hebben om te drogen, maar niet in direct zonlicht.

Stap 5 Reinig de spoelen

Bij het reinigen van de spoelen van uw warmtepomp zijn er een paar dingen die u moet doen:

 • Stofzuig de spoelen eerst lichtjes met een stofzuiger om het vuil te verwijderen dat gemakkelijk los te maken is.Zorg er wel voor dat u niet te krachtig stofzuigt, want u moet ervoor zorgen dat u de spoelen niet beschadigt.

 • Spuit de spoelen in met een beetje antibacteriële formule, of met gewone zeep en water, en veeg ze af met een zacht stuk doek.

 • Geef het apparaat voldoende tijd om volledig te drogen

Zorg ervoor dat u voorzichtig te werk gaat bij het schoonmaken van de spoelen en veeg op en neer - volg de nerf van de spoelen en nooit ertegenaan.De spoelen zijn kwetsbaar en kunnen onder weinig druk worden gebogen.

Gebruik eerst een stofzuiger en vervolgens een hogedrukreiniger om de buitenunit van de warmtepomp te reinigen.

Stap 6 Plaats het filter terug

Schuif de filters omhoog door de sleuven die de lipjes aan de onderkant vasthouden.Zorg ervoor dat deze op één lijn ligt met de sleuven en de spoelen volledig bedekt.Plaats de filters nooit terug als ze nog nat zijn.Zorg ervoor dat u het gaas niet beschadigt.

Stap 7 Plaats het deksel terug

Veel nieuwere modellen warmtepompen starten niet tenzij het deksel goed gesloten is.Sluit het deksel door ze naar beneden te trekken en naar binnen te duwen totdat u een klik hoort en voelt.

Zorg er ook voor dat er geen obstakels zijn die het veilig sluiten verhinderen.

Voordelen van het reinigen van uw warmtepomp

Maximale warmteoverdracht.Schone units werken efficiënter en verwarmen de kamer sneller.Omdat er minder obstructie is in het filter en de spoel, kunnen ze sneller en gemakkelijker hun werk doen.Tijdens de wintermaanden of bij koud weer zult u extra dankbaar zijn voor uw schone warmtepompen.

Systeem levensduur. Door het apparaat regelmatig schoon te houden, wordt het minder gevoelig voor roest en breuk.Dit betekent dat hij langer meegaat, waardoor u veel meer geld bespaart in plaats van dat u elk jaar een nieuw apparaat hoeft te kopen.

Energie-efficiëntie. Schone units dragen warmte veel efficiënter over.Hoe minder belasting schone eenheden ondergaan, betekent dat ze minder energie verbruiken. Dit alles betekent dat ze minder kosten op de elektriciteitsrekening.Minder energieverbruik is ook goed voor het milieu.

Verbetert de luchtkwaliteit binnenshuis.Een schone unit kan de lucht beter filteren.Daarmee zorgt het ervoor dat de lucht die het huis binnenkomt schoon en vuilvrij is.Dit is vooral gunstig voor mensen die zich zorgen maken over het ademend vermogen van de lucht.

Verder...

Zorg ervoor dat u uw apparaat seizoensgebonden of elke 3 maanden schoonmaakt.Als u dat doet, kunt u een wereld van kosten en ontberingen besparen.Het zou geweldig zijn om ook andere kenmerken van de unit te reinigen, zoals de ventilator en de warmtewisselaar.

Regelmatig schoonmaken voorkomt ook schimmelvorming en andere complicaties als gevolg van vochtophoping.

Als het schoonmaken van de warmtepomp een beetje te lastig is, raadpleeg dan altijd de gebruikershandleiding of bel een professional.Dat gezegd hebbende, hopen we zeker dat dit artikel u helpt uw ​​warmtepomp zelf schoon te maken.


Ook interessant:
Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692