Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Hoe kiest u een luchtwarmtepompboiler?

Hoe kiest u een luchtwarmtepompboiler?

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2020-03-25      Oorsprong:aangedreven

Lucht-warmtepompboilers zijn een soort energiebesparende en milieuvriendelijke warmwatervoorzieningsapparatuur die ketels kan vervangen zonder beperking van de middelen.Ze passen milieuvriendelijk koelmiddel toe om de warmte in de lucht te absorberen.Door de werking van de compressor kan een lucht-water-warmtepomp meer dan 50 warm water voor huishoudelijk gebruik produceren met een jaarlijkse COP-waarde van meer dan 3,0.

Luchtbronwarmtepompen (ASHP) zijn geschikt voor binnenzwembaden, hotels, villa's, kapsalons, voetenbaden, fabrieken, boerderijen, enz. De units kunnen worden gebruikt bij het verwarmen van warm water, maar kunnen ook worden geïnstalleerd op plaatsen waar de koelcapaciteit is nodig, maar niet zo hoog vereist.

Hoe kies ik een lucht-waterwarmtepompboiler?Waar moet u op letten bij de aanschaf van een lucht-water-warmtepomp?


40 kW luchtwarmtepomp voor warm water

Service ondersteuning

Het is niet nodig om de duurste warmtepomp te kopen.Kies gewoon een productiemerk met een superlange garantie, levenslang onderhoud en een reeks after-sales services!

Constante temperatuur

De constante temperatuurfunctie zorgt ervoor dat het water tijdens het baden niet oververhit raakt, waardoor ook ongelukken met verbranding worden voorkomen.Momenteel is de veilige watertemperatuur van hotelboilers ongeveer 55.De watertemperatuur die mensen gebruiken om te baden ligt over het algemeen tussen de 30 en 40.

Thermische isolatie

Als een boiler geen goede warmtebehoudfunctie heeft, is het geen ideale boiler.Wanneer de omgevingstemperatuur 15-20 is en de temperatuur van het water in de watertank is 55-60mag de temperatuurdaling binnen 24 uur niet groter zijn dan 4.Daarom is het erg belangrijk om een ​​hoogwaardige waterverwarmer te selecteren, die veel elektriciteitskosten zal besparen.

Volume watertank

Om het juiste watertankvolume te selecteren, moet u vooral rekening houden met het aantal huishoudens en het warmwaterverbruik.Over het algemeen gebruikt elke persoon 50-60 liter water per dag.Als er bijvoorbeeld 5 personen in het gezin zijn, kunnen we kiezen voor een watertank van 250L of 300L.Klanten kunnen een grotere watertank selecteren op basis van hun werkelijke situatie.

Gemak van onderhoud

Bij de aanschaf van een boiler moeten we overwegen of deze geschikt is voor onderhoud in de toekomst.Over het algemeen kiezen mensen het liefst voor alles-in-één warmtepompen.Maar vanuit professioneel oogpunt is het lastiger als een alles-in-één-warmtepomp onderhoud nodig heeft dan monoblok-warmtepompen.Onderhoud is iets waar klanten in de toekomst mee te maken krijgen.

Als de plaats in uw huis waar de boiler wordt geïnstalleerd niet erg klein is, wordt daarom aanbevolen om de lucht-water-warmtepomp van het monobloktype te selecteren.Het zogenaamde monoblock-type omvat een warmtepompunit en een watertank, die gescheiden zijn.Bij een alles-in-één-warmtepomp zitten de watertank en de warmtepompunit daarentegen in dezelfde metalen tank.

Prestatiecoëfficiënt

De COP van een lucht-water-warmtepomp vertegenwoordigt de warmte-energie die door de apparatuur wordt gegenereerd, gedeeld door de verbruikte elektriciteit.De waarde van de COP geeft rechtstreeks het verwarmingsrendement van een warmtepomp aan, en hoe efficiënter de unit is, hoe meer energie er wordt bespaard.Daarom is COP een belangrijke parameter om de verwarmingsprestaties van ASHP te meten.

Verwarmingscapaciteit

Voor gewone gezinnen zouden warmtepompen van 3,5 kW tot 7 kW aan de vraag moeten kunnen voldoen.Als het een groot gezin is of voor commercieel gebruik, kunt u overwegen om een ​​toestel met een hoger verwarmingsvermogen te kiezen.

Ervan uitgaande dat 1000L van 20 koel water moet worden verwarmd tot 55 elke dag, dan is de warmtebelasting = 1*1000*(55-20) = 35000Kcal;1kW.H = 860Kcal, dan is de warmtebelasting = 35000/860 = 41KW.H. Als de verwarmingstijd 5,5 uur per dag bedraagt, kan het verwarmingsvermogen van het benodigde warmtepompmodel worden berekend: 41/5,5 = 7 kW.

Aanvullende kooptips

 1. Inspectie van het uiterlijk: de verf op het buitenoppervlak moet uniform en helder van kleur zijn en mag niet vallen, deuken, ernstige krassen, extrusiesporen, enz.;de schaal is beter gemaakt van roestwerend staal.

 2. Voorkom strikt namaak- en namaakproducten.Over het algemeen kunt u het beste naar een toonaangevende fabrikant of een door de fabrikant geautoriseerde distributeur/wederverkoper gaan om een ​​warmtepomp te kopen.

 3. Zorg ervoor dat er een volledige lijst met accessoires aanwezig is.

 4. Controleer de stekker: de bedrading moet stevig zijn en de draad moet dik en hard zijn.Als het te klein is, zal het snel opwarmen nadat het een tijdje onder stroom heeft gestaan, of zelfs brand veroorzaken door oververhitting na langdurig gebruik.

 5. Testen en inspectie: controleer eerst of het indicatielampje brandt en of de machine gehumaniseerd is zonder dat mensen hem regelmatig aan/uit moeten zetten.Controleer of er een oververhittingsbeveiliging aanwezig is en of het ontdooien goed verloopt.


Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692