Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Hoe een warmtepompthermostaat te bedraden?Alles wat u moet weten

Hoe een warmtepompthermostaat te bedraden?Alles wat u moet weten

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2021-01-08      Oorsprong:aangedreven

De warmtepomp drijft de compressor aan voor verwarming en koeling.Uw verwarmings- en airconditioningsysteem wordt nieuw leven ingeblazen door een warmtepomp aan te sluiten op een interne verwarmingsband.De thermostaat regelt de volledige werking van het warmtepompsysteem dat is geïnstalleerd met de optionele verwarmingslint.


De algoritmen van de fabrikant van de thermostaat geven de optimale tijden en intervallen aan voor de warmtepomp, de mogelijke verwarmingsniveaus voor uw model, de verwarmingsstaaf en de snelheid van de binnenventilator.De regelparameters voor uw systeem zijn te vinden in het Thermostaatconfiguratiemenu, toegankelijk via de schakelaars die door elk thermostaatmodel zijn gedefinieerd.Informatie over de parameters vindt u in de warmtepomp installatien instructies en de verwarmingstape.

Dingen die u nodig heeft om een ​​warmtepompthermostaat aan te sluiten

Schroevendraaier

Draadstrippers

Snij tang

Kunststof kabelbinders

Varianten voor het aansluiten van een warmtepompthermostaat

Warmtepompen verplaatsen de warmte van de ene plaats naar de andere.De omschakeling tussen verwarmen en koelen is afhankelijk van het seizoen en de thermostaatstand.Naast de lucht-water warmtepompen hebben om twee redenen back-upverwarmingsmethoden.

Wanneer de warmtepomp systeem begint te ontdooien, heeft hij een reservewarmtebron nodig.

De belangrijkste methode voor back-up of back-upverwarming voor warmtepompen zijn elektrische bandverwarmers.De tweede meest voorkomende reservewarmtebron is een gasoven.Ten slotte kunnen deze twee verschillende methoden een afzonderlijke aansluiting van de warmtepompthermostaat vereisen.

Draadlabels voor warmtepompen

Naam en aansluiting kabel C - oude kabel C?Dit is een rode draad die bij veel mensen spijsverteringsproblemen en slapeloze nachten heeft veroorzaakt.De reden hiervoor is dat de meeste moderne thermostaten een C-draad nodig hebben of nodig hebben om te werken.De gebruikelijke 24 VC-kabel komt van de stuurtransformator en de bovengenoemde R-kabel.Vierdraads transformator voor HVAC-systeembesturing.De ene kant is tevens voor de netspanning in de transformator, en de andere kant is de 24 V stuurspanning die van de andere kant van de transformator komt.

Om een ​​compleet circuit te krijgen, heb je een bron, pad en belasting nodig.In dit geval is de transformator de bron, zijn de R-draad en C-draad de paden en is de thermostaat de belasting.

Benaming en aansluiting van kabel R - Kabel R is de 24 V-hotkabel van de 24 V-stuurtransformator.Dit is de manier om stuurrelais en verbindingen in uw systeem in te schakelen.De thermostaat is slechts een schakelaar en de stroom van de transformator komt via dit apparaat.

Het bedradingsprobleem C

De C-draad is over het algemeen donkerblauw van kleur.

Dit betekent dat als je niet de juiste hoeveelheid draad in de thermostaat hebt, je de nieuwe thermostaatdraad op de nieuwe thermostaat moet aansluiten.Met andere woorden, je hebt het juiste aantal geleiders om je nieuwe thermostaat goed te laten werken.Een warmtepompthermostaat heeft meer aansluitingen nodig dan een airconditioningthermostaat.Dit levert ook de C-draad op.

Andere namen en draden voor R-draadclips

Je kunt niet twee transformatoren hebben die één thermostaat voeden.Als je maar één transformator hebt, heb je waarschijnlijk een verbindingsdraad (of kopertape) tussen de rechter- en de RC-aansluiting.Als u geen jumper heeft, worden de rode draden losgekoppeld.De gloeidraadtransformator heeft een rode draad die eindigt bij RH.Bovendien heeft de stuurtransformator van het koelsysteem een ​​rode kabel die eindigt in het RC-station.

Sommige mensen vragen zich misschien af ​​waarom ze in deze situatie één enkele rode draad, of C-thread, zouden moeten gebruiken.De grote vraag, vooral van een beginner die zijn carrière in HVAC begon.Het laat zien dat ze bang zijn.Dit komt omdat alle neutrale kleuren (in de meeste gevallen) hetzelfde zijn.Tenzij het te duur wordt, adviseer ik de klant altijd een transformator opnieuw te bedraden.De meeste transformatoren op beide systemen kunnen de VA aan die nodig is om alle bedieningselementen op beide systemen van stroom te voorzien, en het opnieuw bedraden is eenvoudig (voor mij tenminste).

Andere stuurklemmen en kabelaanduidingen voor warmtepompen

Identificeer kabelaansluiting Y - Deze kleur is meestal een gele draad en gaat naar aansluiting Y. In een warmtepomp wordt deze gebruikt voor koeling.De compressorschakelaar in de condensor is ingeschakeld.

O-draadlabel - Dit geldt voor de terugslagklep in de condensatie-unit.De omkeerklep zet de condensor om van verwarmen naar koelen en terug, afhankelijk van de thermostaatinstelling.

Kabelklem W afstellen - Deze kleur is meestal wit en gaat naar Klem W. Bij de warmtepomp is dit een extra warmtebron.Of het nu gaat om elektrische verwarmingsstrips of een gasoven (dual power), het W-Station regelt dit.Deze draad werkt ook met luchtbehandelingsapparatuur/ovens en condensors.De condensor ontdooit, het bedieningspaneel ontdooit automatisch het systeem.Wanneer deze in de ontdooimodus gaat, wordt de bijverwarming geactiveerd.In de meeste gevallen hoeft u zich bij het vervangen van de thermostaat geen zorgen te maken over de bedrading van de condensator.

Sluit een extra thermostaat aan op de warmtepompthermostaat

In sommige gevallen hebt u een systeem dat moet worden geïmplementeerd.De meeste woonlaagsystemen zijn tweelaagssystemen.In dit geval heb je een thermostaat nodig met een W2-aansluiting en een Y2-aansluiting.De kleuren van deze connectoren zijn verschillend, maar in de meeste gevallen is W2 zwart en Y2 lichtblauw.Afhankelijk van het systeem kan de W2 worden gebruikt voor noodverwarming, de back-upwarmtebron.Het wordt ook wel back-upverwarming genoemd en wordt gebruikt als er een probleem is met de condensatie-unit.

In sommige gevallen is de thermostaataansluiting voorzien van het label Aux / E / W2.

Als je oude thermostaat twee afzonderlijke draden gebruikte en deze afzonderlijk op de Aux- en E-aansluitingen afsloot, gebruik dan een extra draad en draad om die draden samen te bundelen.Sluit vervolgens de hulpkabel aan op Aux/E/W2*.* Volg altijd de bedradingsinstructies van de fabrikant.Fabrikanten kunnen verschillende bedradingsinstructies hebben om het goed te doen.

Het is zelden, maar toch mogelijk.Als u een traditionele airconditioner of warmtepomp heeft en er een RC-RH-brug aanwezig is, heeft u slechts één adapter en hoeft u zich geen zorgen te maken over twee transformatoren in uw systeem.

Als u bedieningsproblemen heeft, is het absoluut noodzakelijk ervoor te zorgen dat u over dezelfde aansluitingen beschikt, van de luchtbehandeling tot de thermostaat en de condensatie-unit.Gebruik hier ook onze andere bronnen (andere artikelen) om problemen met de thermostaat op te lossen.

Tips voor het aansluiten van een warmtepompthermostaat

De bovenstaande tabel helpt u als u een vraag heeft over welke draadkleur waar hoort.Thermostaatkabels zijn handig.Kleuren zoals rood voor stroomvoorziening en ga naar station R. Net als bij andere kleuren en stations.Afhankelijk van wie de thermostaat uiteindelijk heeft aangesloten, heeft deze mogelijk de kleurcode van de draden niet gevolgd.

Voordat u de oude draden verwijdert, maakt u een foto van de draden en komt u op de onderste basis van de oude thermostaat terecht.Gebruik uw telefoon om de foto te maken voor toekomstig gebruik.

Zorg er altijd voor dat de voeding is uitgeschakeld voordat u bedrading probeert aan te sluiten.Als u dit vergeet, kan de transformator doorbranden of de laagspanningsschakelaar uitschakelen.Of steek de laagspanningszekering aan.

Voor een volledige lijst met kleuren, aard en doel, zie hier - Draadkleuren warmtepompthermostaat.

Draadkleuren warmtepompthermostaat


Uw temperatuur kan afwijken van de hier beschreven temperatuur.Het bovenstaande circuitschema van de warmtepomp beslaat ongeveer 90% van de thermostaat van de warmtepomp.

Opmerking: Sommige thermostaten hebben mogelijk een functie genaamd Noodtemperatuur die, indien ingesteld, de warmtepomp uitschakelt.Vervolgens activeert het de warmte van de band, die de belangrijkste verwarmingsbron wordt.Deze functie mag slechts gedurende een beperkte periode worden gebruikt, omdat de energiekosten doorgaans hoger zijn dan die van een warmtepompsysteem.Het gebruikte station is E.

Let op de volgende kenmerken die te vinden zijn in de meeste moderne programmeerbare thermostaten.

 • Laagspanningstest die aangeeft dat het binnenkomende vermogen laag is.

 • Foutcodes die u vertellen waarom uw systeem niet goed werkt.

 • Een compressorstilstand van minimaal 3 minuten dient om kortsluiting in de compressor te voorkomen.Een korte compressorcyclus verkort de levensduur ervan.

 • Programmeerbare dag- en nachtinstellingen voor de doeltemperatuur.

 • Weekendinstellingen en vakantiekortingsfuncties.

 • De mogelijkheid om de thermostaatstatus te controleren en parameters op afstand te regelen via een smartphone of computer.Deze functie verhoogt de kosten van de thermostaat.

Conclusie over het aansluiten van een warmtepompthermostaat

Volg als laatste stap altijd de bedradings- en installatie-instructies van de fabrikant van de thermostaat.Voor een nieuw geïnstalleerde thermostaat is een speciale warmtepompconfiguratie vereist.De instructiehandleiding is bedoeld om u te helpen bij het navigeren door de instellingen en het aanbrengen van de juiste wijzigingen aan de thermostaat, zodat deze goed als warmtepomp kan functioneren.

Er zijn andere draadconfiguraties voor het aansluiten van een warmtepomp thermostaat, maar dit zijn de basisprincipes.Hopelijk is dit uitgelegd zodat u de bedrading beter begrijpt.Als u een luchtbevochtiger en een elektronisch luchtfilter voor schonere lucht heeft, zijn voor deze apparaten extra kabels nodig.Volg voor deze draden de basisbedradingsinstructies voor de thermostaat.Als u in de war bent, neem dan contact op met een specialist.Bovendien zou het voor een professionele HVAC-technicus goedkoper zijn om dit voor u te doen, in plaats van op de lange termijn iets te verbranden vanwege slechte bedrading.


Bedradingsinstructies thermostaat en warmtepomp---alleen voor SPRSUN producten


1. Uiterlijk van thermostaat

Voor Achter2. Bedrading thermostaat en warmtepomp


2.1 R32 Clod Climate-serie2.2 R32 CAREL-omvormerserieRelated Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692