Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Hoe de geluidsproblemen van luchtwarmtewaterwarmtepompen oplossen?

Hoe de geluidsproblemen van luchtwarmtewaterwarmtepompen oplossen?

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2020-02-11      Oorsprong:aangedreven

Sommige klanten die lucht-warmwaterwarmtepompen gebruiken, geven aan dat er een 'zoemend' geluid is wanneer hun luchtwaterboiler in werking is.Voordat elke warmtepomp de fabriek verlaat, voert de fabrikant gewoonlijk geluidstests uit op de machine door een gesloten behandeling op de compressor uit te voeren en een laag geluidsabsorberend katoen in de schaal te bedekken, om ervoor te zorgen dat het geluid dat wordt gegenereerd door de unit bevindt zich tijdens bedrijf binnen een normaal bereik.

geluidsarme inverter-warmtepompAls de compressor kapot gaat, wordt het geluid veel luider en dit heeft invloed op het normale gebruik.Als de compressor normaal werkt, maar de installatie onwetenschappelijk en onredelijk is, zal de compressor ook overmatig geluid genereren.Als de unit bijvoorbeeld tijdens het installatieproces niet horizontaal wordt geplaatst, zal dit tijdens bedrijf leiden tot een botsing tussen de koperen buis van het werkmedium en de schaal, of tot wrijving van de ventilatorbladen in de krat, wat veel zal veroorzaken. lawaai, wat niet alleen de rest van de omringende bewoners beïnvloedt, maar ook de levensduur van de unit beïnvloedt en storingen veroorzaakt.Alleen een correcte en wetenschappelijke installatie kan het geluid tijdens de werking van de unit verminderen, waardoor de normale werking van de warmtepompunit wordt gegarandeerd en de impact van lawaai op huishoudens wordt verminderd.


Naast de aandacht van verkopers die aan de installatie moeten worden besteed, moeten gebruikers ook de onderstaande tips volgen:

 1. Verminder de impact van het geluid veroorzaakt door de lucht-water-warmtepompunit.De compressor moet bijvoorbeeld worden uitgerust met een dempende doek en de ventilator is van het stille type.Het wordt aanbevolen om, voor zover mogelijk, een geluidsarme lucht-waterwarmtepomp te selecteren.

 2. Naast de goede trillingsreductie van het interne compressorvoetstuk, moet de basis van de hele warmtepomp ook trillingsreductiemaatregelen hebben.Daarnaast dient het toestel zo ver mogelijk van de ruimte verwijderd te blijven, of een geluidsabsorberend scherm aan te brengen tussen de warmtepomp en de aangrenzende ruimte, maar let wel op dat het geluidsisolatiescherm de ventilatieluchtstroom niet mag belemmeren.

 3. Plaats de warmtepomp op de bovenkant van het gebouw om de impact te minimaliseren.Op het dak van het gebouw waar de warmtepomp zich bevindt, moeten geluiddichte deuren worden geïnstalleerd, of de warmtepompunit en de kern van het gebouw moeten worden gescheiden door hulpruimten (zoals een waterpompkamer of een stroomverdeelruimte).

 4. De waterpomp is ook de belangrijkste geluidsbron en de trillings- en geluidsisolatie van de waterpomp is ook belangrijk.Als de omstandigheden het toelaten, kan de waterpomp binnenshuis worden geplaatst, wat regen- en geluidsdicht kan zijn.De geluidsabsorptiebehandeling moet worden uitgevoerd in de waterpompkamer.Als de waterpomp buiten wordt geplaatst, heeft het in de regenhoes geplakte geluidsabsorberende materiaal effect op de geluidsreductie.


Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692