Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Gids over temperatuurinstellingen voor luchtwarmtepompen

Gids over temperatuurinstellingen voor luchtwarmtepompen

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2023-06-21      Oorsprong:aangedreven

b3e338f129107b47165a40f1b228a1b

Als u de hoge energierekeningen beu bent, overweeg dan een milieuvriendelijk alternatief voor het verwarmen van uw omgeving: luchtwarmtepompen.Het zijn innovatieve apparaten die buitenlucht gebruiken om warmte te produceren en uw huis in de koudere seizoenen gezellig en warm te maken.Omdat het een lucht-water-warmtepomp is (in plaats van lucht-lucht), heeft deze, ook als de warmtepomp zou worden gebruikt voor koeling, een minimale uitlaattemperatuur en een maximale watertemperatuur die kan worden bereikt.

Het temperatuurbereik van een warmtepomp is een uitstekende factor als u uw huis het hele jaar door comfortabel wilt houden.Warmtepompapparaten transporteren warme lucht van de ene plaats naar de andere en kunnen efficiënte koeling bieden in het zomerseizoen en verwarming in de winter.

Een huiseigenaar zal vertrouwd moeten raken met de standaardelementen van de warmtepompunit, inclusief de temperatuur die deze niet effectief maakt.Hier is een nadere blik:


Luchtwarmtepompen


U kunt deze elektrische apparaten gebruiken om thermische energie van de ene plaats naar de andere over te brengen.De apparaten absorberen op natuurlijke wijze warmte uit de buitenlucht en transporteren deze naar het huis voor verwarming en warm water.De warmtepompen hebben echter een basisbuitentemperatuurbereik waarin u effectief warmte kunt onttrekken, en zodra de temperaturen buiten dit bereik vallen, werken ze mogelijk niet efficiënt.

Extra kenmerken van de warmtepompen zijn de maximale uitlaattemperatuur (voor verwarming) en de laagste uitlaattemperatuur (voor koeling).Hoewel warmtepomp modellen en fabrikanten kunnen verschillende maximale en laagste temperatuurbereiken hebben voor bedrijfs- en uitlaattemperaturen, ze werken meestal binnen een basistemperatuurbereik.

Typisch kunnen de warmtepompen functioneren tot ongeveer -4°F (-20°C) en tot ongeveer 68°F (20°C) voor buitenluchttemperaturen.De uitgangstemperaturen voor lucht-water-warmtepompen kunnen oplopen tot ongeveer 60 °C (140 °F) voor verwarming en tot ongeveer 5 °C (41 °F) voor koeling.


Begrijpen hoe luchtwarmtepompen werken


Voordat u direct naar de instellingen gaat, is het van cruciaal belang om te weten wat de nieuwe warmtepompunit anders maakt dan andere manieren van housewarming die u mogelijk hebt gebruikt.Traditionele ovens die op gas werken, produceren warmte die via kanalen naar uw huis wordt overgebracht dankzij de ventilator van de oven.Het warmtepomptoestel beschikt ook over kanalen, maar blaast niet periodiek de lucht via de kanalen.In plaats daarvan verplaatst de pomp voortdurend de lucht.

Warmtepompapparaten dragen warmte van buiten over en leiden deze naar uw huis.Dat kunnen ze alleen doen als de buitentemperatuur boven het vriespunt ligt.Zodra de temperatuur onder het vriespunt komt, gebruiken de apparaten het back-upelement, dat veel meer elektriciteit verbruikt.


Leer hoe u de juiste warmtepomptemperatuur instelt


Jij bent de enige die de ideale warmtepomptemperatuurinstelling voor jouw huis kan bepalen.Het Energiedepartement adviseert mensen echter om hun systeem rond de 68 graden Fahrenheit te houden.

De temperatuur moet u comfortabel houden en ervoor zorgen dat het systeem effectief kan werken als uw huis klaar is en de gezinsleden op zijn.Gebruik dat als uitgangspunt en pas van daaruit aan volgens de onderstaande tips.


Stel in met een nauwkeurige temperatuur in gedachten


Om uw huizen te verwarmen, blazen gasovens af en toe lucht via kanalen.Maar omdat ze niet voortdurend warme lucht het huis in pompen, is de vrijkomende warme lucht vaak warmer dan de lucht die door de warmtepomp wordt geproduceerd.

Traditioneel blazen ovens lucht op 120 graden, terwijl de warmtepomp lucht tussen 90-100 graden gebruikt.Houd er rekening mee dat als u eenmaal de temperatuur heeft ingesteld met behulp van een warmtepomp, u met een klein bedrag al een heel eind kunt komen, omdat de lucht voortdurend uw huis binnen wordt geleid.U moet streven naar een temperatuurinstelling van de warmtepomp die laat zien hoe u zich moet voelen.


Verwacht langere cycli met behulp van een warmtepomp.


Een andere methode die warmtepompen kan onderscheiden van apparaten op gas is efficiëntie.Warmtepompapparaten zijn veel efficiënter als ze de hele tijd aan staan.Met dat teken wilt u, ondanks de instelling waarop u de warmtepomp plaatst, misschien dat deze aanzienlijk langer werkt dan de cyclusinstelling van de oven.

Net als bij het kiezen van de nieuwe beste temperatuur, moet u wat vallen en opstaan ​​om te weten welke instelling het beste bij uw huis past.

U heeft gemerkt dat de meeste huiseigenaren hun verwarmingsapparaten hebben uitgeschakeld om hun maandelijkse kosten te verlagen.Om kostenbesparingen en een hoog rendement te garanderen, is het raadzaam de warmtepomp uit te schakelen en de thermostaten constant te houden (of met niet meer dan 1 of 2 graden Celsius te verlagen).

Wanneer u het systeem uitschakelt, moet de warmtepomp tijdens de koudere maanden veel harder werken en veel meer elektriciteit verbruiken om terug te keren naar het topprestatieniveau.


Maak gebruik van de onderdompelingstimer


Hoofdzakelijk verwarmt de lucht-waterwarmtepomp jaarlijks effectief warm water.In veel woningen wordt de warmwatertemperatuur op een cilinderthermostaat vaak rond de 47°C ingesteld.Terwijl het aanpassen, verhoogt het verhogen van de temperatuur onnodig de bedrijfskosten.

Tijdens vriesweer moeten huiseigenaren met warmtepompen, in plaats van de verwarmingskosten te laten stijgen, de dompeltimer gebruiken, die men zou kunnen gebruiken om hun watertemperatuur te 'verhogen': een zeer kosteneffectieve aanpak.

De hoeveelheid warm water die de woning nodig heeft, bepaalt hoe vaak de onderdompelingstimer 'verhoogd' wordt, hoewel tweemaal daags gebruikelijk is.

Deze keuze is gunstig wanneer de warmtepomp zwaarder belast wordt, bijvoorbeeld wanneer er extra warm water nodig is voor huisgasten.Als er veel sneeuw ligt, houd dan het gebied rond de warmtepomp vrij, want een geblokkeerde luchtstroom verhindert dat het apparaat correct functioneert.


Laat de thermostaat met rust


Huishoudens die hoogluchtovens gebruiken, kunnen veel tijd besteden aan het vinden van methoden om geld te besparen met hun eenheden.Een proces dat vaak inhoudt dat de thermostaten op een lage temperatuur worden gehouden, wat mogelijk is om wat geld te besparen.De techniek is echter niet uitstekend voor warmtepompapparaten.

Het kost deze apparaten meer tijd om het huis te verwarmen dan de door een gasoven aangedreven unit, wat betekent dat ze uiteraard langer aan moeten staan.Bovendien kan het instellen van de temperatuur op een zeer lage temperatuur betekenen dat het back-upelement van de warmtepomp in de versnelling wordt getrapt, waardoor meer stroom wordt verbruikt en niet minder.Nogmaals, streef naar de temperatuur die u wilt dat het huis voelt en aanpast.

De aanschaf van een slimme thermostaat heeft tal van voordelen voor de koel- en verwarmingsbehoefte.Om uw energierekeningen te besparen, kunt u uw systeem zo programmeren dat het uw huis koelt of verwarmt zodra het bewoond is.

Met slimme temperatuurplannen kunt u het rendement van de warmtepomp aanzienlijk verhogen dankzij de verhoogde temperatuurregeling.U kunt een timer instellen om uw warmtepomp een uur voor aankomst te activeren, zodat u terugkeert naar een comfortabel warm huis.Bovendien kunt u het zo programmeren dat het uren voordat iedereen uit bed komt, aangaat.

Bovendien helpt een slimme thermostaat u de bedrijfstemperatuur van de warmtepomp te regelen, ongeacht waar u zich bevindt.U kunt eenvoudig uw mobiele telefoon gebruiken om verbinding te maken met de thermostaat eenheid voor toegang en bediening op afstand.Je kunt de slimme thermostaat ook zo programmeren dat hij de temperatuurinstellingen automatisch aanpast aan het buitenweer.


Richtlijnen voor het behouden van het ideale temperatuurbereik van de warmtepomp


Hier zijn enkele tips om uw warmtepomp het hele jaar door op maximale efficiëntie te laten werken:

Controleer de warmtepomp


Regelmatige monitoring is de eerste stap in het behouden van een ideaal temperatuurbereik van de warmtepomp.Hierbij wordt gezocht naar eventuele tekenen van bederf, zoals scheuren of lekkages.Het is ook van cruciaal belang om te zoeken naar obstakels of blokkades die kunnen verhinderen dat de luchtstroom van het systeem vrij kan stromen.


Regelmatig onberispelijke filters


Vuile filters maken uw systeem minder efficiënt en verhogen het energieverbruik.Om de efficiëntie van uw systeem te behouden, moet u de filters elke drie maanden (of vaker indien nodig) reinigen of vervangen.


Pas de temperatuurinstellingen aan


Het aanpassen van de temperatuurinstellingen op basis van de weersomstandigheden en het seizoen buiten is essentieel.Zodra de temperatuur in de zomer bovengemiddeld is, zet je de thermostaat relatief lager dan normaal, zodat je apparaat niet te hard hoeft te werken.

Zodra de temperatuur in de winter onder het vriespunt zakt, verhoogt u deze iets boven de kamertemperatuur, zodat deze warm blijft zonder de unit te overbelasten.


Isoleer uw huishouden goed.


Slechte isolatie resulteert in aanzienlijke warmte-energieverliezen en veroorzaakt een stijging van de energierekening.Het is een gevolg van inefficiënte verwarmingseenheden.De warmtepompen zijn een uitdaging om gelijke tred te houden met de behoefte aan warme lucht buiten en binnentemperaturen in koude seizoenen.De verwarmingsmodus wordt aanzienlijk beïnvloed.Gebruik deskundige hulp om op de lange termijn positieve resultaten te bereiken.


Afhaal


De meeste huiseigenaren hebben gedurende enkele maanden hulp nodig om de thermostaten van hun warmtepompen goed te kunnen regelen.Hoge temperatuurinstellingen verbruiken meer energie, dus het is van cruciaal belang om op de instelpunten van je thermostaat te letten als je je energiekosten laag wilt houden.Warmtepompen kunnen ineffectief worden als de temperatuur te laag is ingesteld.

De ideale temperatuurinstellingen worden doorgaans na verloop van tijd duidelijk, maar de voorgestelde bereiken zijn een uitstekend beginpunt.De aanbevolen temperatuurbereikinstellingen voor uw warmtepomp gedurende de seizoenen om aan uw verwarmingsbehoefte te voldoen zonder hoge energiekosten te maken, worden beschreven in de bovenstaande gids.

Last but not least: zorg ervoor dat u minimaal twee keer per jaar (of vaker!) deskundig onderhoudswerk regelt.Bij SPRSUN gebruiken ze geavanceerde methoden en apparatuur om te garanderen dat uw warmtepomp zo effectief mogelijk werkt.Het omvat het beoordelen van het elektrische systeem, het controleren op slijtage en, indien nodig, het bijvullen van het koudemiddelniveau.Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692