Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Geluidsreductie: 3 manieren om het geluidsniveau van luchtwarmtepompen te verlagen

Geluidsreductie: 3 manieren om het geluidsniveau van luchtwarmtepompen te verlagen

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2022-10-27      Oorsprong:aangedreven

Geluidsoverlast is gemakkelijk te negeren, maar langdurig werken en leven in een lawaaierige omgeving kan min of meer slechte gevolgen hebben voor het lichaam.Lawaai beïnvloedt ons gesprek, werk en slaap.

Daarom is de zoektocht naar een schonere en duurzamere hulpbron bijzonder urgent.Warmtepompen worden steeds populairder als energiebesparende en milieuvriendelijke producten.


De geluidswaarde van een normaal gesprek ligt tussen 30 DB en 60 DB, wat acceptabel is.De buitenunits van de meeste warmtepompen hebben een geluidsniveau van 60 DB, wat overeenkomt met een normaal gesprek.Sommige nieuwste superstille warmtepompmodellen met de modernste technologie hebben een lager geluidsniveau, bijvoorbeeld 50 DB.Voor binnenunits ligt het geluidsniveau grotendeels tussen 18 en 30 DB.Bovendien geldt: hoe nieuwer de warmtepompen, hoe stiller ze zijn;Daarom produceren ze minder geluid.


Als uw warmtepomp dus meer dan 60 DB aan geluid genereert, wordt het tijd om uw warmtepomp te onderzoeken om de bron van zo’n hard geluid te lokaliseren.


Het geluid komt voornamelijk van de ventilator en de compressor, deels van de waterpompen en kanalen.De werking van de machine veroorzaakt trillingsgeluiden van de onderdelen van de warmtepomp.


Om specifiek te zijn, wil ik hier licht werpen op de geluidsreductiemethoden van luchtwarmtepompen.


1. Kies en upgrade de nieuwste luchtwarmtepompen.


Ten eerste is het selecteren van de juiste lucht-waterwarmtepomp op basis van uw gespecialiseerde verwarmings- en koelingsbehoeften een basisoverweging.Raadpleeg vervolgens de parametertabel om het geluidsniveau van de hoofdleiding van de warmtepomp te controleren

componenten.Het beste is dat je kiest voor de efficiënte exemplaren met het laagste geluidsniveau.Houd er bovendien rekening mee dat hoe nieuwer de warmtepompen zijn, hoe geavanceerder de geluidsreductietechnologie wordt gebruikt.

dus hoe minder geluid ze produceren.


Bovendien, als uw warmtepomp zo oud is dat hij erg veel lawaai maakt, zou het vervangen van een nieuwe een betere optie zijn, omdat alle machines door de tijd en leeftijd verslijten.Afhankelijk van de gebruiksfrequentie en het onderhoud kan de warmtepomp gemiddeld 10 tot 15 jaar meegaan.De levensduur zal nog korter zijn als u hem regelmatig gebruikt, maar het onderhoud verwaarloost.Bovendien hebben de warmtepompen na zoveel jaren zichzelf terugverdiend, zodat u ze zonder spijt weg kunt doen.


2. Bepaal de optimale locatie en omgeving voor uw luchtwarmtepompen.Na aanschaf is ook de installatielocatie van uw warmtepompen van belang voor het geluidsniveau van uw machine.Je kunt de buitenunit beter zo ver mogelijk weg houden van slaapkamerramen of de plekken waar je vaak ontspant en rust.Zorg er ook voor dat de installatielocatie zo ver mogelijk verwijderd is van uw buren.


Ook moet u voorkomen dat u de units te hoog monteert, omdat het geluid ongehinderd naar het huis van uw buren kan worden overgebracht.En de beste praktijk is om uw warmtepompen op de grond te plaatsen met het chassisdempingskussen, waar SPRSUN warmtepompen ook over beschikken, om uw unit te helpen fixeren en te voorkomen dat deze intens gaat trillen.


3. Voer regelmatig onderhoudscontroles uit en isoleer de componenten.


Op alles is de wet van toepassing: nadat we iets hebben gekocht, is een regelmatige en tijdige controle absoluut noodzakelijk om de mogelijke kleine problemen te onderkennen en deze vervolgens in de kiem te smoren.


Bij het reguliere onderhoud van warmtepompen moet worden gecontroleerd of de onderdelen, bouten of schroeven al dan niet los zitten, al dan niet versleten of gescheurd zijn.Als de reserveonderdelen versleten zijn, moet u deze vervangen.En als ze los zitten, moet je ze vastmaken.


Naast het vervangen en bevestigen van de accessoires, kunt u ook enkele isolatiemethoden gebruiken om het geluid te helpen verminderen.


Om de geluidsimpact van warmtepompen op uw buren te minimaliseren, kunt u hekken en muren gebruiken om het geluid te helpen blokkeren.


U kunt het geluid van de buitenunit verminderen door de compressor in te pakken en een rubberen schokdemper en een veerschokdemper te installeren.


Voor kanaalwarmtepompen is het kiezen van een goede kanaalisolatielaag belangrijk om u warm te houden en om geluid te verminderen en te verwijderen.


Voor de geluidsreductie van de waterpomp kunt u overwegen om de geluidsisolerende afdekking te gebruiken om de pomp te omsluiten.We kunnen het van buitenaf isoleren.


Het is vooral vermeldenswaard dat we ervoor moeten zorgen dat de warmte die tijdens de werking wordt gegenereerd en de energie die door het geluid in de afdekking wordt omgezet, zich tijdig naar buiten verspreidt om te garanderen dat de temperatuurstijging van de pomp binnen het toegestane bereik blijft.Tegelijkertijd moet het voor ons gemakkelijk zijn om de pomp te onderhouden.


Probeer voor de ventilatorconvector een geluidsarm en hoog rendement te kiezen.


U kunt ook trendy geluiddichte ramen en gordijnen gebruiken om het geluid in de menselijke oren te verminderen.4. Technische kenmerken van SPRSUN luchtwarmtepompen met volledige DC-inverter


SPRSUN Volledige DC-inverter-warmtepompen staan ​​bij wereldwijde consumenten altijd bekend vanwege de volgende uitstekende eigenschappen:


Afstandsbediening via WIFI APP

Regeltechnologie voor lage temperaturen en lage frequentie

Volledige DC-omvormerbesturingstechnologie

EVI-besturingstechnologie

Intelligent ontdooien

Sterilisatie op hoge temperatuur

Dubbele antivries

Superstabiliteit

Lagere geluidsbehandelingHier zou ik het lagere geluidseffect van SPRSUN Full DC Inverter luchtbronwarmtepompen willen specificeren.Om een ​​lager geluidsniveau te bereiken, SPRSUN heeft een 4-voudige ruisonderdrukkingsbehandeling:


a) Voor het plaatstaal van de mechanische cabine is gebruik gemaakt van 20 mm dik, hoogwaardig geluidsdempend materiaal: golfkatoen.

b) De compressor is omwikkeld met verdikt bijcomponentkatoen.

c) Er wordt een chassisdempingskussen aangebracht.

d) Er wordt gebruik gemaakt van vierkant draadgaas met een kleinere windweerstand.


Daarnaast maakt SPRSUN gebruik van Panasonic roterende compressoren en borstelloze DC-inverterventilatoren om ervoor te zorgen dat het geluid van de pompen op bevredigende wijze wordt beheerd.SPRSUN lucht-water-warmtepompseries met volledige inverter kunnen bij testen op de buitenunits een geluidsarme werking van 56 dB bereiken, wat veel lager is dan de gemiddelde warmtepompen.Klik op deze link voor meer informatie over de Full DC Inverter-warmtepompen van SPRSUN: https://sprsunheatpump.com/15kw-r32-erp-a-evi-low-temperature-full-inverter-heat-pumps.html. SPRSUN'S Full DC Inverter-warmtepompen


5. ConclusieNaast wat er is gezegd, zijn er nog veel andere manieren beschikbaar om met het geluid van luchtwarmtepompen om te gaan.De technologie evolueert snel.Er is dus nog steeds een grote kans dat mensen de handen ineen slaan om stillere, veel milieuvriendelijkere, tijdbesparende en kosteneffectieve luchtwarmtepompen te produceren.Voor fabrikanten en dealers van luchtwarmtepompen en voor iedereen ligt er een veelbelovende markt in het verschiet.


Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692