Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Eenfase versus.Driefasige warmtepompen

Eenfase versus.Driefasige warmtepompen

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2023-05-04      Oorsprong:aangedreven

c2523cd576eec8d766eaecec0e3d1ef


Er zijn veel soorten warmtepompen, waaronder stof- en kanaalloze warmtepompen.Als het echter gaat om de elektriciteit die ze verbruiken, worden warmtepompen onderverdeeld in:

Eenfasige warmtepompen

Driefasige warmtepompen

Zoals de namen al doen vermoeden, zijn enkelfasige apparaten afhankelijk van eenfasige elektriciteit, terwijl driefasige apparaten gebruik maken van driefasige elektriciteitsvoorziening.Over het algemeen zijn eenfasige warmtepompen compact en bedoeld voor thuisgebruik, terwijl hun driefasige tegenhangers voornamelijk commercieel worden gebruikt.Niettemin worden driefasige eenheden door de technologische vooruitgang steeds populairder voor thuisgebruik.

Sommige fabrikanten hebben ervoor gekozen om hun tenen in de enkelfasige warmtepompen te steken en grotere eenheden te produceren, wat een geweldige niche is.Aan de andere kant levert het laten draaien van enorme warmtepompen op enkelfasige elektriciteit verschillende problemen op.Compressormotoren hebben bijvoorbeeld meestal een hoge startstroom, wat kan leiden tot het flikkeren van de lichten of het slecht functioneren van elektrische apparaten die een stopcontact delen met de warmtepomp.

Er zijn twee opties om het probleem van flikkerende lichten en defecte elektrische apparaten op te lossen.Ten eerste kunt u een driefasige compressor en een omvormer installeren, die de eenfasige voeding omzet in driefasige stroom.Deze oplossing lost het probleem adequaat op, maar leidt helaas tot twee problemen:

Harmonischen – Dit is interferentie die via de elektrische draden teruggaat en andere elektrische apparaten kan beschadigen.

Verminderde efficiëntie – De omvormers zijn niet zo efficiënt als je zou hopen, waardoor er mogelijk elektriciteit wordt verspild.Dit is een van de redenen waarom luchtwarmtepompen iets minder efficiënt zijn dan grondwarmtepompen.

De andere oplossing is het installeren van een eenfasige motor gekoppeld aan een elektronische begrenzer die de startstroom tot een beheersbaar niveau verlaagt.Deze stroom zal echter niet zo beheersbaar zijn als bij het gebruik van een uitvinder, omdat de elektronische begrenzer niet is gekoppeld aan het circuit wanneer de compressor start.

Toch zullen het verlies aan efficiëntie en het probleem van de harmonischen geen probleem zijn met dit systeem.

Met dat in gedachten is hier een eenfasige versus driefasige warmtepomp gids:


Driefasige warmtepomp


Wat is een driefasige warmtepomp?Met dit apparaat krijgt u een driefasige elektriciteitsvoorziening.Dus als u thuis zo'n apparaat heeft, zijn er drie elektrische leidingen op deze machine aangesloten en wordt de belasting gelijkmatig verdeeld over alle drie de elektriciteitsleidingen.

Aan de andere kant, voor een eenfasige eenheid worden deze drie lijnen, gecreëerd door de turbine van de elektriciteitscentrale, niet in elk huis gebruikt.Als alternatief kunnen verschillende woningen via één lijn worden gevoed.Meestal betekent dit een goedkoper systeem, minder installatiekosten en minder bedrading.Aan de andere kant kan de stroomvoorziening uit balans zijn.

Om deze reden is het in de meeste landen nodig dat u een netwerkbeheerder op de hoogte stelt voordat u een warmtepomp installeert, zodat deze de tijd heeft om het aanbod en de vraag naar stroom in uw regio te beoordelen.


Voordelen van driefasige warmtepompen


Driefasige warmtepompen hebben veel voordelen, waaronder;


Snelle reactie op het steeds veranderende weer


Deze eenheden kan snel reageren op het veranderende weer, omdat de veranderlijke snelheidsdriver de verwarming of koeling versnelt wanneer de thermostaat een enorme temperatuurverandering waarneemt.Bovendien wordt indien nodig het hulp- of back-upverwarmingssysteem ingeschakeld, wat onnodig energieverbruik garandeert.


Functioneert vaak bij lage snelheden


Meestal draaien de ventilator en de compressor van een driefasige unit op lage snelheid om de gewenste kamertemperatuur te bereiken en te behouden.Dit vermindert het elektriciteitsverbruik van het apparaat met twee of drie keer.

Bovendien vermindert het rijden op lagere snelheden de slijtage;Daarom gaat uw machine langer mee en heeft u minder last van defecten en storingen als gevolg van versleten onderdelen.


Minder stroomverbruik bij het starten


Een van de meest voorkomende problemen met enkelfasige units is het aanzienlijke elektriciteitsverbruik wanneer u ze inschakelt.In sommige huizen vraagt ​​de unit meer dan 20% van de capaciteit van het elektrische paneel.

Bij de driefasige warmtepompen zal dit echter geen probleem zijn, aangezien deze niet veel stroom nodig hebben om een ​​airconditioning- of verwarmingscyclus te starten, waardoor uw energierekening lager wordt.


Andere voordelen


Ze werken aan het verbeteren van de efficiëntie, zelfs in de meest uitdagende fasen van een commerciële omgeving, en bieden een ongeëvenaarde uitvoering op het gebied van energie-efficiëntie.

Driefasige warmtepompen zijn enigszins eenvoudig te installeren.Als het door professionals wordt gedaan, kost het weinig tijd.

Commerciële driefasige warmtepompen leveren betrouwbare energie en vereisen minimaal onderhoud.

Vergeleken met verouderde versies bieden deze machines een uitstekende veiligheid omdat ze over de nieuwste veiligheidsvoorzieningen beschikken.


Enkelfasige warmtepompen


Eenfasige warmtepompen gebruiken één voedingslijn.Dit beperkt het vermogen dat het toestel kan genereren voor warm water voor verwarmingsdoeleinden.Traditionele ketels hebben één energietoevoerkanaal, zoals een olie- of gastoevoer die door het pand loopt, en waarvan het voornaamste gebruik verwarming is.

Ze gebruiken meestal elektriciteit voor het hoofdcircuit, wat een kleine elektrische belasting symboliseert.De motoren moeten op het circuit concurreren met andere huishoudelijke apparaten, klein en groot;Daarom moet u ervoor zorgen dat de vraag wordt beperkt om te garanderen dat deze de toevoer naar verschillende apparaten niet onderbreekt.Het helpt ook voorkomen dat de hoofdzekering doorbrandt.


Voordelen van eenfasige warmtepompen


Goedkoop


Eenfasige apparaten gebruiken één voedingslijn in plaats van drie, zodat u geld bespaart op de benodigde kabels.Bovendien zijn deze units meestal goedkoper qua prijs en installatie.Omdat sommige ervan compact zijn, is de installatie veel eenvoudiger.


Efficiënt


Hoewel eenfasige units misschien niet zo efficiënt zijn als driefasige warmtepompen, zullen ze de klus klaren.Op dezelfde manier zullen ze uw energierekeningen verlagen, maar niet zo veel als een driefasige stroomvoorziening zou doen.


Verschil tussen eenfasige en driefasige warmtepompen


Blijkbaar zijn er verschillende verschillen tussen deze eenheden, en deze zijn als volgt:

Over het algemeen hebben compactere warmtepompen meestal een eenfasige voeding nodig, terwijl de grotere modellen een driefasige voeding gebruiken.De eerste is leverbaar tot circa 35 kW.In de toekomst zullen alle warmtepompen echter driefasige units zijn.

Eenfasige warmtepompen gebruiken 220 tot 240 volt en maken gebruik van een enkele stroomkabel en een andere neutrale kabel.Aan de andere kant gebruiken driefasige eenheden 380 tot 415 volt en bevatten ze af en toe drie onder spanning staande kabels en een neutrale draad.

Het laatste verschil tussen deze twee eenheden is dat de ene is gebouwd voor de Europese markt en de andere voor de Britse markt.


Veelgestelde vragen


Hoe kan ik profiteren van de aanschaf van een warmtepomp?


Omdat een warmtepomp alleen elektriciteit gebruikt voor energie in plaats van warmteopwekking, levert deze een ongelooflijk hoog rendement.Wanneer bijvoorbeeld ouderwetse resistieve elektrische warmte wordt gebruikt, is de geproduceerde warmte vergelijkbaar met de verbruikte elektriciteit;Eén warmte-eenheid voor elke elektriciteitseenheid zorgt dus voor de grootst mogelijke efficiëntie.

Als u een warmtepomp heeft, neemt dit percentage aanzienlijk toe, omdat de gebruikte elektriciteit alleen werkt om de condensor, compressor, verdamper en pomp van stroom te voorzien, zodat de omringende warmte wordt geconcentreerd en rechtstreeks naar uw huis wordt getransporteerd.

Hierdoor kunnen warmtepompen, of ze nu enkel- of driefasig zijn, meer dan drie warmte-eenheden bieden voor elke elektriciteitseenheid, en dus een rendement van 300% behalen.Dit vertaalt zich in het verlagen van uw energierekeningen thuis.

Over het algemeen zijn warmtepompen goedkoop in gebruik, waardoor uw elektriciteitsrekening maandelijks met meer dan $ 50 per unit die continu in bedrijf is, daalt.Als u bovendien een warmtepomp en een ander verwarmingssysteem zoals elektrisch, gas of olie gebruikt, bespaart u nog wat meer door de pomp te gebruiken om het hoofdbrandstofverbruik in evenwicht te brengen.

Eén machine kan bijvoorbeeld ongeveer 300 liter olie in een klein huis compenseren, waardoor geld wordt bespaard op dure fossiele brandstoffen.Ook warmtepompen kunnen op deze manier handig zijn om uw ecologische voetafdruk te verkleinen.


Hoe kan een warmtepomp mijn elektriciteits- en verwarmingsrekeningen verlagen??

Elke warmtepomp die dagelijks wordt gebruikt, zal uw elektriciteitsrekening maandelijks met wel $ 100 doen stijgen.Niettemin zal een warmtepomp de brandstofkosten voor verwarming verlagen.In een gemiddeld huis dat jaarlijks 800 liter olie verbruikt, kan een warmtepomp bijvoorbeeld het olieverbruik met ongeveer 300 liter verminderen.

Als olie wordt verkocht voor $2,70 per gallon, zouden de kosten $28 per miljoen BTU bedragen.Voor een vergelijkbare hoeveelheid warmte, één miljoen BTU, van een eenheid met het reguliere tarief van 14,5 cent per kWh, zou dit ongeveer 14,70 kosten.Dit betekent dat het hebben van een warmtepomp als warmtebron voor uw huishouden hetzelfde is als het verwarmen met olie voor $ 1,40 per gallon, wat zich vertaalt in 48% minder.


Welke voordelen heeft het gebruik van een warmtepomp met zonne-energie?


Zonne-energie is beter dan afhankelijk zijn van het elektriciteitsnet om uw warmtepomp te laten draaien.Wanneer de zon overdag opkomt, zullen de zonnepanelen zonne-energie absorberen en deze thuis omzetten in elektriciteit.

In veel huishoudens wordt de stroom die wordt geproduceerd door een apparaat dat niet in huis wordt gebruikt, bijgeschreven op de energierekening en vervolgens gebruikt om uw elektriciteitsrekening te betalen.Omdat een warmtepomp afhankelijk is van elektriciteit, en wanneer u zonnepanelen als elektriciteitsbron voor uw warmtepomp gebruikt, verwarmt u uw huishouden tegen ongeveer 9 cent per kWh.

Dit is beter dan de 14,5 cent per kWh zonder zonnepanelen, waardoor de bedrijfskosten van uw warmtepomp aanzienlijk dalen met 400% op jaarbasis.


Eenfasige en driefasige warmtepompen zijn behoorlijk verschillend, elk met zijn voor- en nadelen.Afhankelijk van het seizoen verlagen ze echter uw energierekening en helpen ze uw huis warm of koel te houden.

Hopelijk heeft deze gids u geholpen deze twee soorten warmtepompen beter te onderscheiden.Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692