Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Een luidruchtige luchtwarmtepomp voor warm water repareren

Een luidruchtige luchtwarmtepomp voor warm water repareren

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2019-12-12      Oorsprong:aangedreven

Geluid is altijd een zorg van gebruikers geweest bij de aanschaf van een lucht-warmwaterwarmtepomp.In dit artikel worden de oorzaken en oplossingen besproken van geluid geproduceerd door een lucht-waterwarmtepomp (ASHP).


Voordat u dieper op dit onderwerp ingaat, moet u zich er allereerst van bewust zijn dat sommige landen duidelijke voorschriften hebben over de geluidswaarde van waterverwarmers met warmtepomp: op basis van een algemene vereiste mag het geluid van ASHP bijvoorbeeld niet hoger zijn dan 55 decibel. .Professionele ASHP-leveranciers zullen gewoonlijk strikte prestatietests uitvoeren voordat de apparatuur de fabriek verlaat, om ervoor te zorgen dat de geluidswaarde van de lucht-warmwater-warmtepomp binnen een standaardniveau wordt geregeld, zonder de normale levensduur van de consument te beïnvloeden.


SPRSUN Luchtwarmtepompproject in Vietnam


Als uw ASHP luidruchtig is, kan dit worden veroorzaakt door een van de volgende situaties:

Geval 1: Onjuiste installatie

ASHP-units moeten op een horizontale en stabiele ondergrond worden geïnstalleerd en er mogen geen stijgingen en dalingen zijn.Als de buitenunit niet horizontaal wordt geplaatst, kan dit tijdens bedrijf leiden tot een botsing tussen de koperen leiding van het werkmedium en de behuizing, wat resulteert in resonantie, of tot een botsing van de ventilatoren, met ernstige trillingen tot gevolg.Bovendien zal een onwetenschappelijke en onredelijke installatie ook de levensduur van de hele unit beïnvloeden, wat resulteert in een hoog uitvalpercentage.


Oplossing: de installatiepositie aanpassen

Het installatieprobleem is relatief eenvoudig op te lossen, zolang de beugel maar goed is afgesteld om ervoor te zorgen dat de unit in een evenwichtige en stabiele staat verkeert en om ervoor te zorgen dat de schaal en de koperen buis gescheiden zijn.Ervaren warmtepompinstallateurs kunnen dergelijke problemen eenvoudig oplossen tijdens de eerste installatie.

Geval 2: Compressorstoring

Het 'zoemende' geluid op de buitenunit van de ASHP-waterverwarmer kan worden veroorzaakt door een defect aan de compressor.Bijvoorbeeld het mengen van een kleine hoeveelheid lucht als gevolg van onjuiste interne uitlaatgassen, onvoldoende gecomprimeerde olie, vreemde stoffen die in de compressor terechtkomen, enz. - dit alles zal leiden tot onbalans in de compressor en een zoemend geluid.Een defect aan de compressor veroorzaakt niet alleen geluid, maar leidt er ook toe dat de boiler niet normaal kan werken, waardoor het normale waterverbruik van de consument wordt beïnvloed.

Oplossing: Vacuüm en voeg koelmiddel toe

Als u merkt dat er een 'zoemend' geluid uit de compressor komt, neem dan zo snel mogelijk contact op met de klantenservice. Gebruik de vacuümpomp om de lucht uit de compressor af te voeren, controleer of er vreemde stoffen in zitten de compressor en voeg vervolgens het koelmiddel en de compressorolie opnieuw toe.Bovendien moeten ze bij het aansluiten van de schroeven op de juiste manier worden geïnstalleerd en vergrendeld om te voorkomen dat de compressor opnieuw luchtlekkage en olielekkage veroorzaakt.

Geval 3: Onvoldoende maatregelen voor geluidsreductie

Bij normaal gebruik komt het geluid voornamelijk van de compressormotor en de ventilatorbladen.Wat de geluidsbehandeling betreft, zal de fabrikant het geluid doorgaans verminderen tijdens het productontwerp en het assemblageproces.Zo is het luchtkanaal zacht ontworpen, is de luchtstroom soepel en voorzien van geluiddempingsapparatuur etc. Het is echter onvermijdelijk dat sommige lucht/water-warmtepompen tijdens de werking een hard geluid zullen produceren vanwege onvoldoende geluidsreducerende maatregelen.

Oplossing: Installeer de unit buiten met een geluiddempende doek

Als het product zelf relatief veel lawaai maakt, probeer dan de lucht-water-warmtepompunit buiten te installeren en vraag professioneel onderhoudspersoneel om een ​​doek voor de compressor toe te voegen.

Het is een ontspannende bezigheid om in bad te gaan.Lawaai vernietigt echter niet alleen de badatmosfeer, maar kan ook een weerspiegeling zijn van een aantal verborgen problemen van de luchtwarmtepomp-waterverwarmer.Indien u geluidsproblemen heeft met uw warmwater-warmtepomp, dient u tijdig contact op te nemen met de after-sales support voor inspectie en onderhoud.Het allerbelangrijkste is natuurlijk om vanaf het begin een toonaangevend merk te kiezen met een goede reputatie in de sector.


Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692