Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Bij welke temperatuur stopt de warmtepomp met werken

Bij welke temperatuur stopt de warmtepomp met werken

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2023-09-01      Oorsprong:aangedreven

Bij welke temperatuur stopt de warmtepomp met werken


Warmtepompen zijn een fantastisch en handig product, vooral voor mensen die in koudere streken wonen.Ze helpen huizen warm te houden in de winter en koel in de zomer.Een vraag die de meeste mensen zich echter stellen is of warmtepompen goed werken in extreem koude omstandigheden.


Het simpele antwoord is ja, dat doen ze.Er is sprake van een gestage groei van nieuwe en efficiënte warmtepomptechnologie, wat geweldig nieuws is voor mensen die in gebieden wonen waar de winters extreem koud zijn.Deze technologie is ontworpen om betere resultaten te produceren en gebruikt minder elektriciteit dan traditionele verwarmingsalternatieven.


De meeste moderne warmtepompen werken redelijk goed in gebieden met temperaturen onder het vriespunt.Ze bieden de beste verwarmingsopties en u kunt er zelfs onder de zwaarste omstandigheden op vertrouwen.Ze zijn meer dan twee keer zo efficiënt als standaard elektrische en gasverwarmingsopties en het is getest en bewezen dat ze efficiënt werken, zelfs in extreem koude omstandigheden.


Praat met huiseigenaren die warmtepompen gebruiken in Zweden, Noorwegen en Finland om te begrijpen waarom zij warmtepompen hebben geïnstalleerd in plaats van andere verwarmingsopties.Als u zich dus zorgen maakt of warmtepompen de beste optie zijn om uw huis of kantoor warm te houden in koude klimaten, hoeft u dat niet te doen.


Enkele van de vragen die we kunnen beantwoorden zijn onder meer bij welke temperatuur stopt een warmtepomp met werken, hoe koud kan een warmtepomp werken, enz. Hier vindt u meer informatie over de efficiëntie van het gebruik van warmtepompen in gebieden met een koud klimaat.


Kan een warmtepomp goed werken bij koud weer?

Moderne warmtepompen zijn bij koud weer efficiënter dan gas- en elektrische verwarmingssystemen.De pompen zijn betrouwbaar en verbruiken minder energie dan gas- en elektrische systemen.Het Amerikaanse ministerie van Energie erkent dat de technologie de afgelopen jaren beter en efficiënter is geworden, waardoor het een beter alternatief is voor mensen die in koude klimaten leven.


Warmtepompen onttrekken en distribueren bestaande warmte-energie in plaats van deze om te zetten in elektriciteit of gas.Deze techniek zorgt ervoor dat het systeem meer dan drie keer meer warmte-energie levert dan het elektriciteitsverbruik, waardoor het efficiënter is dan traditionele verwarmingssystemen.


Het begrijpen van de efficiëntie van warmtepompen is slechts een deel van het antwoord, en u vraagt ​​zich waarschijnlijk af hoe dit zich vertaalt naar het produceren van warmte in koude winterseizoenen.Een eenvoudig antwoord op deze vraag komt uit onderzoek uit 2018, uitgevoerd door personen van het Centrum voor Energie en Milieu.


De onderzoekers voerden de tests uit met luchtwarmtepompen om hun prestaties onder de koudste weersomstandigheden te bepalen.Ze kozen voor Minnesota vanwege de meedogenloze en meedogenloze winters.De onderzoekers dachten dat als de warmtepompen in een dergelijk klimaat goede resultaten zouden opleveren, ze ook efficiënt zouden zijn voor gebruik in andere regio's met vergelijkbare temperaturen.


Het onderzoek leverde op beide vragen positieve resultaten op.In de testwoningen werkten de warmtepompen de hele winter goed.Bovendien gaven de verzamelde gegevens aan dat inwoners van Minnesota warmtepompen zouden kunnen gebruiken om de energie die wordt gebruikt om hun huizen in de winter te verwarmen met 35% - 50% te verminderen.


Dit is slechts een klein deel van de gegevens;het laat echter zien hoe het gebruik van a Luchtwarmtepomp voor koud klimaat in koude streken creëert een enorme efficiëntiemarge waar individuen van kunnen profiteren.Het is getest en bewezen dat warmtepompen goed werken in gebieden met temperaturen onder het vriespunt. Daarom is er een toename in het gebruik van warmtepompen voor mensen die in koudere streken wonen.


De brandende vraag is echter waarom veel mensen niet geloven dat warmtepompen goed werken bij extreem koud weer.


Waarom denken de meeste mensen dat de warmtepomp niet meer werkt bij lage temperaturen?

Warmtepompen hebben de slechte reputatie dat ze niet goed werken bij koud weer.Hoewel de technologie klaar en efficiënt is tijdens strenge winters, was dit niet altijd het geval.Warmtepompen werden populair in de jaren tachtig, en hoewel ze goed werkten in milde klimaten, werkten ze niet goed bij lage temperaturen.


Deze reputatie bleef hangen, vooral vanwege onjuiste informatie op internet over hoe warmtepompen de huizen niet warm genoeg hielden of niet goed werkten in de winter.Dit heeft ertoe geleid dat de meeste mensen die deze informatie hebben gelezen of met iemand met soortgelijke neigingen hebben gesproken, denken dat de systemen niet meer werken bij lage temperaturen.


Hoe dan ook, u moet zich ervan bewust zijn dat warmtepompen behoorlijk efficiënt zijn geworden, vooral waar het er het meest toe doet, namelijk lage temperaturen.De pompen zijn ontworpen met nieuwe technologie en de recentere ontwerpen zijn bestand tegen koude winters en verschillende soorten huizen, inclusief grote en oude.


De warmtepompen werken op dezelfde manier als hun oude varianten;ze hebben echter een aantal belangrijke upgrades gehad.Om te beginnen hebben de warmtepompen:

Opnieuw ontworpen compressoren: Deze zijn ontworpen om automatisch te werken, afhankelijk van de energiebehoefte.Op koude dagen werken ze extra hard en tijdens warme dagen schalen ze terug.

Efficiënte ventilatoren: Verbeterde ventilatoren zorgen voor betere prestaties in de winterperiode, waardoor de warmtepomp efficiënter wordt.

Verbeterde spoelontwerpen: Een verbeterd spoelontwerp verbetert de warmte-uitwisseling door een groter oppervlak te bieden, waardoor het systeem efficiënter wordt.

Betere motoren: Nieuwe, verbeterde motoren zorgen voor betere prestaties in de winter en verbruiken minder elektriciteit, waardoor de warmtepomp efficiënter wordt.


Waarom warmtepompen minder effectief werken als het extreem koud is

U moet leren hoe warmtepompen werken als u wilt begrijpen waarom warmtepompen in koude omgevingen minder effectief kunnen werken.Warmtepompen gebruiken koelmiddelen voor warmteoverdracht van buiten naar binnen en omgekeerd.Bij warm weer absorberen warmtepompen de warmte van binnenuit uw huis via een ventilator die over het koele koelmiddel blaast.


De warmte wordt naar buiten overgedragen, waardoor het koelmiddel koeler wordt.Het koele koelmiddel circuleert het huis binnen en absorbeert meer warmte, waardoor de binnentemperatuur van uw huis daalt.Warmtepompen absorberen de warmte van buitenaf en brengen deze bij koud weer naar uw huis.Dit kan echter een uitdaging zijn bij temperaturen onder het vriespunt en de efficiëntie van de pomp beïnvloeden, omdat de omgevingswarmte te laag is.


Personen met een warmtepomp en een thermostaat die de ingestelde temperatuur niet bereikt als het buiten extreem koud is, kunnen problemen krijgen met de efficiëntie van hun warmtepomp.Om deze reden worden warmtepompen traditioneel aanbevolen voor klimaten met temperaturen die in de winter zelden onder het vriespunt duiken.


Hoe dan ook, de meeste pompen kunnen worden aangepast en uitgerust met elektrische verwarmingsstrips die voor extra warmte zorgen, waardoor de pomp zelfs bij lage temperaturen effectief kan werken.Dit betekent echter dat gebruikers waarschijnlijk extra elektriciteitskosten zullen moeten maken.


Bij welke temperatuur stopt de warmtepomp met werken

Warmtepompen zijn efficiënt bij koud weer en uit onderzoek blijkt dat ze de beste optie zijn in vergelijking met andere verwarmingsoplossingen.Lucht/water-warmtepompen kunnen effectief presteren boven -25 graden Celsius voor voldoende geïsoleerde en luchtdichte huizen.Welke temperatuur is te koud voor warmtepompen?


Warmtepompen stoppen met werken als de temperatuur tussen -12 en -28 graden Celsius of hoger daalt, terwijl sommige niet meer werken bij -17 graden Celsius.Ze vallen allemaal binnen een spectrum afhankelijk van de warmtepomp.


Bij welke temperatuur stopt een warmtepomp met werken?Sommige nieuwere modellen zijn efficiënter en presteren goed bij temperaturen tot -30 graden Celsius, terwijl andere dat niet kunnen.Deze modellen integreren de nieuwste technologie en zijn perfect voor extreem koude klimaten.


Mensen die bij extreem lage temperaturen leven, hebben mogelijk meer opties voor aanvullende verwarming nodig.Ze kunnen ook overwegen om over te stappen op bodemwarmtepompen voor betere verwarming in gebieden met temperaturen onder de -35 graden Celsius.


Hoe dan ook, niet alle warmtepompen zijn ontworpen voor extreem koud weer, en uw verwarmingservaring tijdens koud weer zal in grote mate afhangen van het type warmtepomp dat u hebt geïnstalleerd.


U kunt bijvoorbeeld warmtepompen voor een koud klimaat installeren die onder het vriespunt werken.Deze zijn efficiënt en kunnen in de winter een betrouwbare oplossing bieden.Zorg er ook voor dat u uw warmtepomp van vertrouwd installeert leveranciers van warmtepompen en deskundigen die u voldoende keuzemogelijkheden en advies kunnen geven.


Welke temperatuur is te koud voor een warmtepomp?

Zelfs met de recente technologische vooruitgang zijn er gevallen waarin de temperatuur te laag is om warmtepompen effectief te laten werken.Hoe koud werkt een warmtepomp?Over het algemeen zijn warmtepompen een efficiënte verwarmingsoptie;het kan echter voor hen een uitdaging zijn om warmte effectief over te dragen wanneer de temperatuur onder de -26 graden Celsius daalt.


De meeste warmtepompen leveren 100% rendement wanneer de buitentemperatuur hoger is dan 4 graden Celsius.Hun rendement neemt echter af zodra de temperatuur onder de 40 graden daalt. Tussen -6 graden Celsius en -1 graden Celsius worden de warmtepompen minder effectief en verbruiken ze meer energie bij lagere temperaturen zonder voldoende warmte te leveren.


Sommige warmtepompen werken met 100% rendement onder vriestemperaturen.De meeste conventionele warmtepompen zullen echter geen 100% efficiëntie leveren bij of onder deze temperaturen.De kans is groot dat je ze moet combineren met andere verwarmingsopties om warm te blijven tijdens vriesweer.


Neem contact op met SPRSUN voor warmtepompen die onder het vriespunt werken

Koop uw warmtepomp bij een ervaren en betrouwbaar bedrijf leverancier van lucht-water warmtepompen zoals SPRSUN, die al meer dan 24 jaar op de markt zijn en warmtepompen in de groothandel leveren.Wij bieden professionele diensten en hebben een uitstekende reputatie als een van de toonaangevende leveranciers van warmtepompen wereldwijd.Neem contact met ons op voor de beste warmtepompen die efficiënt werken onder vriestemperaturen.


Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692